Charvel so-cal/Jake E. Lee - zkušenosti, kde vyzkoušet

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
xaero

Charvel so-cal/Jake E. Lee - zkušenosti, kde vyzkoušet

Příspěvek od xaero »

Ahoj, má někdo zkušenosti s Charvel so-cal, Jake E. Lee signature nebo san dimas? Přijdou mi jako hodně zajímavé kytary ale v ČR je nejspíš velký problém si na nějakou zahrát.

Pokud má někdo zkušenosti a čistou náhodou by měl zkušenosti i s Jacksonkou Adrian Smith Signature, mohl by se podělit o případné rozdíly? Nebo je podobnost čistě náhodná? :)

Díky za případné rady ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
kos99

Re: Charvel so-cal/Jake E. Lee - zkušenosti, kde vyzkoušet

Příspěvek od kos99 »

no mám ted taky hlavu v pejru přesně tohle hledám
zkoušel jsem Fendra DM http://kytary.cz/fender-dave-murray-str ... /HN112935/ i Jackson AS http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -77837.php
jedna byla v Muzikeru druhá u Thomana NSR jedno vím zcela jistě obě mě tak nějak zklamaly but to už mám tak dobré a dobře znějící nástroje doma a nebo nebo to není až tak krásný jak nám to malují osobně neb jsem zkusil zklamán nějakého Fendra deluxe modern co tam vysel vedle a i když byl cca o deset tisíc lacinější připadal mi skorem i lepší
nakonec jsem se rozhodl šalamouncky nechal jsem si postavit Strata v CZ osadit tak jak mi to sedí do uší vybíral jsem z deseti ruzných snímačů ... no tak to mám ted doma ... ještě se chystám na jednu stavbu kde bych nechal udělat průchozí krk malinko jiný materialy a nechám si postavit vzhledové dvojče ke kytaře jenž už mám ... vyřešeno :)
asi jsem ti moc neporadil ale já jsem spokojen

na výběr u takto drahých kytar by to chtělo více kusů na jenom místě a to se ve zdejších prodejnách moc nenosí leda ten Thoman by mohl mít více kusů od daného kousku
Přílohy
Vavruša2.jpg
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
krasty

Příspěvek od krasty »

Měl jsem pár dní doma SanDimas, USA výroba. Velmi příjemný krk, který znám i z jiných Charvelů, znělá, dost harmonických, výborný pocit z hraní. Super heavy kytara. Pak jsem měl možnost vyzkoušet Anniverary model - z toho jsem se po...l :-)
Jake E. Lee model je úplná novinka, ještě jsem jí v obchodech v Německu neviděl, takže jen pokud ji někdo zkusil na veletrhu...
Jackson Adrian Smith (USA, ne SDX) jsem zkusil loni, verze s ebenovým hmatníkem, jeden z prvních kousků. Měl jsem podobný pocit jak u SanDimas, ale trochu jiný krk, jinak naprostá spokojenost. Jen majitel měl vyměněný snímače za Suhr.
xaero

Příspěvek od xaero »

Díky za zkušenosti ;). Přemýšlím o nějaké dospělejší kytaře která by mi vážně sedla a bohužel stále nevím co přesně mi sedne :/. Napadl mě nějaký modernější strat a prostě ho musím mít v bílé verzi s černým pickguardem a pokud možno s javorovým krkem (i hmatníkem) :). Chtěl bych aby kytara byla relativně univerzální (nejspíš HSS) a už dlouho mi leží v hlavě Charvel So-cal :D. Možná nakonec vzhledem k dostupnosti těchto kytar skončím u nějakého HSS Fendera v bílé a trochu si ho poupravím. No děkuji za postřehy a hrňte je sem dál ;). Na toho Jacksona se ptám protože jsem si říkal jestli z toho charvela náhodou nevychází a když jsem na něj hrál, tak mi ten krk nepřišel uplně pohodlný.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

xaero píše:Díky za zkušenosti ;)Napadl mě nějaký modernější strat a prostě ho musím mít v bílé verzi s černým pickguardem a pokud možno s javorovým krkem (i hmatníkem) :). Chtěl bych aby kytara byla relativně univerzální
Modernější strat je u mě ...... Superstrat :lol:

RG 550 jde sehnat v tvém oblíbeném barevném schematu, a rozhodně nemusíš mít u tohohle kousku strach z kvality(tzn. držet se japonských verzí), nebo nepohodlí. Kultovní kousek za pár korun, univerzální až až.
Něco mi ale říká, že přesně tohle asi nehledáš...........

Jestli si ji ještě nezkusil, tak jí prubni, hodně lidí díky ní řve "Sing Hallelujah" :twisted:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“