Bach nebo Fokus?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Malfeitor

Bach nebo Fokus?

Příspěvek od Malfeitor »

Dobrý den,

uvažuji o koupi nějakého toho Explorera a netuším, mezi jakým výrobcem se rozhodnout... Bach nebo Fokus... koukal jsem na stránky Bach a na to hrají sice hlavně kytaristé underground kapel, ale Fokus zase dělali kytaru pro kytaristu z Olympic a Kabát... jaké s kterým nástrojem máte zkušenosti vy?

Od Bach se mi zamlouvá tato: http://www.bachmusik.com/bach-bexp-tbk-bdr_p1801

A od Fokus tato: http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... P1,4,!P,10

Díky
Sajmon

Re: Bach nebo Fokus?

Příspěvek od Sajmon »

Kdo komu dal jakou kytaru vůbec nemá smysl řešit.

Jinak, já mám osobně ohledně Fokusu pozitivní poznatky vzhledem k ceně (ne zrovna s Exp., tento typ jsem nikdy nevlastnil), ale u obou bude platit stejné: vyzkoušet, abys nenarazil na špatný kus. Rozhodně bych nekupoval naslepo přes net, jestli to takhle plánuješ.

Jinak něco málo na fóru:
elektricke-kytary/bach-sg-bach-explorer ... ch%20fokus
post513286.html?hilit=fokus%20explorer#p513286
elektricke-kytary/fokus-explorer-t6436. ... 20explorer
A tak dále. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

Takhle to neplánuji. Jen si kladu dotaz která kytara je kvalitnější... hrál jsem na Bach SG a to byl také slušný kousek, tak teď nevím... ale díky
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nemyslím si, že by v nich byl zas až takový rozdíl v globále. Bude nejvíc záležet na konkrétním kuse.

Ale možná bych chvíli počkal, protože Švehlovi dojdou zkraje roku nové kytary a minule ( cca půl roku či kdy), když mu přišla nová várka, tak je dával prakticky hned do slevy. Takže bys třeba měl hned k dispozici prachy na snímače, které by té kytaře dost pomohly. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

To je pravda... jenže já jsem hodně velkej amatér takže ani nevím jak a proč bych ty snímače měl vyměňovat... :D
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Poznal bys to hned, a kdyby ne, tak časem bys to určitě ocenil. :)

Jinak ještě jedno malé plus pro Fokus - když dovezou nové zásoby do skladu, tak budeš mít v Třebíči větší množství kusů, ze kterého budeš moct vybírat povedený kousek. A s panem Švehlou se dá ( nebo aspoň dřív dalo) v klidu domluvit sleva na cestu do skladu.

Problém je, že asi nebudeš mít šanci slyšet Bach a Fokus vedle sebe někde v obchodě. Bach normálně dodává do některých obchodů, ale Fokus už jen na internetu nebo osobně v Třebíčí nebo Petrůvkách.
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

Můj známý má Fokus Explorer (sice starší model ale co nadělám...) takže ten si někde mohu taky vyzkoušet a na Bacha jsem hrál v hudebninách a také to nezní vůbec špatně :) No nějak to pořeším.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

To už jsme zas u těch kusů. Známej může mít dobrej kousek, Bach v hudebninách mohl třeba i o něco horší kousek. Ideálně by to chtělo asi mít vedle sebe aspoň třeba 5 kusů a z těch vybrat ten, který ti přijde nejlepší. :) Každopádně hodně štěstí s výběrem!
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

Jo díky :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Fokus a bach je 100% srovnatelný... měl jsem konkrétně 2 EXPy od fokusu (jeden z nich byl má první kytara vůbec) a 1 od bachu. A je to prašť jak uhoď. Řekl bych, že to dělá i stejná čínská fabrika. Za ty peníze to byly v celku v klidu kytary akorát bílý fokus co jsem měl byl trošku odfláklý co se lakování týče. Kdybych měl komentovat nové modely u obou těch značek tak se mi mnohem více (co se zpracování týče) pozdávají ty novější explorery od bachu. Výběr je ale na tobě ozkoušej pár a uvidíš. Mě osobně se mnohem víc líbí explorery bez pickguardu proto bych volil bach.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

Já jsem na ten Bach koukal a na fotkách jsem nikde nenašel takový ten přepínač snímačů (omlouvám se - neznám pro to odborný název) :D Je možné že to Bach udělali bez toho? Protože s hraním na oba snímače nemám zrovna dobré zkušenosti...
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Malfeitor píše:Já jsem na ten Bach koukal a na fotkách jsem nikde nenašel takový ten přepínač snímačů (omlouvám se - neznám pro to odborný název) :D Je možné že to Bach udělali bez toho? Protože s hraním na oba snímače nemám zrovna dobré zkušenosti...
Samozřejmě že ne. Je napravo od volume a tone knobů.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Je to možné... viděl jsem od nich i modely, které mají jen pro každý snímač zvlášť volume a společný tone. Bez přepínače - tzn jestli chceš hrát na jeden musíš stáhnout volume druhého na minimum (dost nepraktické), ale strčit tam přepínač je i pro domácího kutila s pájkou práce na 30min a investice cca 100kč za přepínač. - Můžeš ho třeba vyměnit za jednu hlasitost a dát oběma snímačům společnou, nebo můžeš zrušit tonovou clonu (já ji třeba na živo vůbec nepoužívám, ale záleží na stylu co hraješ) a dát místo ní přepínač. Každopádně rozhodně to neber jako vadu pokud by se ti ta kytara jinak líbila tak předělání té elektroniky je záležitost pár korun a chvilky času.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

No já tam radši nic měnit nebudu - spokojím se s tím volume u každého snímače protože jak se znám, kdybych tam něco měnil určitě by byla celá kytara v háji :D
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Za nějaký finanční obnos ti to udělá i odborník - kytarář.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

U kytaráře to vyjde tak na 3-4 stovky pokud máš kámoše, který něco už v životě pájel tak ti to udělá za pivo :D a pokud jsi někde z okolí Ostravy tak pak klidně napiš a můžu ti to zkutit:) protože po čase příjdeš na to, že pokud hraješ rychlejší muziku s častou změnou zvuků, je tohle řešení nic moc.
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

Viděl bych to spíš na toho kytaráře - kámoši se v tom nevyznají vůbec a za pivo asi těžko (koneckonců je mi 14) ;) Jinak díky za nabídku ale bohužel jsem z Plzně :(
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Kdokoli z fora z okolí plzně kdo už v životě otevřel kytaru ti to udělá tak se tu poptej :) myslím že je zbytečné vyhazovat 300 za kytaráře... tohle je fakt hrozně jednoduchá věc :wink:
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Některý Expy od bachu maj přepínač klasicky vpředu na rohu, některý u poťáků a některý vůbec. Osobně bych volil model s přepínačem u poťáků, protože v tom předním rohu to zrovna praktický není (vlastní zkušenost), a pokud koupíš model bez něj, vyžaduje to zásah do kytary. Ovšem pokud do toho chceš dál investovat, je to tvoje věc. Ale jak říkají ostatní, práce kytaráře je za tuhle prkotinu až moc drahá.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Zásahem bych to snad ani moc nenazýval. Chápu že pokud nemá zkušenosti tak se bojí, ale je to 100 za přepínač + přepájení 4 drátků. Na netu jsou dneska na všecko schémata. Takže i pokud tomu prd rozumíš dá se to podle nákresu udělat :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“