Presety na Toontrack: Metalheads

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Jari de Gusto

Presety na Toontrack: Metalheads

Příspěvek od Jari de Gusto »

Čau lidi, doufám že mě někdo s tímhle dotazem nevyhodí na google, ale sháním pořádnej preset do Superior drummeru, konkrétně do kitu Metalheads. Asi je to knowhow, ale přece jen se třeba najde dobrá dušě, která pomůže zvukaři začátečníkovi. Když ty škopky budou znít jak od August burns red tak to bude akorát..:)
Díky za každý názor
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Presety na Toontrack: Metalheads

Příspěvek od pavlii »

To je nářez tohle! :-D proč si nepřihřát drbající polívčičku 8)

Zajímavý, jak "zvukař začátečník" má hned takhle na startu ambice, který nemám ani já po 15 letech praxe....asi bych se měl nad sebou zamyslet a místo zdlouhavýho kroucení čudlíkama si nechat nastavení zjišťovat od jiných.....dyk je to tak snadné...

Chjo, to je úpadek...... :-(

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jari de Gusto

Díky Pavlii za velmi hodnotnou a poučnou radu. Máš pravdu, měl bych svoje ambice nechat v toaletní míse a s pokorou kroutit čudlíkama. Co mě to popadlo chtít radu ba dokonce pomoc na hudebním fóru, to jsem si opravdu dovolil hodně.Za 15 let tuhle radu předám dál, ať zůstane na věky.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

pavlii píše:To je nářez tohle! :-D proč si nepřihřát drbající polívčičku 8)

Zajímavý, jak "zvukař začátečník" má hned takhle na startu ambice, který nemám ani já po 15 letech praxe....asi bych se měl nad sebou zamyslet a místo zdlouhavýho kroucení čudlíkama si nechat nastavení zjišťovat od jiných.....dyk je to tak snadné...

Chjo, to je úpadek...... :-(

P.
Když člověk nemá ambice, moc daleko to nedotáhne, nějakej slavnej herec tuhle říkal "Pokud se ti lidé nesmějou, znamená to, že máš příliš nízké cíle" a já s tim souhlasím. A okoukávání postupů a možností od jiných je přece taky zcela normální vývoj :wink: Samozřejmě, že "tumáš, tady to máš hotový a teď jsi bůh" tak úplně nefunguje, ale dá se tim ledacos naučit (pokud se tomu tázající skutečně chce věnovat).

Já SD nemám, ale IMO jestli máš dobrý uši, tak si vystačíš s kompresorama a ekvalizérama. Kopáky mívaj v metalu výrazný frekvence úzce kolem 63Hz a pak mlaskání široce kolem 3,5 kHz, u virblu hodně potlač široce kolem 200 Hz a taky zeslab určitý úzký pásmo někde v rozmezí 4-6 kHz, u přechodů najdi rezonanční kmitočet, ten vytáhni a přidej něco z 2-5 kHz, u overheadů pak stáhnout kolem 350 Hz a tak nějak to vyjde. Aspoň takhle to dělám já, samozřejmě u toho musíš nějakou dobu sedět, abys našel ty správný kmitočty a správnej poměr :)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Jari: píšu si do kalendáře a běda ti, jestli tuhle výhrůžku nesplníš!! :-D držím palce při kroucení na základě podaných návodů (Murano má zjevně víc trpělivosti) 8)

P.

klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

U spousty nástrojů jsem zkoušel tvorbu zvuku jak sám, tak z presetu. Jako větší přínos vidím začátek od nuly, protože takhle má člověk větší šanci na pochopení samotného principu. Největší průser je to u hraní na reálné nástroje, kdy většinou není možné se danému zvuku ani přiblížit.
Jak říká pan Murano - kompresor a ekvalizér. Pokud se s těmito nástroji nenaučíš, bude ti i Superior Drummer na prd. Nezapomeň na velocity.
Nemíním to jako vyhazov na Google, ale určitě tam najdeš více informací než tady. Zkus i Youtube:
http://m.youtube.com/watch?v=P59pM0WOJFs
http://m.youtube.com/watch?v=GUcHJ-O4R3Y
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

@Jari de Gusto:
- zkus Garella http://www.youtube.com/user/Garell2/videos
- si vyber co se ti hodí...

EDIT:
- aha... koukám, že klobásník byl rychlejší :D
- jestli máš SD2, tak radši omrkni jak docílit toho zvuku, který chceš skrze Avatara... ten metalheads je takovej... no nevim... nehodí se to... je to tak nějak zvláštně před-mixovaný... :D
- zkus třeba ty kombinovaný/hybridní presety... pokud ti tam bude chybět činel, tom nebo něco, tak ho naLOADuj z jinýho setu/kitu... :)
- nicméně je dobrý prozkoumat EQ, COMP a ty Transient pluginy, který jsou v interním mixu, abys pak věděl jak reagovat na skutečný bicí...
- je to vlastně takovej simulátor :D... zkus různě hejbat s křivkama EQ, abys sis na vlastní uši vyzkoušel co to dělá atd.

@DJ Murano:
- většina našich vrstevníků to vidí lépe jako grafickou křivku...
- když jim řekneš, že maj někde přidat nebo ubrat na frekvencích, tak nemaj ani tucha o co jde... ale když jim ukážeš "grafickou křivku" ekvalizéru a její nastavení, tak si povětšinou zapamatujou jak to má vypadat, když to zní takhle...
- trošku jsem se v tom zamotal... ale asi víš co jsem tim chtěl říct :D

@pavlii:
- holt evoluci nezastavíš :D :D :D :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) ale tenhle charakter evoluce vedoucí k degeneraci je v tom případě dost smutný.... A dost smutná je i ta poznámka o grafické křivce.

P.

Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

@pavlii:
- to víš :D naše generace je líná... hledáme zjednodušení v každý cypovině :D
Jari de Gusto

Ahoj. Díky kluci za rady a Pavlii za morální očistu. Hiddenpate: s tím Avatarem budeš mít asi pravdu,ale slyšel jsem že metalheads používá Tomáš Raclavský, a tomu to zní fakt super. Presety od Garrella jsou zajímavý, ale nejlepší zvuk se mi zatím zdá má borec z kapely Corelia, kterej to udělal přes Avatar kit.
http://www.youtube.com/watch?v=9JZ_H0yzs8I
Bohužel odkaz na download už nefunguje a ti, co to mají se zatím nepodělili. Nevím co si tomhle presetu myslíte vy, mě se fakt zdá zatím nejlepší co jsem slyšel.
Jari de Gusto

Tak se mi podařilo sehnat ty Corelia presety..jsou na Avatar a zatím mi nevalí pač mám Avatar kit nějakej pobouchanej...ale bude to určitě super..kdo by je chtěl...pošlu
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“