Snímač na akustickou kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Snímač na akustickou kytaru

Příspěvek od Dark Axel »

Ahojte. Potřeboval bych poradit.

přijde čas a já si na svou Sigmu koupím snímač. A chtěl bych poradit ohledně výběru.

1.Rád bych zvuk jako je slyšet například na Unplugged Alice in chains, takový ten plný a bzučivý v basech a cinkavé výšky, po jakém snímači bych měl šáhnout?

a ještě: kdybych si chtěl nechat namontovat nějaký ten ovládací panel (EQ, volume...) tak kolik by to tak stálo a po čem šáhnout?

díky

ještě pro upřesnění - Sigma DM-4M, mahagon
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Osobně jsem slyšel hrát chlapíka na kytaru přes tohle:
http://eshop.kytary.cz/SEYMOUR-DUNCAN-S ... mace:0:1:0

A řekl bych že velmi dobré... já měl jeden snímač, který jsem kupoval za pár šupů a ten měl výraznou nevýhodu že byl příliš přebasovaný ... tenhle tím dle poslechu naprosto netrpí...
Bohužel nemám s akustickými snímači moc zkušeností, takže snad někdo poradí lépe

Ale s tím EQ nvm... nejlepší bude asi koupit si přímo elektrickoakustický nástroj...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

elektroakustický nástroj nechci. kdybych neměl mít EQ tak mě to nezabije, ale mám dobrou akustickou kytaru a říkal jsem si, že by stálo za to tam dát snímač a používat ji kdyžtak i v budoucnu, klidně jednou ve studiu nebo podobně a odpadl by problém se zvučením přes mikrofón
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mno na ekvalizaci muzes pouzit i krabku, ne? Myslim, ze by to vyslo mnohem levneji, nez montaz EQ do kytary... Ale zkusenosti nemam :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to bych teoreticky mohl, ale na těch EQ na kytarách bývají tuším jen basy, výšky a středy, prostě základní ekvalizace...a lovit to na 6,7,8mi nebo nedejbože 10ti pásmovém ekvalizéru je docela blbý :D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

no jesli chceš do toho vrazit kolem tý tisícovky tak bych doporočil i tohle :
http://eshop.kytary.cz/SHADOW-Single-sn ... roje:0:1:0
o proti piezo snímači má tenhle snímač sice nevýhodu v tom že je slyšet i tření nástroje vo tělo , druhá nevýhoda je že když hraješ na sucho tak je ten zvuk semozdřejmě horší než kdyby tam ten snímač nebyl , ale když to zapojíš tak je to paráda , nedá se to s piezo srovnávat .Jinak eq tady k tomu nepotřebuješ . kabel jde rovnou ze snímače do aparátu.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo, ještě bych měl říct - do rolny na popruh už mám vsazený jack konektor, takže by mi vyhovovalo řešit to přes něj :wink:
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Možná nebude špatné řešení citlivý malý mikrofonek přicvaknutý na kraj ozvučného otvoru kytary... chce to zkusit, ale pak by jsi v podstatě využil celou kvalitu zvuku kytary... jinak s tím jackem ti neporadím :) ani nvm jak to myslíš
Ten externí EQ je dobrý nápad, ale poněkud drahý a řekl bych až zbytečný, můžeš použít EQ na kombíčku
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

http://www.youtube.com/watch?v=v1ztJA8p16s jinak mluvím cca o takovémhle zvuku

v té kytaře už kdysi býval mikrofon, ale jaksi přestal fungovat a jelikož už se na ni nekoncertovalo, nebyla už potřeba ho opravovat, tak když mi ji taťka předával, mikrák jsme odstranili.

Hodily by se mi hlavně názory akustických hráčů, ti by s tím mohli mít přímé zkušenosti. Kdyby nebylo zbytí, pořeším to s taťkovým spoluhráčem, má Furcha a v něm aktivní snímač, ovšem neměl jsem čas se ho zeptat jaký přesně atd
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

to neni problém , u toho shadow se to dá udělat i přes cvoček na popruh, to je to poslední :D
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

a zvuk by se blížil alespoň přibližně mým představám?

když pomineme to, že ty příklady které jsem uvedl - AiC a QOTSA - hrajou na dražší nástroje, než je moje Sigma?
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

http://www.youtube.com/watch?v=_i-gZb1_6iA

tohle je parádní zvuk , zkoukněte to až do konce , je tam skvělí solo se zkreslenou akustikou :D

myslim že má zrovna ten mikrofon v ozvučnici
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hmm, na mě je ten zvuk až příliš...čistej, ten bzučivý v tom mém videu mě bere víc. Ale asi se od tebe teda nedozvím jestli se to blíží tomu co se mi líbí, že? :D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

mělo by to bejt to samí , dle mího názoru ,von tam má asi mikrofon , ale ten zvuk je bodobnej tady těmhle snímačům
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

takjo, uvidíme...nehoří to, ale snad na to dojde ještě tenhle rok :D a kdyžtak pak napíšu

kdyby měl ještě někdo návrhy, stačí napsat
venca.k

Příspěvek od venca.k »

nejlepsi je dat ten snimac pod kobylku. taky jsem to schanel a v hudebninach mi rekli, ze je nejlepsi ten snimac pod kobylku, stoji to i s montazi kolem 2000. A ty snimace, jak se davaj do otvoru v kytare jsou prej neprakticky, ja mam takovejhle snimac a opravdu to stoji za h***o.
A ty snimace pod kobylku jsou vyhodny i v tom, ze to na ty kytare vubec nepoznas.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

no jo ale ten zvuk z kobylkovýho snímače je dost nepříjemnej a zkreslenej ( neakustickej ) rozhodně bych nedoporučoval
stargate

RE:Snímač na akustiku

Příspěvek od stargate »

Ahoj.Pokud můžu poradit tak já mám ve své akustice snímač B-Band 4,2 od finského výrobce:viz:
http://www.b-band.com/guitar-systems/a3.2.php
Jedná se o verzi dvou snímačů AST a UST.Jeden se dává pod kobylku,klasický piezo a druhý pod sedlovou kost,ten je kondenzátorový.
EQ je 3-pásmový s potenciometrem Blend,kterým volíš poměr obou snímačů.Buď oba ,anebo více AST,nebo UST.Výsledný zvuk je velmi věrný zvuku tvé kytary.Mám ji ve Furchu S-20CM a viděl jsem ji i v Martinu D-15 a hrálo to skvěle.Cena je kolem 4500kč,ale k nám se to samostatně nedováží.V hudebninách kde jsem to koupil to dostávají spolu s nějakýma korejskýma nebo čínskýma kytarama.Zkoušel jsem 3 druhy snímačů včetně přilepovacího kondenzátoru AKG ale tento zvuk je nejlepší právě z B-Bandu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“