Krkový snímač už nehraje tak jako dřív
Pravidla fóra
-
Soběslav1234
Krkový snímač už nehraje tak jako dřív
Zdravím, mám takový problém, že jsem asi 3 roky používal jen krkový snímač a teď mi už nějak nezní. Chci se zeptat, jestli je to možné, nebo se mi to jen zdá. Pokud je to možné, co s tímto mám dělat?
Naposledy upravil(a) Soběslav1234 dne 29.01.2014 17:58, celkem upraveno 2 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krkový snímač nehraje
Jak nezní? Definuj. Podle názvu tématu bych totiž usuzoval, že nehraje vůbec. Nebo se jedná spíše o dojem, že se změnil tvuk k horšímu? Pak bych navrhoval změnit název tématu.
Nechci snižovat autoritu tazatele, ale na otázky typu: "Auto mi jezdí pomaleji. Chci se zeptat, jestli je to možné, nebo se mi to jen zdá, děkuji.", mi v hlavě nenaskakuje žádná smysluplná odpověď.
Možná jsem ale jen omezený, neznalý a nezkušený.
Možná jsem ale jen omezený, neznalý a nezkušený.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krkový snímač už nehraje tak jako dřív
A zkoušel jste za ty 3 roky třeba vyměnit struny ?Soběslav1234 píše:Zdravím, mám takový problém, že jsem asi 3 roky používal jen krkový snímač a teď mi už nějak nezní. Chci se zeptat, jestli je to možné, nebo se mi to jen zdá. Pokud je to možné, co s tímto mám dělat?
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Chce to napsat alespoň něco víc ke konkrétnímu typu snímače a obšírněji popsat problém, aby jsme se měli čeho chytit.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, zazatel tu už 4 dny nebyl a přestože mohl vidět alespon příspěvky Hendreka a Milana, tak nereagoval. Takže začínám pochybovat, že se k něčemu dobereme 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Soběslav1234
Struny měním minimálně jednou za 3 měsíce -_- snímač mám od Washburn, více jsem na stránkách prodejce nenašel.
,,ani já už nehraju jako dřív 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to zkus znovu, Soběslave.Hendrek píše:Jak nezní? Definuj. Podle názvu tématu bych totiž usuzoval, že nehraje vůbec. Nebo se jedná spíše o dojem, že se změnil tvuk k horšímu? Pak bych navrhoval změnit název tématu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Soběslav1234
Ten snímač už podle mě nemá takový zvuk jako předtím, zdá se mi, že ten tón je utlumený.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nenapadá mě fyzikální opodstatnění kvalitativní ztráty zvuku u snímače (pokud se s ním něco nestalo = nebyl poškozen). Spíš bych hledal problém jinde.
Soběslav1234 píše: tón je utlumený.
Přesně tak. Navíc jsme se nedozvěděli, co je to "utlumený". Hlasitost, frekvence...? To všechno lze nastavit jak na kytaře, tak na aparátu. Nebo sundat přepravní obal z komba, zajít na ušní a nechat si udělat audio vyšetření...Hendrek píše:Spíš bych hledal problém jinde.
Těch příčin mohou být mraky a chce to zjistit vylučovací metodou.
-
SuperStrat
Jestli máš stejný snímač u kobyly, tak to zkus prohodit.
No Pain, no Gain.
-
Soběslav1234
S aparátem žádný problém není, mám jich mnoho a na každém stejná situace. Ten krkový snímač není tak hlasitý jako kobylkový. Bohužel nemám zkušenosti s výměnou snímačů a nevím, kde je v okolí České Lípy kytarový servis.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A nezasunul se ti náhodou? To by stačilo jej jen šroubkama povytáhnout a hlasitost bude zase větší.
-
Soběslav1234
Děkuju, vyzkouším a dám vědět
Skvěle, snímač hraje o mnoho lépe. Mnohokrát děkuji
Skvěle, snímač hraje o mnoho lépe. Mnohokrát děkuji
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mission accomplished. Fakturku pošlu mailem
.
BTW, snímač funguje pořád stejně, jen jsi tím zvýšil výstupní signál, který závisí na vzdálenosti strun od snímače.
BTW, snímač funguje pořád stejně, jen jsi tím zvýšil výstupní signál, který závisí na vzdálenosti strun od snímače.