Marshall G100R CD

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
HorizonOutOfWar
Bandzone: www.bandzone.cz/ReWake

Marshall G100R CD

Příspěvek od HorizonOutOfWar »

Ahoj.
Mám pár dotazů a nejasností, pokud někdo máte zkušenosti s touhle hlavou.
Možná jsem debil, ale zaboha nemůžu přijít co to je za typ zesilovače. Tranzistor jsem vyloučil, lampu taky. Mohla by to tedy být pololampa, nebo elektronka. Kdyby mi někdo toto objasnil, byl bych velmi rád. :D
Další věc, jen pro ujištění - Odpor je 4-16 ohmů, že?
A poslední věc. Na hlavě mi nefunguje Reverb. Netuším, čím by to mohlo být. Na footswitchi normálně svítí a poťák se taky tváří funkčně.
Ocením každou radu. :)
Sajmon

Re: Marshall G100R CD

Příspěvek od Sajmon »

Já myslím, že je to tranzistor.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
kunec

Příspěvek od kunec »

Je to tranzistor

Sent from my iPad using Tapatalk HD
MilanT

Příspěvek od MilanT »

HorizonOutOfWar píše:zaboha
Boha nevolej, ten ti nepomůže. Zkus Google.
http://www.elderly.com/items/130U-7715.htm
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, správnou odpověď jsi už dostal (Sajmon, kunec). Reaguji na: "Kdyby mi někdo toto objasnil, byl bych velmi rád". Vrtá mi hlavou na základě čeho jsi "Tranzistor jsem vyloučil, lampu taky". Věz tedy, že elektronka se nazývá slangově lampa (flaška, baňka a možná má i další názvy na které si momentálně nevzpomínám). Jako "pololampa" jsou nesprávně označovány polovodičové zesilovače, které obsahují zpravidla jednu preampovku ECC83 (12AX7). Toto označení je marketingový trik jak za vyšší cenu prodat jinak levný polovodičový zesilovač. Na jaký "odpor" se ptáš a předpokládáš, že má hodnotu 4Ω až 16Ω. Jestli na impedanci reprobedny, kterou můžeš k zesilovači připojit, tak ano může mít impedanci v tomto rozsahu, musí však mít povolený příkon 100W nemá-li být dříve nebo později zničena.
S reverbem se na dálku těžko radí, nic však nezkazíš, když zkontroluješ konektory na dozvukové jednotce, jsou zpravidla Cinch, i když už i běžné jacky 6,3mm jsem tam viděl. Hodně trpělivosti při pronikání do tajů amplifikace nástrojů :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, tranzistor...
Tube Guru píše:Jako "pololampa" jsou nesprávně označovány polovodičové zesilovače, které obsahují zpravidla jednu preampovku ECC83 (12AX7). Toto označení je marketingový trik jak za vyšší cenu prodat jinak levný polovodičový zesilovač. .
Označovat tyhle krámy jako tranzistorové, je také marketingový tah. Rozhodně souhlasím s tím, že se jedná o polovodičový zesilovač. Ovšem krom tranzistorů ve výkonovém stupni a možná v budičích je to jen matlanina integrovaných obvodů. Skutečným tranzistorákům v tzv. diskrétní verzi tohle zvukově nesahá ani po kotníky. Jinými slovy je to ta nejlevnější a nejvykastrovanější koncepce zesilovače, jakou lze vyrobit. Ovšem na hraní metalu to určitě stačí.
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

mmjuz píše:Ovšem na hraní metalu to určitě stačí.
Nechceš si to zeditovat? Pane odborník..... :roll:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“