Čau,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo používáte ve studiu bezdrátovou myš nebo klávesnici?
Trochu teď stěhuji a přeskládávám, tak si říkám, že bych koupil bezdrátový set myš/klávesnice, ale nevím, jestli to nebude dělat nějaké problémy - tím myslím nějaký ruch/brum, který by ten bezdrát způsoboval.
Mám klasický PC s interní zvukovkou M-Audio Audiophile 2496, k tomu preamp Behringer MIC800 a GDI21/BDI21.
Bezdrátová myš/klávesnice do studia?
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezdrátová myš/klávesnice do studia?
Nevím, jak bude bezdrát rušit signálovou cestu (kabely, efekty, převodníky, atd.), ale zaručeně může ovlivnit snímače, bude-li v dostatečné blízkosti. Viz. hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... -7640.html (aneb jak zní bezdrátová myš prohánějící se nad snímači baskytary).
Edit: Rovněž může být zdrojem rušení připojení přijímačů na USB, kde máš zvukovku, ale to je jen domněnka, neověřená praktickým bádáním (navíc když nahráváš, tak na myši ani klávesnici většinou nic neděláš).
Edit2: Už to stihl postnout pavlii
.
Edit3: Což by v případě interní zvukovky nevyužívající USB asi nemusel být problém.
Edit: Rovněž může být zdrojem rušení připojení přijímačů na USB, kde máš zvukovku, ale to je jen domněnka, neověřená praktickým bádáním (navíc když nahráváš, tak na myši ani klávesnici většinou nic neděláš).
Edit2: Už to stihl postnout pavlii
Edit3: Což by v případě interní zvukovky nevyužívající USB asi nemusel být problém.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Plus další zatížení počítače (1x/2x použitý USB port). V tomhle jsem radikálním zastáncem kabelu 
P.
P.
Já jsem asi před dvěma měsíci přešel na bezdrát, protože mě kabely obtěžovaly v tom mém nepořádku, co mám na stole
Zatím jsem nezaznamenal žádné problémy... USB portů mám na základní desce dostatek...
Mám tuto kombinaci:

Mám tuto kombinaci:

Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslel jsme to negativum jako "obsazený počet", ale "využívaný počet OS". I když už nějakou dobu tohle dost pravděpodobně nebývá zdrojem problémů (obecně).
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V tom bych problém neviděl - už teď mám USB myš i klávesnici.pavlii píše:Nemyslel jsme to negativum jako "obsazený počet", ale "využívaný počet OS". I když už nějakou dobu tohle dost pravděpodobně nebývá zdrojem problémů (obecně).
P.
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
S tím souvisí, že pokud pohnu myší (drátová USB), pak se mi ve sluchátkách nepatrně zvýší šum. Zda to bude stejné u bezdrátu nemám ověřeno. Ale jak jsem již psal, během recordingu myší nehýbu, tak je mi to egal.
Jiné by to bylo, kdyby tam seděl ještě zvukař a přes myš ovládal během nahrávání nějaké parametry. Ale to je jen teoretická možnost, normálně se to dělá pomocí midi controlleru.
Vzhledem k tomu, že jde o domácí amatérské nahrávání, tak bych to ani neřešil.
Jiné by to bylo, kdyby tam seděl ještě zvukař a přes myš ovládal během nahrávání nějaké parametry. Ale to je jen teoretická možnost, normálně se to dělá pomocí midi controlleru.
Vzhledem k tomu, že jde o domácí amatérské nahrávání, tak bych to ani neřešil.