Reverb a zive hrani
Pravidla fóra
Reverb a zive hrani
Zdarec, cetl jsem ruzne nazory, kde casto nedoporucovali reverb pri zivem hrani (ze to dela neplechu v mixu ci co - bylo to anglicky), co na to rikate? Pouzivate ho vy sami pri zivem hrani? Ja si ted koupil jeden od Bosse pro blbnuti a premyslim jestli ho dat do pedalboardu. Doted jsem pouzival jenom delay s kterym jsem si vystacil, ale nasla by se mista kde bych ten reverb klidne soupnul. Takze jaky mate na toto tema nazor vy? Blbost nebo pravda? Me se to moc nezda, ale mozna se pletu. Jak rikam, s reverbem jsem zacatecnik. Diky 
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reverb a zive hrani
bez urážky zvukárov , najradšej by boli aby do PA išiel úplne čistý zvuk. Bez efektov je so zvukom lahšia robota , samo , že dobrý zvukár s patričným vybavením problémy nemá , ale kolko je takých ? Určite dosť , ale tí riešia profi koncerty. Dneska sa vačšinou malé a stredné sály zvučia svojpomocne , s malými kadejakými akože PA . Má to výhodu , že si možeš urobiť čo chceš so zvukom , ale bez skúseností a nejakých vedomostí s tým tiež moc nenarobíš a každá sála je iná , takže je aj iný zvuk . No a s reverbom to netreba preháňať , tam kde to spravidla tebe reverbuje akurát , pre poslucháča si to už prepískol , je to počuť aj na nahrávkach odkedy sa používa reverb , že menej je niekedy viac . A čo zvukár , to osobnosť , takže každý može mať iný prístup
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reverb a zive hrani
Tak je reverb a reverb (např. hall vs. spring, každý má jiný charakter). Záleží na akustice místa, kde hraješ. Pakliže má už výrazný svůj přirozený reverb není nutné použít reverb umělý. Taky ovšem závisí na požadovaném efektu, který chceš dosáhnout (pokud např. nějaká psychedelie, pak nadměrné použití reverbu nevadí, záleží pouze na vhodném nastavení, aby to dobře pasovalo do mixu).
Já osobně hraji často v prostorách, kde je přirozeného reverbu ažaž (kostely), takže si bez něj vystačím a používám jen delay. Každopádně zastávám názor, že naživo je vhodné s reverbem zacházet jako s šafránem.
Já osobně hraji často v prostorách, kde je přirozeného reverbu ažaž (kostely), takže si bez něj vystačím a používám jen delay. Každopádně zastávám názor, že naživo je vhodné s reverbem zacházet jako s šafránem.