DOWINA DCE 555 - snímač (ladička)
Pravidla fóra
DOWINA DCE 555 - snímač (ladička)
Ahoj. Chtěl jsem se vás zkušených zeptat na radu kolem snímaní zvuku vestavěnou ladičkou FISHMAN. Nevím k jakému problému mohlo dojít, ale pouze jsem vyměnil struny na kytaře DOWINA DCE 555 a potom jsem zkoušel ladit kytaru, přičemž jsem zjistil (snad to nejsou jen mé iluze), že snímač špatně snímá struny vyšších tónů. Řekněme, že struny hlubších tónů ladím v pořádku a při vydání tónu mi ladička ukazuje písmeno tónu a signalizaci ledkami zda je podladěno atd... jakmile ovšem ladím struny s vysokým tónem musím opravdu ... a to opravdu silně hlasitě drnknout, aby ladička tón zaznamenala a reagovala na něj. Zkusil jsem tedy výstup kytary napojit příma na PC a nahrávat tóny postupně za všech strun a zdá se, že opravdu hluboké tóny silnějších strun snímá o dost hlasitěji než slabé struny s vysokým tónem. Netušítě někdo, kde by mohl být problém, nebo nesetkali jste se s podobným problémem. Předem děkuji
Re: DOWINA DCE 555 - snímač (ladička)
Nepohnul sis při výměně strun s kobylkou? Přiléhá ti kobylka po celé své délce na piezo snímač?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To mě taky napadlo. Pod plastovým sedlem je umístěn piezo snímač a je možné, že při výměně strun došlo k jeho posunutí. Když není totiž sedlo přitlačeno strunami, tak tam nedrží a ten drátek (piezo) je tam také položen jen tak volně.
Takže jednoduše. Při výměně jsi sundal všechny struny naráz nebo jsi je měnil postupně po jedné? Pokud jsi je sundal všechny bude to tak jak píší kluci výše.
Měnil jsem je po jedné, ale souhlasím, že by piezosnímač mohl být klidně nějak posunutý nebo špatně upevněný.. budu muset zase sundat struny a nakouknout. Jdu na to hned... zatím děkuji a dám vědět
Děkuji pánové jste borci... sundal jsem struny, plastové sedlo bylo posunuto a nemělo úplný kontakt se snímačem plus unvitř káblík od smímače má takový upevnění na káblík z něhož byl káblík uvolněn. Vše napraveno naladěno a super... moc jste mě potěšili. Díky 
Já musím pochválit spíš tebe.
Jen málo nováčků na fóru se zeptá napoprvé srozumitelně ve správné sekci, nebojí se "šáhnout" do nástroje, sami si to opraví a pak ještě poděkují.
Jen málo nováčků na fóru se zeptá napoprvé srozumitelně ve správné sekci, nebojí se "šáhnout" do nástroje, sami si to opraví a pak ještě poděkují.