BEHRINGER CS400 - Compressor-Sustainer
Pravidla fóra
BEHRINGER CS400 - Compressor-Sustainer
Dobrý večer. Má s touhle krabkou někdo zkušenost? Potřebuju něco na sóla. Zkreslení mám MXR GT-OD ale tón overdriveru má moc krátký sustain. Pomohlo by tohle? A jak sustainer vůbec funguje? Nezmrší to zkreslení?
Re: BEHRINGER CS400 - Compressor-Sustainer
Je v pohodě, ale kompresor není vždy úplně to pravé, co se používá na prodloužení sustainu, většina jich dost šumí, zvlášť v nastavení na delší sustain. Tenhle není výjimkou, i když to není tak zlé. Kompresor ve spojení se zkreslovačem používá třeba Gilmour, ale jen na něco. Zkreslení to může zmršit např. při nevhodně nastaveném náběhu tónu (attacku), anebo když ho dáš až za zkreslení, to pak zkreslení dost "otupí". Pokud ho dáš před zkreslení, můžeš jím nakopnout i zkreslovač (i zesilovač), což sustainu taky pomůže. Pak ale počítej s větším šumem, je třeba zase dát dolů sustain.
Problémy s krátkým sustainem jsou ale většinou jinde. Nejspíš v kytaře, při hraní na příliš malou hlasitost, při nesprávném nastavení šumové brány (noisegate), a možná nejvíc v prstech. Vyhasínajícímu tónu se dá pomoci jemným rozvibrováním prsty.
Problémy s krátkým sustainem jsou ale většinou jinde. Nejspíš v kytaře, při hraní na příliš malou hlasitost, při nesprávném nastavení šumové brány (noisegate), a možná nejvíc v prstech. Vyhasínajícímu tónu se dá pomoci jemným rozvibrováním prsty.
Behringer Cs400 - problém
Ahoj,
k Vánocům jsem dostal krabičku Behringer Cs400, je to compressor sustainer. Je to můj první efekt, tudíž s nimi nemám moc zkušenosti, ale zapojil jsem ho mezi kytaru a kombo a hrálo to pěkně, měl sem radost, že to funguje. Asi o dva dny pozdějc jsem hrál a když sem ho zapnul, zvuk z toho byl fakt divnej, při lehkým dotyku strun to fakt divně chrčí a ten sustain, kterej to prodlužuje, nebyl ani zdaleka takovej jako před tim. Když je efekt vypnutej, tak je zvuk normální jako dřív bez efektu.
Chci se teda zeptat, jestli sem třeba neudělal něco špatně, čímž bych zkazil ten zvuk a co bych měl případně napravit, nebo jestli se spíš nepokazilo něco v efektu a bylo by lepší to poslat na reklamaci?
Děkuju za rady...
k Vánocům jsem dostal krabičku Behringer Cs400, je to compressor sustainer. Je to můj první efekt, tudíž s nimi nemám moc zkušenosti, ale zapojil jsem ho mezi kytaru a kombo a hrálo to pěkně, měl sem radost, že to funguje. Asi o dva dny pozdějc jsem hrál a když sem ho zapnul, zvuk z toho byl fakt divnej, při lehkým dotyku strun to fakt divně chrčí a ten sustain, kterej to prodlužuje, nebyl ani zdaleka takovej jako před tim. Když je efekt vypnutej, tak je zvuk normální jako dřív bez efektu.
Chci se teda zeptat, jestli sem třeba neudělal něco špatně, čímž bych zkazil ten zvuk a co bych měl případně napravit, nebo jestli se spíš nepokazilo něco v efektu a bylo by lepší to poslat na reklamaci?
Děkuju za rady...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Behringer Cs400 - problém
Zkusil bych vyměnit baterku.
U Vás už byl Ježíšek?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zkusím, děkuju.
Byl z části, nebyla jiná možnost jak by šly Vánoce oslavit s částí rodiny než dřív...
Byl z části, nebyla jiná možnost jak by šly Vánoce oslavit s částí rodiny než dřív...
comressor behr CS100 jsem měl roky a hrál bezvadně. napájel jsem adaptérem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ještě bych se chtěl zeptat, za jak dlouho může takovýhle efekt vybít baterku. Zatím nemám adaptér, tak používám devítivoltovky....
Někdy v některých efektech vydrží roky ( fuzzy a obecně efekty s malým proudovým odběrem), v jiných půl hodiny ( digitální efekty, třeba delay, pitch shifter, obecně efekty s velkým proudovým odběrem). Devítivoltová baterie nemá ráda velké proudové zatížení, proto je vhodná spíše do různých fuzzů, zkreslovadel, ještě tak do nějakého jednoduchého phaseru. Je taky vždy dobré při nepoužívání efektu vytáhnout kabel z IN zdířky, jinak je efekt pořád pod proudem.