kent armstrong, basový zvuk
Pravidla fóra
kent armstrong, basový zvuk
Zdravím, mám na teleti kobylkový snímač tohodle výrobce (přesný typ bohužel nevím). Jakmile hraju v mezipoloze nebo čistě jen na něj, připadá mi že ten zvuk je až moc do basů(vůbec se mi ten zvuk nelíbí a zkreslení stojí za *****), krkový hraje ok, krásně vyváženě...čím by to mohlo být resp. co mám zkusit než koupím nový snímač? Díky z rady.
VOX navždy, Jim Dunlop Cry Baby, Fender 60's Telecaster, Heavy relic Stratocaster, akustika Takamine, Cremona Luby, ladička, trsátka a vyprchávající sex-appeal
Re: kent armstrong, basový zvuk
Zdar, jestli-že máš chuť něco zkusit, nabízí se náhrada příslušného potenciometru hlasitosti vyšší hodnotou.
Továrně by tam měl být osazen 250kΩ. Ten tvoří s indukčností snímače frekvenčně závislý RL článek. Tvůj
Kent Armstrong má zřejmě větší indukčnost než původní snímač a ta způsobuje ten posun k basům. V prvním kroku vyzkoušej hodnotu potenciometru 500kΩ a měl bys zaznamenat určité zlepšení. Nebude-li to dostatečné, můžeš jít na hodnotu 1MΩ. Jiný způsob jak tomu pomoci bez podstatné změny zvukového charakteru telete mě nenapadá. Snad by to mohlo vyjít, jinak výměna snímače
.
Továrně by tam měl být osazen 250kΩ. Ten tvoří s indukčností snímače frekvenčně závislý RL článek. Tvůj
Kent Armstrong má zřejmě větší indukčnost než původní snímač a ta způsobuje ten posun k basům. V prvním kroku vyzkoušej hodnotu potenciometru 500kΩ a měl bys zaznamenat určité zlepšení. Nebude-li to dostatečné, můžeš jít na hodnotu 1MΩ. Jiný způsob jak tomu pomoci bez podstatné změny zvukového charakteru telete mě nenapadá. Snad by to mohlo vyjít, jinak výměna snímače
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Dik za radu, mrknu na to 
VOX navždy, Jim Dunlop Cry Baby, Fender 60's Telecaster, Heavy relic Stratocaster, akustika Takamine, Cremona Luby, ladička, trsátka a vyprchávající sex-appeal
Tak jsem si udělal nedávno čas, prdnul jsem tam 500 na volume i na tone, udělal komplet novou elektriku a hraje to jak nikdy předtím
Dík za radu