Zdar, správnou odpověď jsi už dostal (Sajmon, kunec). Reaguji na: "Kdyby mi někdo toto objasnil, byl bych velmi rád". Vrtá mi hlavou na základě čeho jsi "Tranzistor jsem vyloučil, lampu taky". Věz tedy, že elektronka se nazývá slangově lampa (flaška, baňka a možná má i další názvy na které si momentálně nevzpomínám). Jako "pololampa" jsou nesprávně označovány polovodičové zesilovače, které obsahují zpravidla jednu preampovku ECC83 (12AX7). Toto označení je marketingový trik jak za vyšší cenu prodat jinak levný polovodičový zesilovač. Na jaký "odpor" se ptáš a předpokládáš, že má hodnotu 4Ω až 16Ω. Jestli na impedanci reprobedny, kterou můžeš k zesilovači připojit, tak ano může mít impedanci v tomto rozsahu, musí však mít povolený příkon 100W nemá-li být dříve nebo později zničena.
S reverbem se na dálku těžko radí, nic však nezkazíš, když zkontroluješ konektory na dozvukové jednotce, jsou zpravidla Cinch, i když už i běžné jacky 6,3mm jsem tam viděl. Hodně trpělivosti při pronikání do tajů amplifikace nástrojů

.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem:
z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.