Díky za spolupráci, P.
O čem chcete další článek?
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
O čem chcete další článek?
Nějak mi přijde, že kdykoli napíšu článek, je to zcela mimo
abych snížil kontraproduktivitu, zkouším touto cestou oslovit místní uživatele, abych získal nějaké podněty. Pokud budou nějaké nápady zde, možná bude obsahová účinnost budoucích článků podstatně vyšší 
Díky za spolupráci, P.
Díky za spolupráci, P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: O čem chcete další článek?
Já bych si rád přečetl něco o nahrávání a mixování. Nějaké postřehy z praxe. Informací je tu spousta, leč všechny na různých místech. Co třeba další zajímavá reportáž z natáčení nějaké kapely?
Spousta lidí se tu taky ptá na základy nahrávání a mixování. Čili kuchařku pro začátečníky - jak udělat v domácích podmínkách obstojnou nahrávku.
Spousta lidí se tu taky ptá na základy nahrávání a mixování. Čili kuchařku pro začátečníky - jak udělat v domácích podmínkách obstojnou nahrávku.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - pár kapel jsem tu zpracoval a nějak se teď budu snažit točit co nejmíň...nicméně znamenáno, abych nebyl za trotlína
a budu na to při nejbližším natáčení kohokoli myslet. Díkes!
Další alternativy?
P.
Další alternativy?
P.
Jak říká Hendrek, něco o mixování by bodlo 
Jasně. Tvoje články žeru! Bodlo by možná něco o tom, jak by měla být kapela do studia připravená. Co jsou zbytečnosti a co nezbytnosti. Fůra kapel vůbec neví, do čeho jde. Mají jakéstakés povědomí o live hraní (kolem čehož se motám já). A i tak ještě bídné. Myslí si, že základem všeho je stoupnout si jednou nohou na odposlech.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
LOL - ale to je dobrý námět. Jen předběžně v tomhle odkážu na vtipně a srozumitelně napsanou knížku od V. Vlachého - "222 rad pro muzikanty....", ale pokusím se být neméně originální a neméně vtipný 
Na tomhle zapracuji. Nicméně pište dál
Díky, P.
Na tomhle zapracuji. Nicméně pište dál
Díky, P.
Mě osobně by zajímalo, jaký je postup Pavliiho při editace bicích nástrojů po nahrávání - začistování stop, stříhání, zfázování, dorovnávání nepřesností, užívání efektů - gate, eq, kopresor, reverb, postup při mixu atd. 
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s