Dobry den, potreboval bych poradit zdali nemate nekdo zkusenosti s drivery zvukovky focusrite saffire pro 14. Mam ji pripojenou pomoci expresscard k notebooku. Vse fungovalo ok. Po te co jsem preinstaloval system(win7). Mi po instalaci aplikace mix control 2.4. (org. z CD), pri pripojeni zvukovkynaskoxi hlaska: out of date. Neco ve smyslu stare verze. Po stazeni nejnovejsich driveru ( 3.3) s oficialnich stranek focusrite aplikace bezi ale zretelne slysim lupance pri prehravani zvuku (video, wav, youtube atd.). Pomohl by mi nekdo vyresit tento problem? Jde mi hlavne o to proc nelze nainstalovat verzi 2.4. ktera mi rok slouzila bez problemu.
Dekuji za pripadne odpovedi.
Jakub
Safire Mix Control
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Safire Mix Control
Podívej se do nastavení zvukovky a zkus si pohrát s velikostí bufferu nebo vzorkovací frekvencí, možná je ta zvukovka teď nastavena na nějaké krajní hodnoty a tak nestíhá.
(tu zvukovku nemám, nikdy jsem ni neviděl, ani ten software, takže ti neporadím co a jak, tohle je "obecný návod" na jedno z možných řešení)
(tu zvukovku nemám, nikdy jsem ni neviděl, ani ten software, takže ti neporadím co a jak, tohle je "obecný návod" na jedno z možných řešení)
Hraju na kytary a mašinky
Praská ti to pořád, nebo jen občas, např. když přepínáš aplikace ve Windows?
Napadá mě, že to může být i obecný problém citlivosti FW zvukovek na řadič a na systém jako takový... Jaký máš čip v expreskartě? Výrobce doporučuje Texas Instruments (TSB43AB22, TSB43AB23 and XIO2200A),- VIA (VT6306, VT6307 and VT6308).. Někdy to může jet i s jiným, po přechodu na nový systém však nemusí...
Více o kompatibilitě zvukovek Focusrite a FW řadičů si můžeš počíst zde, je to zajímé až alchimistické povídání:
http://d3se566zfvnmhf.cloudfront.net/si ... icle_0.pdf
Pak zkus optimalizovat systém W7 dle doporučení a návodu výrobce... Viz zde: http://us.focusrite.com/answerbase/opti ... -windows-7
Na závěr Ti povím, že s tímto problémem bojuji už asi rok a stále se mi ho nepodařilo odstranit... Mám Liquid Saffire 56 a pořád to občasné lupání a nepřestalo. A to ani po optimalizaci systému W7 pro audio, ani po výměně PCIe FW karty (ano má čip od TI XIO2200A)...
Je to boj zkrátka...
Napadá mě, že to může být i obecný problém citlivosti FW zvukovek na řadič a na systém jako takový... Jaký máš čip v expreskartě? Výrobce doporučuje Texas Instruments (TSB43AB22, TSB43AB23 and XIO2200A),- VIA (VT6306, VT6307 and VT6308).. Někdy to může jet i s jiným, po přechodu na nový systém však nemusí...
Více o kompatibilitě zvukovek Focusrite a FW řadičů si můžeš počíst zde, je to zajímé až alchimistické povídání:
http://d3se566zfvnmhf.cloudfront.net/si ... icle_0.pdf
Pak zkus optimalizovat systém W7 dle doporučení a návodu výrobce... Viz zde: http://us.focusrite.com/answerbase/opti ... -windows-7
Na závěr Ti povím, že s tímto problémem bojuji už asi rok a stále se mi ho nepodařilo odstranit... Mám Liquid Saffire 56 a pořád to občasné lupání a nepřestalo. A to ani po optimalizaci systému W7 pro audio, ani po výměně PCIe FW karty (ano má čip od TI XIO2200A)...
Je to boj zkrátka...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Díky, pánové za odpovědi, mě jen zaráží jedna věc a to: jak je možné že donedávna vše fungovalo? Kdyby byl problém od začátku kdy jsem kartu dotáhl domů, hledal bych problém v čipu nebo kompatibilitě. Používám Delock Expresscard 2x firewire 800 a řadič fw je texas instrument (win driver). Spíše si myslím že se nějak přehrál firmwire karty. Pokud by někdo věděl jak tuto kartu nějakým způsobem (pokud to lze) downgragoval či nastavil na hodnoty z výroby. Přeci není možné abych nemohl používat org.drivery s CD které bylo součásti balení karty. Jinými slovy: pokud nebudu mít možnost připojení k internetu tak kartu prostě nemohu používat. To se mi nezdá.... kontroloval jsem registry systému, požil jsem i čistou instalaci win7 a stále nic.. Napadají mě jen dvě možnosti: 1. přehrál se firmware karty a za 2. je v kartě nějaké "kurvítko" které rozpozná starší verzi mixcontrol a odkáže vás na aktuální verzi. Jsem s toho jelen.. asi pravděpodobně kartu reklamuji, jen nevím jestli můj problém bude někoho zajímat a zdali je to možné reklamovat....
a zkousel jsi napsat na support? u saffire pro karet se muze upgradovat firmware, ale zatim se mi nestalo, ze by karta (mam liquid saffire 56) s nejakym starsim driverem nefungovala.
Něco podobného se mi také stalo.Mám Saffire PRO 24.Používám ji na dvou PC.Na jednom mám WIN XP,na druhém WIN 7.Kartu jsem nejprve instaloval na PC s WIN 7,a s novým software 3.3.Vše fungovalo bez problémů.Na druhém PC s Win XP ovšem tento software nainstalovat nemohu,protože ho podporuje pouze WIN7 a WIN8.Na XP jsem tedy použil starší verzi tohoto software.A vyběhla mi naprosto stejná hláška.Při instalaci na PC s Win 7 se totiž přehrál u karty firmware,který je součástí staženého software.Proto nejde spustit karta na starším software.Poběží už tedy pouze s programem novým,a pouze na WIN7 a WIN 8.S tím je ale spojen další problém.To,co na XP běželo bez problémů,nemusí na WIN 7.Díky potřebě trošku výkonnějšího PC,který WIN 7 vyžaduje oproti XP.Pokud nainstaluji WIN 7,Narážím také na praskání.A to nejen s touto kartou,ale i třeba DELTOU 1010.Podaří se mi ho sice potlačit změnou nastavení bufferu,ale tím se zase značně zvedne latence,a to k nepoužitelnosti.Na WIN XP problém nebyl.Řešení mám tedy dvě.Napsat na podporu,a nechat si poslat prográmek,kterým lze nahrát znovu starý firmware karty(na netu jsem ho sháněl,ale marně).Nebo provést upgrade PC,aby vše fungovalo bez zbytečně velké latence a praskání i na WIN7.Přeinstalovals Windows ze sedmičky na sedmičku,nebo jsi měl starší verzi?
Pochybujiže ti reklamaci uznají.Není to chyba,ale součást funkce této karty.Přehrál se ti firmware.Pokud se podíváš do složky,do které se instaloval tento program,jsou v ní jak ovladače,tak firmware k těmto kartám.Jak ho přehrát zpět,to řešili na podpoře výrobce.A vyřešili jen tak,že napsali výrobci o software,kterým lze firmware vrátit.Ale nikde na netu,jsem ho nenašel.Jen debaty o tom,že existuje.Starší firmware je přímo v instalačce starší verze programu ke kartě.Ale přehrát ho do ní lze jen tím programem,který má jen výrobce.Karta umí jen nahrát nový.
pavlii: sloučil jsem dva posty po sobě. Používej prosím funkci "Upravit"!
Pochybujiže ti reklamaci uznají.Není to chyba,ale součást funkce této karty.Přehrál se ti firmware.Pokud se podíváš do složky,do které se instaloval tento program,jsou v ní jak ovladače,tak firmware k těmto kartám.Jak ho přehrát zpět,to řešili na podpoře výrobce.A vyřešili jen tak,že napsali výrobci o software,kterým lze firmware vrátit.Ale nikde na netu,jsem ho nenašel.Jen debaty o tom,že existuje.Starší firmware je přímo v instalačce starší verze programu ke kartě.Ale přehrát ho do ní lze jen tím programem,který má jen výrobce.Karta umí jen nahrát nový.
pavlii: sloučil jsem dva posty po sobě. Používej prosím funkci "Upravit"!
Díky za odpověď, máš asi pravdu. Zkoušel jsem i jiný expresscard a čistou instalaci win7 a pořád stejný problém. Takže řešení vidím v support saffire. Myslíš že mi budou ochotni zaslat ten program? Díky
Ještě se tě chci zeptat, jak jsi to vyřešil ty? Psal jsi na support? Jak jsi dopadl? Připadně pokud ti software zaslali, nemohl by jsi mi ho také dát k dispozici? byl bych ti moc vděčný. Psal jsem jim, zatím čekám na odpověď. Počítám ale že to bude nějakou chvíli trvat. Zdali vůbec nějaká přijde. k tvé otázce, instaloval jsem Wi7 64bit na Win7 64bit. Díky za odpověď. Jakub
Ještě se tě chci zeptat, jak jsi to vyřešil ty? Psal jsi na support? Jak jsi dopadl? Připadně pokud ti software zaslali, nemohl by jsi mi ho také dát k dispozici? byl bych ti moc vděčný. Psal jsem jim, zatím čekám na odpověď. Počítám ale že to bude nějakou chvíli trvat. Zdali vůbec nějaká přijde. k tvé otázce, instaloval jsem Wi7 64bit na Win7 64bit. Díky za odpověď. Jakub
Naposledy upravil(a) Nero dne 11.02.2014 18:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty, používej funkci Upravit.
Důvod: Sloučeny 2 posty, používej funkci Upravit.