Marshall jtm600

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
jdv

Marshall jtm600

Příspěvek od jdv »

Před několika lety jsem si koupil hlavu Marshall JTM600. Po roce hraní začal zlobit, klesala a zas vzrůstala hlasitost. Hlavu jsem odložil do rohu a koupil JTM45, která běhá bez chybičky. Každopádně mi přišlo líto, že zesík jen leží a práší se na něj.
Po chvilce brouzdání na netu jsem zjistil, že má dvě konstrukční chyby:
1) přehřívání (s tím jsem však nikdy neměl problém, všechny spoje krásně drží)
2) za problém s kolísáním hlasitosti můžou efektové smyčky.

Našel jsem tedy typ; propojení vstupu a výstupu jednotlivých smyček krátkým kabelem (třeba propojka mezi efekty) a problém vyřešen. Moc tedy nechápu co se tam děje a proč se to děje a hlavně by mě zajímalo, jak by šel tento problém vyřešit i bez toho, abych měl dva kabýlky vzadu zesilovače por nic za jic.

Děkuju mockrát za všechny rady! :)

Jakub
Tube Guru
Odborník

Re: Marshall jtm600

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, přestože se na dálku špatně radí, viděl bych to na špatný rozpínací kontakt v některém jacku efektové smyčky. Může to být zoxidované nebo špatně najustované. Čili vyčistit, případně přihnout (napružit) rozpínací kontakty a třeba ještě prostříknout nějakým sprejem na kontakty a mělo by to být OK.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
jdv

Re: Marshall jtm600

Příspěvek od jdv »

Kontaktolem už jsem projel celej zesík a trochu to pomohlo. Zkusím se ještě podívat jednou na ty kontakty, jestli potřebují přihnout či ne.
Díky moc za typ!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“