Audio-technica PRO 61 mic

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
eSko

Audio-technica PRO 61 mic

Příspěvek od eSko »

Zdravím,

mám doma homemade studio. Celý to drží pohromadě zvukovka Alpha od Lexicon. Bedny M-Audio BX5 to stíhá krásně, problém je s mikrofonem.. mic Audio-Technika PRO 61 jsem vybral kvůli recenzím. Je to můj první mikrofon tudíž jsem těžce nezkušenej. Nicméně, nějak nespolupracuje se zvukovkou. U kamaráda, který má zvukovku Lexicon Omega šlapal výborně. Doma už tak nefunguje. Musím ho zesílit skoro na max, a to se potom stejně skoro neslyším, ještě k tomu chrčím, a ještě k tomu tím petížím zvuknu, která začne červeně blikat.
Opravdu musím koupit výkonější zvukovku, nebo existuje nějaký trik, který ten mic rozjel?
Moc bych poteboval poradit, sháním řešení už přes dva měsíce, a nikdo neví.
Děkuju za reakce :)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio-technica PRO 61 mic

Příspěvek od Letho »

Tak začal bych tím, že bych vyzkoušel jiný mikrofon, i třeba jiný kabel.
S nastavením zvukárny ti poradí lépe někdo jiný, kdo s tím denně dělá, já jsem spíš přes live. Ale řekl bych, že bude problém spíše tam, než v mikrofonu. Rozepiš se o svém nastavení

LTH
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio-technica PRO 61 mic

Příspěvek od Hendrek »

Obecně, Lexicon Alpha by problém s dynamickým mikrofonem mít neměl, pokud nemá nějakou poruchu.
Snaž se najít chybu zaměňováním jednotlivých komponent. Jiný mikrofon ti ve zvukovce jede? Někde si zkus nějaký půjčit a vyzkoušej. Jak píšeš, ten tvůj mikrofon by měl být OK. Pokud to bude dělat problém i s jiným mikrofonem, může být třeba vadný mikrofonní preamp ve zvukovce.
Dále zkus i jiný kabel.
Ideálně uveď, odkud jsi, a věřím, že se tu najde někdo ochotný, kdo ti s tím za bíra pomůže.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“