Basové kombo: GK MB 212 nebo 410?
Pravidla fóra
-
michal had
Basové kombo: GK MB 212 nebo 410?
zdar basáci a muzikanti. Mám na vás prosbičku. Hraju rock a blues-zkušebna + kluby a možná časem i menší sály. Chci si koupit kombo a zatím to vypadá na GK MB 212-II nebo MB 410_II. Jaký je váš názor ? dík
Re: basové kombo
Možná podle toho jestli máš čtyř nebo pětistrunku. Na pětku bych volil GK MB 212-II. Ale asi ani jedním chybu neuděláš 
Re: Basové kombo: GK MB 212 nebo 410?
Já bych řekl, že u GK je to jedno, zda máš 4 nebo 5 strun. Kdybychom se bavili o podřadných značkách, to by asi na diskuzi bylo. Nejlepší je vzít basu a zkusit to na vlastí uši 
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
-
michal had
chlapi dík za rychlé reakce. Určitě půjdu vyzkoušet. Chápu dobře, že volba GK je správná?
Všeobecně se dá říci, že ano. Mohu- li se k tomu vyjádřit konkrétněji, tak já preferuji zesilovače s analogovým koncovým stupněm jako je např. řada RB nebo legendární MB 150 S nebo E. Dnešní trend podporuje lidskou lenost a dělají se konce digitální. Ale nenech se ovlivnit mými názory!!!
GK MB 150 S, GK MB 800
Myslíš, že u Háčka nebude rozdíl u 2x12" nebo 4x10" komba?Moon píše:Já bych řekl, že u GK je to jedno, zda máš 4 nebo 5 strun.
-
michal had
ta lenost je co, v nastavování nebo.....? Jsem začátečník, tak nemám žádné zkušenosi. Nejsem úplně rozhodnutej jestli tenhle typ. jen se mi zdá, že GK je správná volba. mám aktvní čtyř strunou basu,
Xenosi : v barvě zvuku rozdíl bude, ale ne ve kvalitě. U nekvalitních beden Háčko ztrácí na průraznosti i na síle, ale to se nebude týkat GK. 12" jsou velmi slušný kompromis mezi 10" a 15". Samozřejmě 10" bude konkrétnější, a bude tam oproti 12" trochu méně basů. Já osobně mimo Mikrobasse používám občas hlavu RB 400 a přešel jsem z bedny 1x15 na 1x12.
Michale : Tou "leností"
jsem měl na mysli to, že digitální zesilovače jsou asi 5x lehčí váhově, než ten samý výkon v tranzistorech. Jestli 100W celolampová hlava váží 15 kg, tranzistorová 5 kg, tak digitální pod 1 kg.
Spolehlivost a kvalita zvuku digitálních zesilovačů je velmi vysoká, ale nemohu se zbavit dojmu,že rozdíl mezi digitálem a tranzistorem je asi takový, jako mezi tranzistorem a celolampou.
Každopádně GK je dobrá volba. Ale ještě jednou - vzít basu a zkusit!!!
Michale : Tou "leností"
Spolehlivost a kvalita zvuku digitálních zesilovačů je velmi vysoká, ale nemohu se zbavit dojmu,že rozdíl mezi digitálem a tranzistorem je asi takový, jako mezi tranzistorem a celolampou.
Každopádně GK je dobrá volba. Ale ještě jednou - vzít basu a zkusit!!!
GK MB 150 S, GK MB 800
Re: basové kombo
Xenos píše:Možná podle toho jestli máš čtyř nebo pětistrunku. Na pětku bych volil GK MB 212-II. Ale asi ani jedním chybu neuděláš
Moon píše:Xenosi : v barvě zvuku rozdíl bude, ale ne ve kvalitě.
100% SouhlasMoon píše:Ale ještě jednou - vzít basu a zkusit!!!
-
michal had
chlapi dík za vstupy. vaše diskuze mi pomáhá k rozhodnutí. 
-
michal had
chlapi, když vedeme takovou super diskuzi. Ještěby mě zajímal váš názor na TECH21 SansAmp RBI. Máte nějaké zkušenosti? Buˇd s tímhle nebo spíš obecně, jestli používat nějaký DI boxy nebo efekty vůbec? dík