Používáte u kytary kompresor ???
Pravidla fóra
Používáte u kytary kompresor ???
Jaký je Váš názor na kompresor a v případě jeho používání kdy ho používáte , resp. jaký hrajete styl???
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Re: Používáte u kytary kompresor ???
Kompresor pouzivam (v multiefekte) iba zriedka, pri hrani cistych riffov, pokial potrebujem zvyraznit attack jednotlivych tonov. Casto spolu s delayom...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé... smám sem nehlasoval.. kompresor nemám a moc po něm ani zatím netoužím, ale nerad bbych to odsoudil, abych tu za rok měnil názor...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Já asi taky tak - sice ho už mám nějaký ten pátek v multiefektu, ale zatím jsem ho nějak moc extra nevyužil (a ani se o to nesnažil) - zatím mi nechybí.turbo_MaCk píše:zajímavé... smám sem nehlasoval.. kompresor nemám a moc po něm ani zatím netoužím, ale nerad bbych to odsoudil, abych tu za rok měnil názor...
...
Takže ho zatím používám jen na tlakování piva a pneumatik
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jsem proti kompresoru - je to hrozně návykový a člověk pak ztratí velmi jendoduše kontrolu nad dynamikou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- citizen.one
asi jak ktery a taky jak se pouziva, ja mam Tokai a nepouzivam ho temer vubec, dynamiku vyrazne nezhorsi, jen zvuk krapet zahusti a roztahne, na tlustej solo zvuk ideal...
me prijde kompresor dobrej prave na dosazeni zvuku odlevanyho zeleza na sola, mam ho a sem tam ho i zapnu 
Nějaká osobní zkušenost užití kompresoru s oktaverem (nahoru/dolů)? 
já kompresor mám a je to zajimava krabka kdyz ji nakombinuju treba s blue boxem od MXR tak ten zvuk je jedinecnej 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
No, je zajímavý, že zatím jsou ve vedení hlasující pro odpověď, že comp nesnáší... OK, nevyvracím, a hlídáte taky, když jste třeba ve studiu, že vám tam zvukař pak na tu kytaru stejně něco nepověsí? Zajímalo by mne tedy, jestli vy co nesnášíte comp jste pouze proti kytarovejm krabičkám, protože jste nikdy neměli žádnou, která by vás oslovila, nebo jste proti úpravě dynamiky obecně?
Sorry za OT.
k tématu: Já používal elektronkovej TL Audio FAT1, líbil se mi ale byl nepraktickej (velkej), pak ho vystřídal Ibanez CS-9, fajn comp, ale nejlíp seděl s humbuckama, protože hodně barvil výšky (přidával) a ubíral spodní basy...Upřímně, se singlama to byl docela vopruz. Teď mám starou CS-2 od Bosse a ta mi přijde krásně neutrální. Comp mám zaplej pořád, ikdyž s vyšším zkreslením to skoro ztrácí význam, nejlepší je na čistej zvuk...
Sorry za OT.
k tématu: Já používal elektronkovej TL Audio FAT1, líbil se mi ale byl nepraktickej (velkej), pak ho vystřídal Ibanez CS-9, fajn comp, ale nejlíp seděl s humbuckama, protože hodně barvil výšky (přidával) a ubíral spodní basy...Upřímně, se singlama to byl docela vopruz. Teď mám starou CS-2 od Bosse a ta mi přijde krásně neutrální. Comp mám zaplej pořád, ikdyž s vyšším zkreslením to skoro ztrácí význam, nejlepší je na čistej zvuk...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
To je stejně divná diskuze a hlasování.
Kompresor je skvělá krabička pro ty, kteří věděj, co s ní dělat. Jasně, že pro brutální zkreslení před higain zesik to nebude to pravý, ale muzika není jen o jednom stylu. Co třeba countrysti a krutě oblíbenej MXR Dynacomp? Měl jsem dva, ačkoliv je to z technickýho hlediska trochu "low end" kompresor, jeho charakteristický zvuk je pro řadu stylů naprosto perfektní. Stejně tak kompresory pro čistý zvuky, kdy se to nemusí přehnat, ale trochu to zateplí tenkej zvuk... No a co teprve vysoce kvalitní kompresor pro signálovou cestu za zkreslením případně zkreslujícím zesikem, o multiband kompresorech nemluvě.
IMHO je kompresor super zbraň, ale ne každej z ní umí střílet.
(hlasování je pro mne dost zavádějící, protože mám kompresory samostatný, jako součást multiefektů a třeba rack modulů typu gate/kompresor, samo jako pluginy třeba v UAD)
Kompresor je skvělá krabička pro ty, kteří věděj, co s ní dělat. Jasně, že pro brutální zkreslení před higain zesik to nebude to pravý, ale muzika není jen o jednom stylu. Co třeba countrysti a krutě oblíbenej MXR Dynacomp? Měl jsem dva, ačkoliv je to z technickýho hlediska trochu "low end" kompresor, jeho charakteristický zvuk je pro řadu stylů naprosto perfektní. Stejně tak kompresory pro čistý zvuky, kdy se to nemusí přehnat, ale trochu to zateplí tenkej zvuk... No a co teprve vysoce kvalitní kompresor pro signálovou cestu za zkreslením případně zkreslujícím zesikem, o multiband kompresorech nemluvě.
(hlasování je pro mne dost zavádějící, protože mám kompresory samostatný, jako součást multiefektů a třeba rack modulů typu gate/kompresor, samo jako pluginy třeba v UAD)
Já to chci vždycky cgci zkusit,zapnu ho,ale po chvilce mě to přestane bavit,protože mám rád když ovládám svoji dynamiku,ale chtěl bych to umět si to nastavit a naučit se s ním
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Je to efekt - nemusí být přece pořád v režimu "on". To přece záleží na aranžmá skladby... Jako stomp box si to člověk zapne v místě, kdy potřebuje. Třeba když chce srovnat funky doprovod, když chce trochu prodloužit délku not a doznění, třeba pro větší plochy v čistých pasážích, když si chce zahrát na Nashville, může mu pomoci při čistých sólových zvucích... aplikací je celá řada, je řada možností nastavení a použití...
S tímhle souzním... Já osobně si už moc nedovedu představit, že bych nemohl používat kompressor, na podiu bych se bez něho ještě obešel, ale při nahrávání potažmo mixáži těžko (a samozřejmě nejde o jeden univerzální kompresor, takovej ani není)...Cybermuff píše:No a co teprve vysoce kvalitní kompresor pro signálovou cestu za zkreslením případně zkreslujícím zesikem, o multiband kompresorech nemluvě.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
No a nějaká osobní zkušenost s Tone Press od Barbera?
http://www.barberelectronics.com/tonepress.htm
http://www.barberelectronics.com/tonepress.htm
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sice jsem nehlasoval pro možnost "nesnáším", ale kompresor nepoužívám a používat nehodlám. Tím myslím krabičku, kterou zapojím do signálového řetězce kytara - efekty - aparát. Řešit kompresor jako studiový efekt, který se aplikuje na nahrávku, to je podle mě trochu jiná písnička. K tomu se vyjádřít nemůžu, protože s tím nemám zkušenosti.subroofer píše:No, je zajímavý, že zatím jsou ve vedení hlasující pro odpověď, že comp nesnáší... OK, nevyvracím, a hlídáte taky, když jste třeba ve studiu, že vám tam zvukař pak na tu kytaru stejně něco nepověsí? Zajímalo by mne tedy, jestli vy co nesnášíte comp jste pouze proti kytarovejm krabičkám, protože jste nikdy neměli žádnou, která by vás oslovila, nebo jste proti úpravě dynamiky obecně?
Proč nepoužívám ty krabičky? Protože mě nazaujaly - nedávají mi nic, co bych potřeboval. Stejně jako nepoužívám flanger, ring modulator, auto-wah nebo vibrato
To jen aby se ozval i někdo, kdo kompresory nemusí...
(Jen ještě dodatek - kdybych pořídil třeba efekt typu POG, tak bych potom o kompresoru možná uvažoval. Ale rozhodně bych ho pořád nepoužíval na standardní kytarové zvuky...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja mel dynacomp od MXR.Doma jsem si s nim chvili hral.Na cistej zvuk skvelej.No ale v kapele jasem pro nej nemel zadne vyuziti, tak jsem ho poslal dal.Kompresor bych si uz asi nekopupil.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem White Finger od EHX. se singly jsem ho měl hrozně rád, hodně mi pomáhal doplnit do zvuku trochu "víc" ... pak jsem ale kobylkový singl vyměnil za HB velikosti singlu a White finger šel z domu - s tím HB si totálně nerozuměl a spolu to vážně nefungovalo.
Kompresor nezavrhuju, na některé věci je to prima efekt (zmíněné funky beglajty, táhlá sóla), ale radši zainvestuju do něčeho jiného
Kompresor nezavrhuju, na některé věci je to prima efekt (zmíněné funky beglajty, táhlá sóla), ale radši zainvestuju do něčeho jiného
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kompresor-limiter nebo limiter se též počítá ? A Sustainor mám hlasovat jako kompresor nebo v samotné kategorii?micafica píše:Jaký je Váš názor na kompresor a v případě jeho používání kdy ho používáte , resp. jaký hrajete styl???
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně kompresor v řetězci kytara - efekt - kombo plní úplně jinou funkci, než kompresor pověšenej na stopě. Nemyslím jen funkci práce se signálem, ale funkci nástroje ve skladbě atp.