Piana na ulici
Pravidla fóra
Piana na ulici
Ahoj, vcera jsem se ocitl na hlavnim nadrazi v Praze a k memu udivu tam bylo piano pro verejnost. Nedalo mi to, usedl za nastroj a zacal hrat. Myslel jsem, ze lide jsou netecni a lhostejni, ale ne. Za chvili se kolem me vytvoril hloucek lidi a nadsene tleskali, nikdy jsem nezazil nic tak prijemne - spontanniho, uplne mi to vylepsilo den. Zda se mi, ze projekt piananaulici.cz je perfektni. Myslim ze by se to melo podporit, jaky je vas nazor ?
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Re: Piana na ulici
Jako relativně pravidelný páteční posluchač Hlavňonádražního klavíru souhlasím 
Ak bude v prevedení " anti-vandal ", tak to nie je zlý nápad.
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
Můj názor je takový, že toho hluku máme třeba v Praze víc než dost a nedivím se, že 90 % lidí má sluchátka na uších.
Nechtěl bych bydlet nebo pracovat v blízkosti takového piána. Dovede si představit, jak váš soused "hraje" za vaší zdí 12 hodin denně? Nebo když přijdeš po noční domů a pod oknem se děti a ožralci učí brnkat a někdo jiný si zvyšuje svoje ego? Hodil bych si mašli.
Chtělo by to méně sobeckosti a více ohledu k ostatním, kteří musí nechtěně otravné brnkání poslouchat několik hodin denně (a třeba zvuk piána a styl produkované hudby nemají rádi).
Nechtěl bych bydlet nebo pracovat v blízkosti takového piána. Dovede si představit, jak váš soused "hraje" za vaší zdí 12 hodin denně? Nebo když přijdeš po noční domů a pod oknem se děti a ožralci učí brnkat a někdo jiný si zvyšuje svoje ego? Hodil bych si mašli.
Chtělo by to méně sobeckosti a více ohledu k ostatním, kteří musí nechtěně otravné brnkání poslouchat několik hodin denně (a třeba zvuk piána a styl produkované hudby nemají rádi).
Já si piano na ulici užil v létě na Míráku, před Ludmilou. Jednak sám, jednak to, že tam byl pár, kdy on hrál pro ni a ona byla v sedmém nebi a pak také dvě děti, které hrály čtyřručně, možná brácha a ségra. Kolem hodně lidí na lavičkách, poslouchali a měli radost ze života. Bylo to vše velmi krásné.
A hlášky o někom, kdo potřebuje spát po noční, jsou liché, to by nemohl ani náš pan farář zvonit (jakože zvoní).
A hlášky o někom, kdo potřebuje spát po noční, jsou liché, to by nemohl ani náš pan farář zvonit (jakože zvoní).
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Piana na ulici
Asi jsi to nezažil a tak nevíš o čem píšeš. A navíc ta tvoje demagogie. Proč srovnáváš celodenní brnkání na piáno, kde se vystřídá třeba 100 lidí se zvonem na faře, který se rozezní na pár sekund možná jednou za hodinu?martina72 píše:A hlášky o někom, kdo potřebuje spát po noční, jsou liché, to by nemohl ani náš pan farář zvonit (jakože zvoní).
Nedivil bych se, kdyby takový prodavač z krámku na Hlavním nádraží to po deseti hodinách nevydržel a šel to piáno poškodit.
Ano, zamilovaný pár a brnkání na piáno, radost ze života...prima, pokud to potřebuješ, tak si to vyhledáš.
Pokud na to nemáš náladu, není ti dobře...a není před tím úniku, tak je to obtěžování.
Trochu více empatie a méně zvrácené demokracie. Ale to je bohužel pro tebe něco nepochopitelného.
Mejlo, já Ti rozumím. Proto bydlím na vsi, kde je v noci tma a ticho. Vadí mi i bzučení nočního proudy, bojler, lednička nebo čerpadlo od topení, vše slyším. Ovšem ve městě? Plném kraválu 24 hodin denně? Kdo tam bydlí, nechť ta piana přijme. Tramvaje jsou o dost hlučnější, dnes se tam i hlásí stanice, slyším to na kilometr, v noci, spát se tam nedá. Piano je proti tomu čajíček. Kdo chodí na noční, musí si zakoupiti z příplatků za směny, špunty do uší.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Piana na ulici
Tak zrovna na tom HN si nedovedu představit, jak by to někomu mohlo vadit... pokud nestojíš hodně blízko, téměř to v tom hluku zaniká; to bych se spíš zbláznil z těch štěbetajících lidí a neustálých hlášení rozhlasu, než z piána. Kde jsou ta ostatní nevím, takže nemůžu posoudit. Předpokládám ale, že to stejně v porovnání s neustálým hlukem tramvají, muzicírujících bezdomovců a jiných ruchů zapadne.
Proti tomu, když jsem byl jednou na Hájích v drogerii a vedle vchodu stál bezdomovec se sopránovkou a hrál neustále kolem dokola asi 5 nebo 7 tónů, které mě začly vytáčet jen za dobu, než jsem vystál frontu (pokladní musely být na prášky) to je med
Proti tomu, když jsem byl jednou na Hájích v drogerii a vedle vchodu stál bezdomovec se sopránovkou a hrál neustále kolem dokola asi 5 nebo 7 tónů, které mě začly vytáčet jen za dobu, než jsem vystál frontu (pokladní musely být na prášky) to je med
Jasně, je tam hluku dost, tak ho ještě zvýšíme a koupíme špunty. Proč se pořád řeší důsledky a ne příčiny? Kam ten svět spěje?martina72 píše:Ovšem ve městě? Plném kraválu 24 hodin denně? Kdo tam bydlí, nechť ta piana přijme.
Viz Hudba v metru:
Je v metru až příliš hlučno?
Eva Štrausová z České hudební společnosti si však myslí, že v metru je na poslech hudby velký hluk.
"Největším darem pro lidstvo je dneska ticho. Metro je samo o sobě hlučné, slyšíte eskalátory a tisíce dalších zvuků, které už vám ani nedocházejí. A do toho tam ještě bude znít jakákoliv hudba. Zvýší se hlavně hluková hladina," říká Štrausová.
"Lidé by pak mohli být nervóznější," dodává Štrausová, která působila i v hudebně-ekologickém sdružení Hudekos. To se zabývalo mimo jiné všudypřítomnou hudbou, kterou lidé poslouchají v obchodech, kavárnách. Teď přibudou i chodby metra.
Josef Syka z Ústavu experimentální medicíny AV ČR však připomíná, že i u všudypřítomného hluku záleží na intenzitě. "Při nižších intenzitách hluku se jedná především o obtěžování. Člověka může obtěžovat i hudba při nákupu v supermarketu, která by naopak měla zpříjemňovat prostředí. Nebo hluk sekačky na trávu, když člověk odpočívá v neděli na chatě a soused právě zastřihává svůj pažit," vyjmenovává Syka.
Podle něj přitom může být člověku nepříjemná i relativně nízká hladina hluku z dopravy. "Nebezpečný je však hluk především při velkých intenzitách překračujících osmdesát pět decibelů. Hluk hudebních akcí nezřídka překračuje sto decibelů i více," dodal Syka.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/ve-stanici-mustek ... zpravy_bur
Mě se ten projekt hodně líbí, když byla sbírka, tak jsem přispěl.
Pracuji blízko Náměstí Míru, kde jedno pianino taky bylo a občas jsem si ho přišel poslechnout nebo zahrát a ta otevřená a spontánní atmosféra byla moc fajn. Až na to, že v piánu časem trochu přestal fungovat pedál, takže piáno pak bylo vhodné spíš na ragtimy než něco zajímavějšího....
Co se týká Milanových připomínek, aspoň na Míráku to bylo tak, že tak 30m od piana už nebylo vůbec nic slyšet, ani jestli vůbec někdo hraje (pianino stálo uprostřed parku), takže o lidi pracující v barácích bych se nebál. Ani na zastávce tramvaje, která je na náměstí, jsem myslím nic neslyšel (už si to přesně nepamatuji). A na noc se zamykalo, takže nikoho v absolutním tichu taky nerušilo.
Pracuji blízko Náměstí Míru, kde jedno pianino taky bylo a občas jsem si ho přišel poslechnout nebo zahrát a ta otevřená a spontánní atmosféra byla moc fajn. Až na to, že v piánu časem trochu přestal fungovat pedál, takže piáno pak bylo vhodné spíš na ragtimy než něco zajímavějšího....
Co se týká Milanových připomínek, aspoň na Míráku to bylo tak, že tak 30m od piana už nebylo vůbec nic slyšet, ani jestli vůbec někdo hraje (pianino stálo uprostřed parku), takže o lidi pracující v barácích bych se nebál. Ani na zastávce tramvaje, která je na náměstí, jsem myslím nic neslyšel (už si to přesně nepamatuji). A na noc se zamykalo, takže nikoho v absolutním tichu taky nerušilo.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Co jsem hral ? Spis proflakly kousky, co umim z hlavy : Queen-Show must go on, Metallicu-Nothing else matters, Abbu-Money money money (u toho se bufetaci rozvasnili, ze pry je to takova jejich hymna, musel jsem opakovat
), Train - 50 ways to say goodbye, Britney Spears - Everytime, Ten Sharp - You, Lionel Richie - Hello, Coldplay - Viva la vida a Yiruma - River flows in you ( coz se mi uz pomalu prici hrat, protoze to je ted tak ohrane a hraje to kdejaky dite v lidusce), no byl jsem tam skoro pul hodiny.
Jinak rozumim tomu ze piano muze lezt na nervy, ja bych asi taky vyskocil z kuze, kdyz bych byl nucen poslouchat klumprovani, ale pokud budou piana umistena v prostorach, kde nikdo nebydli (parky, nadrazi, obchodni centra, pasaze, ap.), tak to nemuze nikomu vadit, myslim ze pokud obcas nekdo zasedne a pekne zahraje, tak je to pro lidi pastva pro usi i oci a zaujme to i nejotrlejsi a dela to tomuhle umeni dobrou reklamu. Lidi uz davno zapomeli, jak krasne se da na piano zahrat a ze v restauracich a kavarnach to bylo bezne.
Smozrejme, lidi co neumeji a ze zvedavosti to zkusi, to bych toleroval. Ale nejake kopyto, ktere naschval provokuje a bleje blbosti, vzit rakoskou nebo klopnou pres paraty a mazej !
Jinak rozumim tomu ze piano muze lezt na nervy, ja bych asi taky vyskocil z kuze, kdyz bych byl nucen poslouchat klumprovani, ale pokud budou piana umistena v prostorach, kde nikdo nebydli (parky, nadrazi, obchodni centra, pasaze, ap.), tak to nemuze nikomu vadit, myslim ze pokud obcas nekdo zasedne a pekne zahraje, tak je to pro lidi pastva pro usi i oci a zaujme to i nejotrlejsi a dela to tomuhle umeni dobrou reklamu. Lidi uz davno zapomeli, jak krasne se da na piano zahrat a ze v restauracich a kavarnach to bylo bezne.
Smozrejme, lidi co neumeji a ze zvedavosti to zkusi, to bych toleroval. Ale nejake kopyto, ktere naschval provokuje a bleje blbosti, vzit rakoskou nebo klopnou pres paraty a mazej !
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Po zkušenosti v Olomouci hlavním nádraži: Nechápu co je to za požitek - hrát a poslouchat rozladěné
pianino ve špatné akustice.
pianino ve špatné akustice.
Jsi moc náročný
Chce to použít správný repertoár, který zní dobře i falešný...
Chce to použít správný repertoár, který zní dobře i falešný...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
no jo, já i na digitálních nástrojích nesnáším "honky - tonk" piana 
Tak tohle mě vážně pobaviloneibour píše:Money money money (u toho se bufetaci rozvasnili, ze pry je to takova jejich hymna,
Jinak s piánama víc než souhlasím a tomu policajtovi by měli dát o frčku víc.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Dnes si na hlavaku za pianem ustlal nejaky bufet a blinkal porad dokola nejakou kravinu, chvilema to bylo jako kdyz se sype nadobi z kredence
, to bylo asi 10 hodin. V 15 hodin jsem se vracel a hle on tam stale byl a blinkal totez stale dokola. Kdyz jsem ho videl, hlavne jake ma spinave pazoury, tak i kdyby nahodou zazrakem zrovna prestal, protoze hrat a sahat na totez, co ten fujtajblak me nikterak nerajcuje... Hlidac piana mel patrne gumovou hlavu a pevne nervy 
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
V Olomouci jsem nebyl, piano nevidel, ale je to skoda. Nejvic lituju dobrovolniku, ze se vsem nezavdecili...
Snad se na novem miste piano ujme lepe...
Snad se na novem miste piano ujme lepe...
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II