Praskání struny
Pravidla fóra
praskají mi struny
Dobrý den mám problém jelikož mi asi co 4 měsíce praskne jedna struna 6th nebo 5th a vždy u kobylky , už několikrát sem jí brousil a ji zvýšit kobylku aby to tak nedrhlo ale moc to nepomáhá existuje na to nějaká rada.
a také začínají rezivět šroubky a další drobné součástky a přitom sem měřil vlhkost a výsledek je 57% což je spíše nižší hodnota ... opravdu nevím
a také začínají rezivět šroubky a další drobné součástky a přitom sem měřil vlhkost a výsledek je 57% což je spíše nižší hodnota ... opravdu nevím
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: praskají mi struny
Jestli se ti to trhá přímo v kobylce, tak je buď chyba v kamenech, nebo v tom, že hraješ příliš agresivně příliš blízko u kobyly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hraju spíš dál od kobylky skoro až u krku kytary
Tomu nerozumím - jak zvýšit kobylku a o co aby to nedrhlo?Sharkeen píše: a ji zvýšit kobylku aby to tak nedrhlo
Co máš za kytaru, struny? Nejlepší je sem dát pár fotek, protože na otázku: co mám dělat, aby mi nepraskaly struny?" se dost konkrétně odpovědět nedá.
No a rezivění je problém, jehož vyřešení si zaslouží Nobelovu cenu. Pokud ti to vadí, tak se o ty kovové součástky koukej starat nebo si kup pozink, chrom, nerez, barevný kov...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
kytara : Epiphone Les Paul Special II
struny Darco eletric '11'
struny Darco eletric '11'
MilanT píše:Co máš za kytaru, struny?
Zopakovaná otázka = rychlá odpověďITIetalista píše:aké máš struny a gitaru?
a stou kobylkou dal sem ten držák strun výš aby ty struny nebyli tak pod úhlem
Proti rezu bych doporucil jedine namazat...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
hmmm... skúšal si aj iné struny? alebo to robia iba tieto? ak aj iné struny to robia tak ti moc neporadím LP som ešte v ruke nedržal. 
This account don't exist longer.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
já teda musim říct že po 4 měsících mi příjde normální že struna praskne - třeba náš kytarista trhá struny tak ob zkoušku ale zase hraje poměrně agresivně...
- Nero
- Rádce
To je pravda - nějak jsem to info o 4 měsících přehlédl.Hegrik píše:já teda musim říct že po 4 měsících mi příjde normální že struna praskne
Jinak opravdu může pomoci zvýšení stopbaru, aby se snížil úhel za kobylkou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj já mám trochu jiný problém. Natáhl jsem nylonky na westernovku a přes noc praskly 2. Vyměnil sem a do 5 minut po výměně praskla další. Kovový tohle nedělaly. Ohledně akustik sem docela analfabet, takže jsem (je to asi 2 roky zpět) pánovi v prodejně věřil, že je kytara v dobrém (jakž takž seřízeném ) stavu. Čím to tedy může být, že nylonky tam nevydrží?
Ať už jsou tvé důvody pro natežení nylonek na westernku jakékoliv
, první by bylo dobré napsat jaké struny jsi použil a najakou kytaru jsi je natahoval. Taky by mě zajímalo, jak si je tam uchytil? Máš je s ball-endem, nebo jsi to vymyslel jinak? A nenaladils je třeba o oktávu výš? 
Dunlop U.S.A. .96 mm
...a mozna taky zminit, jestli praskaji jen tak v libovolnem miste, nebo primo na sedlovym nebo nultym prazci.
- Nero
- Rádce
Hlavně bych na westernovku nylonky vůbec netahal...
PetrPeter 1975 - 2008
Ok budu konkrétní - je to kytara mého 12-ti letého bratrance a jelikož si musí půjčovat mojí španělu (učitel vyžaduje nylonové struny), koupil sem mu nylonky, aby mohl hrát na tu svojí
Jedná se o Marris westernovku a struny jsou Martin Extra light. Uchycení - na konci sem zkrátka udělal uzel a drží to
O oktávu výš jsem neladil, hraju 6 let na elektrickou kytaru, takže ladění už trochu ovládám
Nepraskají ani u kobylky, ani u nultého pražce, ale pokaždé v jiném místě - takže bych řekl, že jsou prostě moc napnuté - přetížené. Možná dělám úplnou hovadinu, že chci dávat nylonky na westernovku, ale dřív sem tenhle problém nikdy neřešil, takže fakt nevim.
Me osobne nenapada nic, menzura bude +- stejna (takze zadny vetsi napnuti), a jestli se nikde nestipou/nerezou mechanicky (a kdyz praskaji na ruznych mistech, tak se to asi da vyloucit), tak by k tomu nemel byt duvod.
Mozne je, ze jsou to proste vadne struny ... bezne by i tohle mely vydrzet (nedavno sem daval ball end nylonky na takovy "neco jako spanelka" nastroj, a az na to, ze uletela jedna kulicka (samozrejme, ze az po ostrihani strun), to dopadlo vcelku dobre)).
Nicmene ... to, kvuli cemu tohle podstupujes, neni zrovna spravne. Rozdilu mezi klasickou a westernovou kytarou je vic (zminim treba radius hmatniku), a nechat ucit dite klasiku na takovym kompromisu nebude dobry napad... a predpokladam, ze uciteli by se to stejne nelibilo....
Mozne je, ze jsou to proste vadne struny ... bezne by i tohle mely vydrzet (nedavno sem daval ball end nylonky na takovy "neco jako spanelka" nastroj, a az na to, ze uletela jedna kulicka (samozrejme, ze az po ostrihani strun), to dopadlo vcelku dobre)).
Nicmene ... to, kvuli cemu tohle podstupujes, neni zrovna spravne. Rozdilu mezi klasickou a westernovou kytarou je vic (zminim treba radius hmatniku), a nechat ucit dite klasiku na takovym kompromisu nebude dobry napad... a predpokladam, ze uciteli by se to stejne nelibilo....
Jasně, rozdílnost westernovky a klasiky chápu ... učitel se ale jasně vyjádřil akorát v tom, že mu vaděj kovový struny. Díky za názory, nepůjdu proti přírodě
a hodim tam zpátky kovový.
- Nero
- Rádce
Jestli mu vadí kovovky a netrápí ho natažení nylonek na dreadnought, tak je to vcelku zvláštní učitel 
PetrPeter 1975 - 2008