Ahoj,
chtěl bych zkusit ze svých akustických bicích elektrické pomocí triggerů a síťových blan. Nechce se mi kupovat přímo bicí modul, protože má omezený počet vstupů a při případnémrozšíření soupravy bych si musel kupovat nový. Myslel jsem tedy, že bych si koupil vělkou externí zvukovou kartu k počítači a zvuky by vytvářel nějaký program. Nevíte o nějakém? Zatím jsemnaraziljen na takové, které vypadají, že umí pouze upravovat nahrané bicí stopy, ale já bych chtěl, aby uměl zvuk z triggerů měnit vreálném čase.
Pokud někdo o něčem víte, tak budu rád za každou radu.
Triggerování bicích
Pravidla fóra
Re: Triggerování bicích
no a zvukovka nemá omezený počet vstupů?
kup si jetý modul, za 4 k koupíš třeba Alesis D4 což je klasika a vstupů tam máš tuším 12 - tedy také sice omezeně -ale pro bubeníky dost.
Nebude tě to tak finančně trápit až přijdeš na to že síťky a triggery jsou slepou cestou pro hru na bicí soupravu ( třeba rimshoty na tomy a kotle ti trigger nepobere) a v pohodě to pošleš dál za ty samé peníze.
kup si jetý modul, za 4 k koupíš třeba Alesis D4 což je klasika a vstupů tam máš tuším 12 - tedy také sice omezeně -ale pro bubeníky dost.
Nebude tě to tak finančně trápit až přijdeš na to že síťky a triggery jsou slepou cestou pro hru na bicí soupravu ( třeba rimshoty na tomy a kotle ti trigger nepobere) a v pohodě to pošleš dál za ty samé peníze.
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
Ondro budeš stejně muset koupit modul nebo nějaký multimidi převodník mezi trigery a zvukovku - třeba tenhle Roland http://www.rolandus.com/products/details/224 - triger nemůžeš jen tak zapojit do zvukovky jako mikrofon
Koupit starší bicí modul jako převodník a pak to přes midi poslat do PC budu asi nejlevnější cesta.
Souhlas se Sam Jr. - bicí modul je nejjednosušší a nejpraktičtější cesta. Ale triggery ti řeší pouze bubny. Jak budeš řešit činely?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
A máte někdo zkušenost s Alesis Trigger | iO? Někde jsem četl, že doba od úderu do "vyprodukování" zvuku je znatelná.