Kytara na Gilmour sound do 8000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
xirikota

Kytara na Gilmour sound do 8000

Příspěvek od xirikota »

Zdravím,

mám v plánu koupit si novou kytaru. Delší dobu sem nehrál a chtěl bych začít odznova. Hrál sem na Les Paul Cortku protože jsem v době kdy sem to kupoval byl zblázněnej do zeppelinu, časem sem však zjistil, že mi víc vyhovuje gilmourův styl. Takže sem všechny ty sóla hral bez tremola na les paulku. Kombo line 6 menit nechci a efekty, toho je hafo na forech, ale je to vsechno moc drahy takze se zatim omezim na nejakou kytaru se kterou toho pujde udelat dost, aby to bylo co nejpodobnejsi. Premyslim o tehle http://kytary.cz/fender-squier-vintage- ... /HN122561/ , budu vdecny za vase navrhy, cenova relace je idealne pod 8000. Diky

edit

konkretni stara : http://kytary.cz/cort-cr-100-crs/HN111087/
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara na Gilmour sound

Příspěvek od Rocky_MK »

Novou kytarou si moc nepomůžeš. Maximálně tím, že si koupíš kytaru s tremolem. Zkus si to prolézt tady, v čem je zakopaný čokl. Jinak kytaru jsi vybral dobře, lepší by ale bylo nevybírat podle vzhledu a eventuálně si připlatit za Strata ze série Classic Vibe, můžeš tím získat opravdu kvalitní nástroj za pár peněz. A pokud by nevadil bazar, tak tam bys za těch 8 tyček pořídil s trochou štěstí i Fendera, ale pozor, není vyjímkou, že některé Squiery CV (dokonce i nějaký ten Standard) hrají lépe nebo srovnatelně s mexickými Fendery. A mluvím z vlastní zkušenosti, skoro před rokem mi utekl Squier Standard Stratocaster z bazaru za 3k, který hrál jako mnohem dražší Fender.
xirikota

Příspěvek od xirikota »

zrovna sem si to tema projizdel :D ja tem efektum prd rozumim, nikdy sem v kapele nebyl a navic na to nemam... jde mi fakt jen o to tremolo a efekty nejak dopatlam na tom Line 6, ja vim je to hruza ale co nadelam... jakou bys teda doporucil s tim tremolem ??
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Vždyť jsem ti to už napsal. Pokud jsi nenáročný, stačí ti reverb, straťácké tremolo, krkový snímač a semtam nějaký ten chorus, ale především ruce. Jestli jsi začátečník, nepomůže ti ani Strat z Custom shopu zapojený do Hiwattu přes kilometrový zástup efektů. A malá rada, až si toho Strata pořídíš, projeď si worovo vlákno o péči o stratovské tremolo. Pokud jsi to nikdy nedělal, ušetří ti to dost nervů a času jako mně.
xirikota

Příspěvek od xirikota »

hrál sem asi 2 roky akustika a 2 elektrika, sola od skorpiku, zeppu, purplu atd atd sem zvladl v pohode, prestal sem kazdej mě hatuje ze je to skoda talentu ze sem prestal, tak zacinam znova a chci hrat to co me nejvic bavi, osobne se za zacatecnika nepovazuju (v technice), v notach to asi jo, uz sem dlouho z hudebky, ale tu rychlost prstu, cit pro hudbu a tyhle veci mi i ucitele zavideli.
Budu teda vybirat nejaky strat ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“