Malý rozsah na trubce

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
vit.petrik

Malý rozsah na trubce

Příspěvek od vit.petrik »

Hraju na trubku už 3. Rokem a pořád se nemůžu dostat přes g². Mám začátečnickou amátku, ale když jsem před rokem zkoušel hrát na yamaha ytr-2330 dostal jsem se přec c³, teda podle prodavače v kinkalbrass. Nevíte čím to může být, že mám tak malý rozsah?

datluju z moto g
trumpetysta
Nový uživatel

Re: Malý rozsah na trubce

Příspěvek od trumpetysta »

Druh trubky ovlivňuje jak se na ní hraje ale myslím si že necvičíš každý den a hlavně proto se nedostaneš víš. A hlavně DLOUHÉ TONY každý den 10 minut a uvidíš že se ti za týden popř. 14 dní bude hrát úplně jinak a hlavně to bude jinak znít
dechař
Nový uživatel

Re: Malý rozsah na trubce

Příspěvek od dechař »

pouvažovat o změně techniky do trubky se fouká žádný úsměv jak se učí ale pravý opak rty zatnout taky výměna nátrubku doporučím Praha kinkal studio nedívat se na hloubku doporučují C tony musí lehce skákat ne silou dříve doporučován C7 je pro děti dnes Bach 3 nehraji na něj je pro trumpety Bach nebo Amáti mi vyhovuje M1 Warbunkton mám vrtaní trubky 11,8 což je větší na křídlovce používám křídlovkový hluboký a hraji o půl oktávy výš //G4 což odporuje zdravému rozumu hraji i na barytom či trombon
závěr každé trubce vyhovuje jinný nátrubek je dobré vzít kolego nebo diktafon a porovnat i zvuk na křídlovku jsem si vibíral s kolegou a i když se mi lépe hrálo na jinný nemněl zvuk druhy nejlepší u žznel
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“