Supestrat do 9000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
m4xp4yn3

Supestrat do 9000,-

Příspěvek od m4xp4yn3 »

Zdravím, potřeboval bych pomoc s výběrem kytary na metal (melodický death/black, ale i thrash či heavy). Strop je devět tisíc korun.

Zatím jsem si vytipoval :
http://eshop.kytary.cz/esp-ltd-elektric ... SP-LTD:1:0
http://eshop.kytary.cz/esp-ltd-elektric ... SP-LTD:1:0
Jestli se za podobnou cenu dá sehnat lepší nástroj, nenechávejte si to pro sebe !

Díky..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Cort EVL Z4, moje rada

hlavně má na sobě originální pasivní EMG snímače, což je na tuhle hudbu jako dělané (mimochodem, přesně ten typ co na nich je má na kytaře Alexi Laiho z Children of bodom), je příjemná do ruky a něco vydrží...a vypadá docela dobře
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja ti nevim, z akatu je i moje kytara za 4,5K, snimace taky zadna slava, jedina draha vec na tom je to tremolo :D Zvaz, jestli tremolo potrebujes, jestli ne, podival bych se u Cortu, pripadne Ibanez rg321
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
m4xp4yn3

Příspěvek od m4xp4yn3 »

Právě že to tremolo potřebuju...

A k tomu Cortu EVL Z4: Vypadá nádherně, věřím že má skvělý zvuk, ale jaksi u něj postrádám 2 pražce. Mám ve zvyku hrát dosti vysoká sóla.

Ještě nějaké tipy ? Třeba kdybych ke mnou navrhovaným kytarám časem koupil lepší snímače, vyšla by mi kytara "na úrovni" ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

m4xp4yn3 píše:Právě že to tremolo potřebuju...

A k tomu Cortu EVL Z4: Vypadá nádherně, věřím že má skvělý zvuk, ale jaksi u něj postrádám 2 pražce. Mám ve zvyku hrát dosti vysoká sóla.

Ještě nějaké tipy ? Třeba kdybych ke mnou navrhovaným kytarám časem koupil lepší snímače, vyšla by mi kytara "na úrovni" ?
To urcite, na te kytare neni nic vylozene spatnyho, jen bych za ni ja osobne 9ku nikdy nedal ;]
Jinak papirove je plus-minus stejna tato
http://www.musiccenter.cz/Cort-X6-CBS-X-serie:16502
Skoro bych rekl, ze ty Mighty Mite snimace budou hrat lip nez ty stock ESPcka, ale nehral jsem na ne, takze nevim.
Zkratka co jsem tim chtel rict - stejna kytara jde vyrobit i za mensi penize, tech 9K je too much...
Somnus Aeternus
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Cort Evl K-4

Příspěvek od MacaFCB »

kup si Cort Evl K-4 ma nadhernej zvuk díky velice dobrym snímačum EMG v tehle kategorii je to nej kytrara jo a ESP-LTD sou předraženy platí se tam víc za značku než za kvalitu!!!! :D :D :D Vřele doporučuju Cort EVL K-4 nebo Cort EVL Z -4

http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-Z4-B ... erie:15160
http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-K6-B ... erie:16773
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Takhle: ESP LTD MH-50 nemam co vytknout, až na to, že první tak po dvou měsících jí odešly pražce a šla na reklamaci, druhý to trvalo tejden a šla taky, nevim, jak je to u ostatních ESPček...
Osobně mam Ibanez GRG270, protože taky potřebuju dvojzvratný tremolo, ale potřebovala seřídit (viz topic FR-rada v sekci snímače, hardware) http://eshop.kytary.cz/ibanez-grg-270b/ ... Ibanez:1:0
Jestli ale nepotřebuješ tohleto okamžitě, nebo máš ještě nějakou finanční rezervu, taky není marný koupit kejtru s pevnou kobylkou a ject přes whammy
http://eshop.kytary.cz/digitech-whammy/ ... gitech:2:0
tenhle pedál může perfektně simulovat vibrapáku, má ale pár nevýhod:
1) citlivost nohou x citlivost ruky - na tom je potřeba pracovat, ale je to zvládnutelný
2) Výslednej efekt - nebudeš rvát za páku jak šílenec k obveselení obyvatelstva
Výhody:
1) Nemusíš zatěžovat ruce a ohýbaním tónu
2) Větší možnosti (vychýlení až o dvě oktávy, atd.)
3) Nejsi závislej na hardwaru kytary

Snad jsem ti tady napsal alespoň něco užitečnýho...
Die Hard or Die Home
m4xp4yn3

Příspěvek od m4xp4yn3 »

Trao : Díky za rady, hlavně ohledně Whammy pedálu (nevěděl jsem že něco takového existuje..)

Objevil jsem ještě tyto Corty, můžete je doporučit ?

http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 4-BKS.html
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 1-TCG.html
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

já nevim proč tady všem cpete ty corty ? mě teda moc nenadchly , určitě ne tak moc abych je doporučoval
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Greeg píše:já nevim proč tady všem cpete ty corty ? mě teda moc nenadchly , určitě ne tak moc abych je doporučoval
takze mahagon versus akat a EMG versus ESP snimace nic neznamena? Nejak nechapu, co znamena, ze te nenadchly, ty Cortky jsou proste za stejnou nebo lepsi cenu papirove lepsi... Takze pokud tam nebudou mit jedinej kus Corta, kterej bude zrovna odflaklej, tak bude s nejvetsi pravdepodobnosti lip hrat Cort.

Jestli mas tip na lepsi kytaru nebo snad nejaky argument, proc jsou ty ESP lepsi, tak sem s nim, jinak je to jenom kibicovani a blby tlachani...
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jestli ty cortky budou fakt z kytarovýho mahagonu tak snim všechny kejtry co mám doma ( to tam lisujou z nějaký kukuřice nebo rejže , pak to přetřou a nikdo nic nepozna ) :D

já bych si koupil to ltd (je to zponzorovaný velkou firmou ,vypadá to líp a bude to kvalitnější)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Greeg píše:já nevim proč tady všem cpete ty corty ? mě teda moc nenadchly , určitě ne tak moc abych je doporučoval
Divím že cortky tě nenadchli a v jiným topicu doporučuješ Tenson...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

KIWI píše:
Divím že cortky tě nenadchli a v jiným topicu doporučuješ Tenson...
doporučujo ho proto že se mi ta kytara za 2500 líbí a dá se na ní hrát
ale tohle co tady řešíme to sou trochu jiný peníze
m4xp4yn3

Příspěvek od m4xp4yn3 »

Už jsem se víceméně rozhodl pro Cort EVL-X4 BKS. Myslíte že nedělám blbost ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jediný, co by se mi na tý kejtře nelíbilo, je to dvouzvratný tremolo. V týhle cenový kategorii bych mu moc nevěřil... Ale v ruce sem jí neměl, třeba maj ty rádoby-FR tremola kvalitní...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

proč nedoporučujete třeba B.C. rich nebo Yamaha ?
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Já ti to řeknu, Greggu,
S Yamahama moc lidí zkušenosti nemá, většina si řekne, že Yamaha dělá profi klávesy a že kytarovej obor je jenom vedlejšák.
U B.C. Riche je to ze dvou důvodů: První je, že ty tvary jsou dost extravagantní, osobně bych je hodnotil až po tom, co se mě nato někdo zeptá.
Druhej problém je, že jsou docela těžký (Měl jsem v ruce Outlaw a Warlock) kór u toho warlocka s tělem z basswoodu je ta hmotnost dost velká.
To je důvod, proč já nedoporučuju Yamahy a Riche, Yamahu jsem nezkoušel a Riche mi prostě neseděj vzhledem, zvukem ani když si je pověsim na popruh...
Fakt je, že při koupi první kytary jsem dost chtěl Warlock, Kerry King's Wartribe s dvojzvratnym tremolem, ale jen do tý doby, než jsem ho zkusil...
Die Hard or Die Home
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Trao píše:Já ti to řeknu, Greggu,
S Yamahama moc lidí zkušenosti nemá, většina si řekne, že Yamaha dělá profi klávesy a že kytarovej obor je jenom vedlejšák.
U B.C. Riche je to ze dvou důvodů: První je, že ty tvary jsou dost extravagantní, osobně bych je hodnotil až po tom, co se mě nato někdo zeptá.
Druhej problém je, že jsou docela těžký (Měl jsem v ruce Outlaw a Warlock) kór u toho warlocka s tělem z basswoodu je ta hmotnost dost velká.
To je důvod, proč já nedoporučuju Yamahy a Riche, Yamahu jsem nezkoušel a Riche mi prostě neseděj vzhledem, zvukem ani když si je pověsim na popruh...
Fakt je, že při koupi první kytary jsem dost chtěl Warlock, Kerry King's Wartribe s dvojzvratnym tremolem, ale jen do tý doby, než jsem ho zkusil...
Přesně tak, BC Rich je extravagance jak svina....to jejen pro ty co ten tvar prostě hcou...
Některý Yamahy ujdou, ale holt to taky není nějaká hodně prozkoušená značka...Cort jsou docela dobrý v cenovérelaci..některý jsou hoodně dobrý...ty píšeš proč něco nedoporučujeme, já se zase divím že doporučuješ tenson, možn některýkus byl dobrý, ale Tenson podle mě není značka, která se dá nějak doporučovat. Ale je to taky mou zaujatostí vůči čtvveřici Stagg-Dimavery-Tenson-Beghgringer...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Souhlasim. U Yamahy bych se nebál doporučovat klávesy, ale i akustiky, mám jednu doma, dost jsem jich už vyzkoušel a jsou to kvalitní kytary, s elektrikama od nich nemám zkušenosti... B.C. Rich jsou kytary který se mi vůbec nelíbí, na žádnou jsem nehrál a tudíž je nebudu doporučovat. Je to tak specifickej artikl, že pokud po něm někdo speciálně netouží, pak bych mu ho nevnucoval... Cort jsou kytary, který si asi leckdo odzkoušel a ví, co od nich čekal. Je pravda, že jsou tady občas protěžovaný skoro až moc, ale tak co, pokud jsou kvalitní...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

kiwi --- tak je vidět že hudebním nástrojům vůbec nerozumíš nebo si svý zaujatosti vytváříš proto aby si tady působil jako extra majitel originálu (což u firmu ibanez neni nic extra ), nebo neumíš číst nebo já nevim. Do p***le chápeš to ? už to tady píšu asi po pátý ,Tenson mi přijde nejlepší ze značek svého druhu . Proto když má někdo 3000 a nemá víc nebo nechce utratit víc tak mu tuhle kytaru doporučim protože je to jedna z nejlepších co za ty peníze může pořídit a dá se srovnávat s lecjakym cortem vo kterejch netrvdim že jsou špatný kytary ale žádnej velkej přínos to taky neni.takže ze sebou začni člověče něco dělat a čti si to po sobě nebo já nevim
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“