Náhrada za monitory ESI nEar 05 eXperience

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Darth Maul

Náhrada za monitory ESI nEar 05 eXperience

Příspěvek od Darth Maul »

Mam tyhle aktivní monitory u PC na zvukovce LINE6 POD UX2 a byl bych s nimi celkem spokojeny, kdyby:

a) místnost neměla jen 2x2 metry se stolem v rohu
b) monitory neměly bassreflex dozadu, takže mi oba foukají do zdí v rohu

Takto mám v místnosti lehce přebasováno, což je navíc umocněno basovější charakteristikou těchto monitorů. Uvažuji proto o jejich nahrazení něčím o podobné velikosti a výkonu, ale o něco vyšší kvality a bassreflexem dopředu. Po detailním studiu a pohledu do peněženky mi zatím vychází finální rozhodování mezi KRK Rokit 5G3 a ADAM Audio A3X.

Je mi jasné, že poslechem poznám nejvíc, ale mou místnost mi nikde nenasimulují, takže by mě spíš zajímalo, zda ten příplatek cca. 3000 za ADAM oproti KRK nějak zvlášť poznám. ADAM Audio F5 má docela špatné recenze a KRK Rokit 6G3 už mi přijde docela zbytečně velký, takže tam už bych asi nešel...

Co poradíte? :?:
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Darth Maul

Re: Náhrada za monitory ESI nEar 05 eXperience

Příspěvek od Darth Maul »

Takže jsem si nakonec poradil sám a obě varianty jsem si vyzkoušel face-to face na prodejně a nakonec i doma. KRK Rokit 5G3 jsem zkoušel asi týden, ale nakonec mi doma zakotvily dražší ADAM Audio A3X.

Pokud bych měl tyto dvě varianty srovnat jednou větou, tak A3X mají méně dunivé, ale o to konkrétnější basy a výrazně čitelnější výšky. Rozlišení nástrojů v dobře smíchaných skladbách je mnohem jasnější a také při vlastních mixech je práce s nimi mnohem větší radost...

Tímto děkuji Wohmovi za cenné privátní rady a obchodu KYTARY.CZ za ochotu a vstřícnost při mém laborování a hledání toho správného zvuku... :-)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“