Ahoj, kytarista z kapely má problém s kombem Line 6 Spider JAM
http://kytary.cz/line-6-spider-jam/HN099579/
Při čistym zvuku a při lehce zkreslených kanálech je vše ok, ale jakmile dá něco trochu zkreslenějšího a přidá master na víc, jak 1/4, začne to pískat pronikavým vysokým tónem. Zkoušeli jsme, jestli to není kytarou, protože kolega má levnější Ibanezku s nějakejma nic moc snímačema, ale na jeho starší kytaře a na mojí Washburnce to není o nic lepší. Přitom moje kombo na cvičení Line 6 Spider III při vyšším masteru a zkreslení nic takovýho nedělá a jeho Spider IV, co má doma, taky nedělá žádnou pískavou neplechu. Jasný, virtuózní kombo to zrovna není, nicméně nikde jsem na něj žádnou stížnost tohohle typu nenašel, tak se chci zeptat, jestli vám to připadá normální a je to prostě jenom kombinace nic moc kytar s nic moc kombem, nebo jestli to může být nějaká konkrétní porucha a má cenu ho reklamovat nebo to nějak řešit?
Děkuju
Koňouš
Line 6 Spider JAM - pískání při zkreslení
Pravidla fóra
- Konipas
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Line 6 Spider JAM - pískání při zkreslení
Já měl sice před nějakym čase ještě hlavu spider II a mě to takle šíleně pískalo jenom když sem to dal na insane, takže fakt nevim čim by to mohlo bejt. Možná tim že tam asi nezabudovali do toho noise gate, jinak fakt nevim.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Heja konousi, kdyz napises konkretni nastaveni pri kterem to dela, tak ho vyzkousim na svojem Spider JAMu. 
Rekl bych ale, ze je to proste jen prehnanym gainem a napiskavanim snimacu. Proste vazba kvuli gainu. Nic neobvykleho. Pomaha vypnout a zapnout zabudovany noise-gate? Tlacitko Tones pomackej a hned prvni vec to je tusim.
Mi to teda nepiska. Ani se singlama na insane kanalu. Ale hraju na to jen doma, kdy master sice mozna davam na tu ctvrtinu, ale snizuju si channel volume na presetech tak na 60%. Ono totiz kolem prave cca te ctvrtiny masteru se to vjemove dost razantne zhlasiti.
Rekl bych ale, ze je to proste jen prehnanym gainem a napiskavanim snimacu. Proste vazba kvuli gainu. Nic neobvykleho. Pomaha vypnout a zapnout zabudovany noise-gate? Tlacitko Tones pomackej a hned prvni vec to je tusim.
Mi to teda nepiska. Ani se singlama na insane kanalu. Ale hraju na to jen doma, kdy master sice mozna davam na tu ctvrtinu, ale snizuju si channel volume na presetech tak na 60%. Ono totiz kolem prave cca te ctvrtiny masteru se to vjemove dost razantne zhlasiti.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Konipas
- Kontaktovat uživatele:
Ono do tý čtvrtiny je to v pohodě, ale nad ní to prostě spustí. on má teda všechny kanály skoro na max, nevím k čemu je mu to dobrý. Jde o to, že master musí mít obvykle na půlce, aby byl slyšet přes moje bicí
A přitom nejsem žádnej moc silovej hráč
Nicméně zkoušeli jsme různý nastavení. Pískalo to na jeho Ibanezce s aktivníma hambuckerama i na mý washburnce s pasivníma humbackerama například s nastavením: krkový snímač, clonu na kytaře na max, na kombu kanál metal, drive tak na 1/3 a výšky na minimu. Lezl z toho docela příjemnej kulatej zvuk, jakej by ocenil tak možná nějakej bluesovej kytarista na sóla, nicméně na tvrdší rock či dokonce metal je to nepoužitelné a navíc to pořád dost pískalo :/ A kanál Insane je absolutně nepoužitelný.
Jako už nás kvůli tomu kombu málem vypíčovalo několik zvukařů. Jeden poměrně příjemnej zvukař se mu nabídl, že mu to tam zkusí nějak nakroutit, po chvíli snahy se omluvil, že prostě neví, co s tím, a že to bude muset prostě nechat celej koncert pískat.
Jako postřehl jsem, že třeba ten můj Spider III má o něco přirozenější zvuk, než kolegův Spider IV, co má na cvičení. Z toho jeho fakt leze takovej dost nepřirozenej zvuk, že je to na novější verzi docela hanba, nicméně u komba s výkonem 75 W člověk neočekává, že si neporadí s hlasitostí, která se dá vytáhnout skoro i na těch hračkách s nějakými 15 W.
Nicméně zkoušeli jsme různý nastavení. Pískalo to na jeho Ibanezce s aktivníma hambuckerama i na mý washburnce s pasivníma humbackerama například s nastavením: krkový snímač, clonu na kytaře na max, na kombu kanál metal, drive tak na 1/3 a výšky na minimu. Lezl z toho docela příjemnej kulatej zvuk, jakej by ocenil tak možná nějakej bluesovej kytarista na sóla, nicméně na tvrdší rock či dokonce metal je to nepoužitelné a navíc to pořád dost pískalo :/ A kanál Insane je absolutně nepoužitelný.
Jako už nás kvůli tomu kombu málem vypíčovalo několik zvukařů. Jeden poměrně příjemnej zvukař se mu nabídl, že mu to tam zkusí nějak nakroutit, po chvíli snahy se omluvil, že prostě neví, co s tím, a že to bude muset prostě nechat celej koncert pískat.
Jako postřehl jsem, že třeba ten můj Spider III má o něco přirozenější zvuk, než kolegův Spider IV, co má na cvičení. Z toho jeho fakt leze takovej dost nepřirozenej zvuk, že je to na novější verzi docela hanba, nicméně u komba s výkonem 75 W člověk neočekává, že si neporadí s hlasitostí, která se dá vytáhnout skoro i na těch hračkách s nějakými 15 W.
Hmm tak jestli to ma s masterem na polovine a bavime se o zkusebnovem hrani, tak to je jina situace. Tam ti nepomuzu prakticky, jen teoreticky, protoze doma to samozrejme takhle okotlit nemuzu
Nicmene si dovedu predstavit, ze to proste piskat bude. Ja kdyz jsem hral na trandovy zesik Crate FW120 ve zkusebne (death metal), tak jsem taky mel hi-gain kanal a mel jsem to vytocene na neuveritelne volume a obcas to piskalo jako svine. Proto jsem si tehda taky poridil noise gate Boss NS-2, ktery jsem potom pouzival i u nasledujiciho lampoveho zesiku Peavey 6505+. To samozrejme pomohlo. Ale i s tim noise gatem to od urcite hranice gainu, hlasitosti a akustiky mistnosti proste piskalo i pri maximalnim nastaveni toho gatu. Navic, vim jak jsou ty Line6 nagainovane. Celkem hodne
Takze to proste nemusi byt vada toho zesiku, ale proste toho, ze si to nedava takovou hlasitost s tim gainem.
Co proti tomu udelat relativne zadarmo a vyzkouset, z me zkusenosti:
1) Stahnout trochu volume na kytare, jen uplne malicko. Zvuk se pri zkresleni temer nezmeni, ale napiskavat to muze podstatne mene, az vubec - tohle byval muj trik na koncerty, kde to diky akustice vazbilo vice nez jindy.
2) Stahnout volume na kombu, a spis si pohrat s ekvalizaci = nedohanet nepruraznost zvuku jeho hlasitosti.
3) Stahnout gain - u toho Line6 je ho tam hodne a po urcite hranici se uz slysitelne nemeni, takze najit spodni hranici akceptovatelnosti
4) Postavit se jinde/jinak v mistnosti. Popripade poresit akustiku mistnosti, nebo presunout aparat, jinak ho natocit jak ve vertikalni tak horizontalni ose - muze necekane pomoct
Co proti tomu udelat relativne zadarmo a vyzkouset, z me zkusenosti:
1) Stahnout trochu volume na kytare, jen uplne malicko. Zvuk se pri zkresleni temer nezmeni, ale napiskavat to muze podstatne mene, az vubec - tohle byval muj trik na koncerty, kde to diky akustice vazbilo vice nez jindy.
2) Stahnout volume na kombu, a spis si pohrat s ekvalizaci = nedohanet nepruraznost zvuku jeho hlasitosti.
3) Stahnout gain - u toho Line6 je ho tam hodne a po urcite hranici se uz slysitelne nemeni, takze najit spodni hranici akceptovatelnosti
4) Postavit se jinde/jinak v mistnosti. Popripade poresit akustiku mistnosti, nebo presunout aparat, jinak ho natocit jak ve vertikalni tak horizontalni ose - muze necekane pomoct
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Konipas
- Kontaktovat uživatele:
Dík moc, zítra máme zkoušku, tak se na to s kytaristou kouknu a uvidím, třeba něco pomůže. Docela by se to teď hodilo, aby se to zlepšilo, daří se nám v soutěži a nechci, aby nám kvalitu hudby ovlivňovala kvalita vybavení. Trochu si s tím pohraju a dám vědět, jak to reagovalo.
Tak já u spidera II ten hlavní ovladač na hlasitost (master) nikdy snad nedal za půlku, dokrmoval sem to tim chnnel volume. Ten kanál insane byl použitelnej jenom na hraní doma jakmile sem to vokouřil ve zkušebně s kapelou tak to dělalo šílený zvuky, jak pískací tak to bylo i moc zahuhlaný, takže jsem musel hrát na metal kanál (mam za to že na ten žlutej) a to písklo sem tam což je normální. A i tak jsem měl kytaru naplno, jelo to na zadní humbucker a tonová clona taky na max. Gain taky uplně naplno
. Jako o mě je známo že jsem piloun, mam i u 5150 pre gain na 2 hodinách
, takže cca na semdičce jak je tam ten ciferník
prostě sem to tavil jako kráva a nikdy jsem s nim problém neměl
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
- Konipas
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme si s tím trochu pohráli a nakonec se nám po nějaké době povedlo nakroutit zvuk, kterej se skreslením našemu kytaristovi stačí a pískot je jen občasný. Na můj vkus je to ohulený moc málo, ale v naší kapele je to v pohodě, do metalu zabloudíme jenom občas a jenom aby to nebylo na jedno brdo, jinak se držíme spíš toho rocku. Nicméně už to skoro nepíská. Občas se něco ozve, ale to už mi připadá normální. Takže moc děkuju za pomoc