Kickport

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Kickport

Příspěvek od Monikad »

Téma odděleno od bici-nastroje/nove-javorove-bici-nevrta ... ml#p660887
Pedro12 píše:Tomu říkám souprava :) Koukám že máš v rezonančce kopáku KickPort. Jak moc je to znát na zvuku?
Děkuju :-p
Ten KickPort tam mám krátce. Byla jsem skeptická.... nevěřila jsem, že by kousek plastové trubky na gumě mohl něco výrazně udělat s kopákem (znám pochopitelně princip bass reflexových nátrubků v repro bednách, ale to je pevný materuál, ne jako buben, kde jsou dvě protilehlé stěny pružné)... a už vůbec se mi nechtělo dávat 9 stovek za něco takového....
nakonec jsem to přemohla a koupila.... a ono to fakt umí!!!! Zvuk to v basových frekvencích jakoby zhustí a zesílí aniž by ale zmizel ten konkrétní úder beateru!!! Nadmíru mě to potěšilo a spoluhráči na zkoušce to ocenili. Já netrpělivě čekala na víkend, abych poznala co to udělá nazvučené na stage. V sobotu na koncertě jsem tedy napjatě čekala jak se s tím mistři od zvuku popasují. Shodou okolností tam zvučili profíci na poměrně špičkovým aparátu (hráli jsme společně s TURBO) a kopák byl naprosto zabijácký!!! ;) Jen, jak mi zvukař říkal, je třeba dávat kopákový majk u bubnu s KickPortem malinko víc před otvor, nikoliv skoro do otvoru!!
Poslechla jsem si svoje bubny i z hlediště a fakt jo!! Nelituji investice ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Nové javorové bicí - nevrtaný kopák

Příspěvek od necibici »

Trochu OT,ale když ono to tak hezky navazuje.. :lol:
Já jsem ten Kickport taky zavrhl kvůli ceně,ale teď koukám,že mají červený,chrom a zlatý jenom za 790Kč a to se už vyplatí!! Takže už se nemůžu dočkat vejplaty.. :twisted:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Předpokládám, že je to plastový výlisek. No ta cena ....
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

rikl70 píše:Předpokládám, že je to plastový výlisek. No ta cena ....
Plastový výlisek (trubka s nátrubkem do konusu), gumové těsnění a podložka, nalepovací šablonka na otvor do kopáku........ tohle je sada KickPort za ty prachy;) je fakt že ta cena je i tak vysoká, ale víme všichni že u takových věcí platíme de fakto hlavně ten patennt!! 8)
Přílohy
2014-05-01 08.05.10.jpg
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Ano, tak nějak mi to bylo jasné hned. V bicích ještě moc kovanej nejsem, ale finanční politika patentů a značek funguje všude stejně.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Dlouho jsem se rozmýšlel,jestli ten kick port koupit,ale zvítězila zase moje kutilská povaha,tak tady je moje varianta za 20Kč..Tenhle basreflex byl už zamontovanej v basový bedně a do teď ležel ladem,jenom jsem vyřízl tu mřížku,takže zbývalo vyřešit tu gumu a napadlo mě ustříhnout kus starý 13" autoduše,no a po přehnutí je to naprosto dokonalý.. :lol:
160620141305.jpg
Má to jedinou nevýhodu,budu asi muset sundat blánu..
Může pls tohle téma nějaký moderátor rozdělit na samostatný "Kick port"?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

necibici píše: Může pls tohle téma nějaký moderátor rozdělit na samostatný "Kick port"?
Stalo se :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
necibici
Moderátor

Re: Kickport

Příspěvek od necibici »

Díky za odbočku. :lol: Ještě bych chtěl pro úplnost dodat,že Kick Port je název firmy,ale zároveň se to stalo označením pro ten jejich basreflex KP2.. :wink:
Přiznejte se,kdo si ho už koupil (kromě Monči) a má to fakt takovej velkej efekt? Předpokládám,že to bude znát hlavně ve zkušebně,bez zvučení.Já ten muj experiment vyzkoušim dneska večer. :mrgreen:
Myslim,že největší patent na tom je ta jejich guma. :lol:
Jsem docela zvědavej,jestli se už ujmuly i ty FX-1,2 basreflexy do úderový blány.Já bych spíš použil ten FX-2 do rezonančky 16-ky kopáku z floortomu. :wink:
Takže moje postřehy ze včerejška:
Ten můj basreflex seděl v tý mý vypálený díře 10cm úplně přesně,musel jsem ho ještě jakoby došroubovat.
Zvuk se samozřejmě změnil a to víc dunivěji a hlasitěji a tady je první problém,že takový zvuk se mi nelíbí,další problém je ve velkém tlaku na basreflex,který když nebyl úplně dobře fixován vylejzal ven,takže bych ho musel nejspíš ještě přilepit chemoprénem.
Sečteno a podtrženo,za origoš se mi vyhazovat 8stovek nechce a náhražka je na h...,takže kašlu na to. :mrgreen:
Monikad
Rádce

Re: Kickport

Příspěvek od Monikad »

J8 naopak nijak nelituji. Ten rozdíl ve zvuku je zásadní... jak píše kolega, už ve zkušebně na první poslech je jakoby hutnější a dunivější, ovšem nepostrádá to tu konkrétní tečku zvuku od rány beateru. Chce to ovšem i pár dalších věcí... předně je potřeba mít dobře naladěno... a pak taky neumrtvit kopák nadměrným tlumením, jak je mnohdy velkým nešvarem.

To že by to šlo udělat z bassreflexového nátrubku pro reproboxy byla moje prvotní myšlenka. Narozdíl od kolegy jsem ji ale nerealizovala. Trošku více jsem se zamyslela a oprášila vědomosti z přednášek elektroakustiky a došlo mi, že to co funguje v ozvučnici z pevného materiálu nemusí vůbec dobře fungovat v ozvučnici, kde dvě protilehlé bedny jsiou z pružných a velice silně rezonujících materiálů. ;) O výpočtech litráže rezonančního prostoru, která velice zásadně ovlivňuje průměr a délku nátrubku, nemluvě...

Roskla jsem ty peníze, KickPort koupila a teď zpětně, i po referencích od zvukařů kteří mě s tím už měli možnost na stage zvučit, jsem rozhodně nevyhodila ty prašule zbytečně. je to masakr pro hutný rockový kopák!! :wink: :idea:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“