Nová kytara do 13k

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
bucenec

Nová kytara do 13k

Příspěvek od bucenec »

zdravím
chci si koupit novou kytaru (nejspíš strat)
hraji téměř cokoliv ( pop, rock, hard rock, metal....)
mám vytypované dvě možnosti, jakou kytaru si koupit:

strat od fenderu za cca 13 000 (bohužel mají pouze keramické snímače)

nebo

ibanez s HB u kobyly a dvěma singly (taky kolem těch 13 000)

miluji zvuk těch cinkavých singů a ten fenderovský zvuk, ale problém je, že u tohohle nevytáhnu moc dobrý zvuk co se týče zkreslení (hraju na jaguary 50ky 4x12, celkem 300W a zesilovač od Laney Ironheart 50)

napadlo mě si třeba koupit strat a za par měsíců tam hodit ke kobyle minihumbucker a dva nové alnico,nebo lepší singly od seymour duncan

co myslíte?
do čeho by ste šli vy ? :)

(samozřejmě, že taky pozkouším v hudebnínách, co mi tam nabídnou)
Sajmon

Re: Nová kytara do 13k

Příspěvek od Sajmon »

A co fat strat? Ten by ti měl docela sednout do požadavků. Nebo ti na něm něco vadí, a proto není ve výběru?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ja mám zopár gitár s kadejakým osadením , ale najradšej hrám na 24 pražec strat , tiež mám rád zvuk singlov a hrávam fakt skoro všetky štýly , keď máme skúšku , tak si zahráme metal a kludne po ňom nejaké funky , na toto mi najviac vyhovuje EMG 89 pri kobylke , má tri cievky , čo som sa dozvedel len nedávno :) :oops: , ten singel je superský , aj na čistý aj drive , hlavne ho prepínaš vytiahnutím poťáku , takže zmena zvuku za 0.3 sekundy , funguje to parádne , humbusker je klasika EMG maso na šťávu , ak máš možnosť tak si ho niekde vyskúšaj , možno to bude pre teba to pravé ako pre mňa , niekomu to ale sedieť nemusí https://www.google.sk/search?hl=sk&outp ... s_l=&pbx=1 jáj a najnovšie som kúpil EMG X ,som zvedavý , idem ho hodiŤ na strat classic vibe 50
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Za 13 koliku nema cenu resit jestli jsou snimace keramika nebo alnico,zadna vyhra to tak jako tak nebude.Pokud chces strata,napada me Blade,az na ten jejich nejlevnejsi model za nejakou osmicku,od jedenacti tisic nahoru ty kytary hrajou za tu cenu neuveritelne dobre.Nebo jsem mel kliku a vzdycky sahnul po nejakym povedenem kousku,ale i na sucho kdyz jsem do toho hrabnul,ten zvuk mi prosel celym telem.Nevim jaky metal myslis,ale pokud nemas v repertoaru vylozene nejaky brutal death,tak i snimace by mohly stacit,navic,jak sam pises,muzes je pak vymenit.Jedina vada na krase je ta hlavice,ktera je fakt ohavna,ale to je subjektivny,nekomu se treba muze libit.Jinak za ty penize lepsi straty jsem jeste nevidel. :)
MIran

Příspěvek od MIran »

Stanley Glazoff píše:Za 13 koliku nema cenu resit jestli jsou snimace keramika nebo alnico,zadna vyhra to tak jako tak nebude.Pokud chces strata,napada me Blade,az na ten jejich nejlevnejsi model za nejakou osmicku,od jedenacti tisic nahoru ty kytary hrajou za tu cenu neuveritelne dobre.Nebo jsem mel kliku a vzdycky sahnul po nejakym povedenem kousku,ale i na sucho kdyz jsem do toho hrabnul,ten zvuk mi prosel celym telem.Nevim jaky metal myslis,ale pokud nemas v repertoaru vylozene nejaky brutal death,tak i snimace by mohly stacit,navic,jak sam pises,muzes je pak vymenit.Jedina vada na krase je ta hlavice,ktera je fakt ohavna,ale to je subjektivny,nekomu se treba muze libit.Jinak za ty penize lepsi straty jsem jeste nevidel. :)

Nevím, kde jsi přišel na top, že za 13k se nedá pořídit slušný nástroj...Mě se povedlo koupit mexického strata v hodně dobré kvalitě ( alespoň podle lidí kteří tomu rozumí, já zase nejsem až takový znalec:-)) - prostě jsem vybíral až jsem našel to, co hrálo ) Je pravda, že jsem provedl upgrade a vyměnil snímače, ale díky tomu mám fakt pěknou kytaru.
Stanley Glazoff

Tohle jsem nerekl :wink: Rec byla o snimacich,a na takovych kytarach duncany ani di marcia nenajdes.Jinak take jsem mel pujceneho staryho mexicana,a byla to jedna z nejlip hrajacich kytar co jsem drzel v ruce.
MIran

Příspěvek od MIran »

Stanley Glazoff píše:Tohle jsem nerekl :wink: Rec byla o snimacich,a na takovych kytarach duncany ani di marcia nenajdes.Jinak take jsem mel pujceneho staryho mexicana,a byla to jedna z nejlip hrajacich kytar co jsem drzel v ruce.
Sorry, špatně jsem tě pochopil ... !S těma snímačema je to pravda.
Stanley Glazoff

Ovsem to neznamena ze kazdy mexicky fender je skvely.V kazde tride najdes jak velmi dobre kousky,tak vselijaky odpad,akorat cim je kytara levnejsi,tim vic mezi nima bude tech spatnych.Ale zkouset muzeme,Steve Vai kdyz potreboval stratokastera,udajne vyzkousel hromadu drahych fenderu,vcetne nekolika hodne starych,nakonec pouzil noveho japonce za 500 dolaru,hral nejlip :D Jak jsem psal,nejvyrovnanejsi kvalitu jsem videl u Blade,jak tam hrala kazda kytara srovnatelne ceny,u mexickych fenderu musis vybirat z hodne kusu,a to nemluvim o celkovem dojmu,ty krky jsou bozsky,za to spracovani by se nemuseli stydet ani Amici.Ale Blade by se snad meli delat porad ve Svycarsku,krome tech nejlevnejsich,pod 10 tisic,u tech ani prodavac si nebyl jisty,a ti tu preciznost tak nejak maji v krvi :)
krasty

Příspěvek od krasty »

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak ten strat od Jurkoviče vypadá pěkně.
Rozhodně to vidím na nějakou HSS variantu kvůli variabilitě, jen by kdyžtak chtělo doplnit (do prvního příspěvku s dotazem) konkrétní odkazy, co tě zaujalo, snadněji se to hledá a je to přehledné.
Jinak Tvůj výběr vidím na místě- Stratocaster HSS. Zkoušel jsi nějakou Ibanez z řady S? To by možná taky mohl být zajímavý nástroj pro tebe.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zajímavé by mohlo být třeba i tohle:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

malinko dražší

Ty Ibanez S bych asi tolik nedoporučoval, když ho zajímají singly...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bucenec

Příspěvek od bucenec »

tak jsem se díval na všechny vaše odkazy
nejdříve zkusím na něco pohrát v hudebninách a potom se rozhodnu
raději bych novou, než použitou kytaru (nejspíš to vidím na tu variantu HSS, ale miniHB, který bych potom eventuálně vyměnil za nějakého toho duncana)
jinak hraju spíš takový ten heavy metal a hlavně taky hodně hardrock (thrash, death metal apod... to vůbec... takový zvuk ani nepotřebuji)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Reverend Strat Style

Nad tím slintám na bazaru už docela dlouho. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Díky Nero, omlouvám se. Spletl jsem si řady S a SA. S mají H-H nebo H-S-H a SA mají H-S-S, ale řada SA je zase levnější než je k dispozici a není zase tolik extra. S tímhle rozpočtem se dá pořídit mnohem lépe.
Pro hard rock až heavy metal bych určitě volil HSS, ne-li HSH nějak rozpínatelné, ale to záleží na vkusu, pokud chce tazatel zvuk singlů, tak HSS asi bude fajn volba.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Zdravím, začínám vybírat novou kytaru (Epiphone už mi zkrátka nestačí :D) a zatím vybírám mezi těmato dvěma:

CORT KX-Custom http://kytary.cz/cort-kx-custom-bb/HN134977/
Schecter Omen Extreme 6 http://www.audiotek.cz/product-41227-sc ... thru-black

strop 15.000 (vím, o 2k víc než je název threadu, ale to snad nevadí :D )

Vzhledově se mi víc líbí shecter, ale když jsme si přečetl specifikace Cortu, tak sem valil oči :D něco takového totiž požaduji. Neměli jste někdo tyhle kytary v ruce? Bude mezi něma velký rozdíl?

Taky nevím co mám čekat od shecter snímačů, kdežto cort má Seymoury (a s tím jsem spokojen, mám SH6, ikdyž ten možná trošku moc brzo kreslí, ale nevím jak moc za to může on... nadruhou stranu je na to předurčen :-) ) Taky je tady lepený/šroubovaný krk, takže vážně nevím :/
Asi budu muset nakonec ale stejně objet hudebniny a vyzkoušet je, ale nejblíž je budou mít v Brně, řekl bych (bydlím kousek od Olomouce)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Z těhle dvou bych rozhodně šel do Cortky. Ale hodně bych přemýšlel, jestli spíš nekoukat po bazaru a nenajít tam něco zajímavějšího...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Díky za odpověď, samozřejmě jak budu mít peníze pěkně u sebe, tak se tam porozhlídnu :)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

A ještě jedna otázka, jaký je rozdíl mezi Cort KX Custom BB / BBB / FTB ? :|

EDIT: Aha, tak je to barva, ale proč je mezi BB a FTB rozdíl 4000 Kč???

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tipoval bych, že to "F" bude znamenat Flame a bude to mít přední desku z fládrovanýho javoru. Ale potvrď si to, v Cortech se tolik neorientuju.

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Tak BB by měl být fládrovaný a FTB plamenný, je v tom velký rozdíl?

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“