Dotaz na zapojení zesilovače při nahrávání

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bucenec

Dotaz na zapojení zesilovače při nahrávání

Příspěvek od bucenec »

zdravím
chci nahrávat do mé externí zvukovky kytaru (do vysokoimpendančního vstupu)
no a problém je, že moje hlava (laney ironheart 60W) nemá sluchátkový výstup a mikrofon na snímání boxu nemám
no a můj dotaz zní:
mohu to zapojit přes efektovou smyčku?
(kytara do hlavy, z hlavy (send výstup) do vstupu zvukovky)
teoreticky by to fungovat mělo
hlava bude zpracovávat signál přes pre-amp a pouštět ho z send výstupu do zvukovky, ale na výkonové elektronky se už signál nedostane, protože vstup return už nebudu zapojovat
jediné, co netuším, je jaký proud touhle cestou teče (nerad bych zničil zvukovou kartu)
teoreticky by měl být malý, je to cesta za předzesilovačem, ale raději bych znal váš názor
p0spec

Re: dotaz na zapojení

Příspěvek od p0spec »

A co na výstupu do smyčky hodit rozdovjku, jeden konec do pc a druhej return do smyčky? Měl by jsi ještě realtime odposlech.
bucenec

Re: dotaz na zapojení

Příspěvek od bucenec »

ano to klidně můžu
ale jde mi o ten proud
nezničí to tu zvukovou kartu?
teoreticky by to možná šlo změřit voltmetrem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dotaz na zapojení zesilovače při nahrávání

Příspěvek od Nero »

Signál ze smyčky je v podstatě linkový signál, takže to nestrkej do Hi-Z, ale to Line-In.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Otázkou je, jaký zvuk z toho chceš dostat. Zvuk z preampu není sám o sobě taková bomba, jako z celého lampáče. Pak ještě musíš simulovat nějak reproduktor a mikrofon pomocí (třeba) VST pluginu. Navíc je dobré to mít oddělené kvůli zemnícím smyčkám (galvanicky), tj. DI boxem s oddělovacím trafem.

Mikrofon v domácích podmínkách je trochu problém, protože to často hraje hlasitěji, než je v okolí oblíbeno a navíc se tím i obtižněji člověk poslouchá, nemá-li bednu v jiné místnosti... Já pro tyhle případy pro lidi stavím takovýhle výkonový zátěže, který mají právě galvanické oddělení a regulaci úrovně do linky:
Obrázek

Tak, jak to popisuješ (když nemáš nic takovýho), mi přijde skoro jednodušší tu kytaru hrát rovnou přes VST simulace aparátu v PC... Není to taková paráda, jako z lampáče, ale pro řadu stylů se s tím dá udělat kus práce...
Obrázek
bucenec

Příspěvek od bucenec »

podle vašich odpovědí, to asi vidím na nějaký mikrofon a budu snímat box rovnou
chci nahraný takový zvuk, jaký mi leze z reproboxu
bydlím na baráku, takže vedlejší místnost a velký hluk není problém :)
v hudebninách mi bylo řečeno, že k (snímání) nahrávání boxu lze použít jak dynamický, tak kondenzátorový mikrofon
asi se to už tu řešilo několikrát, ale který více preferujete?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Podle toho, co hraješ. Dle zesilovače hádám, že to budou spíš tvrďárny a na to se obyčejně používají hlavně dynamiky. Ale nedá se to paušalizovat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bucenec

Příspěvek od bucenec »

hraju hodně univerzálně
heavy metal, blues, hard rock, pop.... a taky hodně na clean strat sound - singly
mám fenderku osazenou dvěma singly a RM distortion rail (později vyměním za nějaký Duncan rail)
takže fakt netuším, jaký mikrofon :D
uvažuji, že zkusím ty SM57 (nejspíš asi bazarové.... nemá cenu kupovat nové pro domácí použití)
jinak hraju na 60W laney ironheart a box od randalu osazený jaguarama
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“