Orange TH30 - nesvítí lampa

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
baterage1

Orange TH30 - nesvítí lampa

Příspěvek od baterage1 »

Zdravím, všiml jsem si, že u mého aparátu (Orange TH30) nesvítí jedna koncová lampa. Zkoušel jí nahrazovat jinou lampou, ale to nepomohlo stále nesvítila. Na zvuku nic poznat není. Nevíte, kde může být problém ?
Dan Rohanský

Re: Orange TH30 - nesvítí lampa

Příspěvek od Dan Rohanský »

Nesvítí tam i jiná, tak je asi něco se žhavením. Je li ta jiná lampa v pořádku. V tvém případě zřejmě servis...

Ale jestli to není znát na zvuku, tak je někde něco blbě... :D :lol:
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Zdar kluci, moji TH30 asi bude třeba přelampovat. Zvuk ztrácí na čitelnosti, je zahuhlaný, řekl bych že apec i ochotněji chytá vazby. Jaké lampy bude třeba vyměnit? Předzes nebo výkonovky? Popřípadě po jakých značkách se dívat. Děkuji moc za odpovědi.

PS: lampy jsem od koupě zesiku (předloňské léto) neměnil...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Vyměnil bych všecko
anmelden

Příspěvek od anmelden »

hm tak to bude solidní pálka, damn...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nevím, jestli to Koziáš myslel vážně, ale určitě se to dá udělat i lépe. A z těch lépe je nejhorší případ ten, že nejdřív vyměníš jen koncovky, bo preampovky běžně po roce neodchází.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

no už to ty dva roky bez třech měsíců budou...takže koncovky už budou v háji bych řekl. Tak zkusíme no, 20. máme totiž koncík a nechci a't to má zvuk jak z prdele :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Myslel tak napůl vážně, ale taky bych začal koncovýma, ale stejně bych asi vyměnil i ty preampové, to už přecejen nebude zas taková pálka navíc a aspoň víš, že ztoho zesáku vytáhneš co se dá
anmelden

Příspěvek od anmelden »

aha já myslel že premapovky jsou dražší než konce...no a co bys teda doporučil? JJ lidi na jednu stranu chválí na jednu zas že to je hnus...a když jsme u toho, nějaký solidní ampař v ostravě? uměli byste poradit?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

aparatury/ema-t-matousek-aparatury-ostrava-t21170.html
Byl mi tu na fóru doporučen, nicméně nakonec jsem jeho služeb využít nemusel. Pokud se pro něj rozhodneš, určitě napiš do jeho vlákna zkušenosti, bude to zajímat i ostatní. Díky.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

anmelden píše:aha já myslel že premapovky jsou dražší než konce...no a co bys teda doporučil? JJ lidi na jednu stranu chválí na jednu zas že to je hnus...a když jsme u toho, nějaký solidní ampař v ostravě? uměli byste poradit?
já to dával přelampovat k baygerovi a vklídku. Nene, však se podívej na net, preampovky máš za pár stovek. Doporučit ti nedoporučím žádné, moc jsem jich nezkusil.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“