Nemáte někdo srovnání těchto dvou pianin? Uvažuji o koupi staršího pianina a rozhoduji se mezi nimi.
Nevíte někdo od kdy se vyrábí Kašpar v Číně? Jsem zaslechla, že byla výroba přesunuta do těchto končin (ale nevím to na 100%). Petrof se taky vyrábí v Číně? Myslela jsem si, že výroba obou značek je česká.
akustické piano Kašpar versus Petrof
Pravidla fóra
Re: akustické piano Kašpar versus Petrof
Petrof se vyrabi v Hradci Kralove. Ostatni "petrofacke" podznacky jako Weinbach, Rosler, Scholze jsou snad cinske vyrobky. Kaspar je znovu pouzivana znacka, vse je z ciny a s puvodni ceskou vyrobou nema nic spolecneho. Pokud mohu hlasovat, tak jsem pro Petrof. Pro Kaspara bych se rozhodoval az v pripade, ze konkretni Petrof bude v mnohem horsim stavu.
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
-
beruska_2009
děkuji za zprávu. máte pravdu ohledně číny
. jediný petrof zůstává v českých rukách. nemáte srovnání starší pianino versus úplně nové?
Zalezi na konkretnim stavu a nahode... Nove je nove, ale clovek musi platit. V zadnem pripade bych nesel do nakupu nejlevnejsich cinskych pianin (no-name znacky bez dozoru kvality nadrazenych znacek-zadavatelu) - vyskytuji se tam docela velke technologicke hrubky. Napriklad klaviatura ma byt vyrobena z masivni smrkove sparovky, cinani se s tim neparaji a nevahaji pouzit preklizku, intonacni tekutina na kladivka je naredeny nitrolak, ktery se rychle vyprasi a kladivka pak zni jak palicky na buben, a mohl bych pokracovat. Za 5 let muze byt z piana neopravitelny vrak.
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Intonační tekutina na kladívka.....? Co to je?
To je roztok, kterým se napouštějí kladívka upravuje jejich tvrdost. Recepturu má každý intonér zpravidla svojí a neprozradí ji. Dalším nešvarem levných pianin je sendvičová rezonanční deska - lepená ze 3 vrstev. Sice asi nepopraská, ale už to je slepenec plný lepidla a zpravidla s řidším fládrem - rezonanční dřevo to už moc není...
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II