repro k yamaha cp33

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
hop

repro k yamaha cp33

Příspěvek od hop »

Zdravim,

potreboval bych reproduktory k ozvuceni digitalniho klaviru Yamaha CP33. Prilis tomu nerozumim, co jsem se docetl na forech, potrebuji bud zesilovac+pasivni repro a nebo aktivni repro. Neni mi ale jasna jedna vec - frekvence tonu klaviru zacinaji nekde pod 30Hz - znamena to, ze pokud repro ma uvedeno, ze ma frekvencni rozsah treba od 50Hz, tak tam ty spodni tony proste nebudou vubec hrat (nebo dost mizerne)? A mel bych tedy sehnat jeste subwoofer. Nebo se mylim?

Mel bych dve varianty vyuziti:
a) vyhradne pro domaci stereo odposlech tak metr od klaviru - v tom pripade bych se nerad dostal nekam nad 8k Kc.
b) jako vyse plus poslech hudby (zejmena neco stylu Hapka/Horacek), v tom pripade bych jeste tak 5k pridal.

Ze zdejsiho fora jsem nabyl dojmu, ze to je zatracene malo penez :-), nicmene nadsenci maji urcite vyssi naroky na kvalitu nez ja - nejsem moc narocnej posluchac, jsem na poslech spokojenej i s myma minibedynkama YAMAHA NX-50, co pouzivam u PC, nicmene ty ke klaviru nejdou pripojit tak, aby hraly stereo..

Diky!
PtJaa
Moderátor

Re: repro k yamaha cp33

Příspěvek od PtJaa »

Poznámka k těm 50Hz: To, že repro má napsané jako spodní hranici 50Hz neznamená, že vůbec neumí 30Hz, jen je už pod nějakou relativní hranicí hlasitosti. Stejně tak nejnižší tóny na akustickém klavíru, které mají, jak píšeš, základní frekvenci pod 30Hz, mají většinu energie ve vyšších harmonických frekvencích - těch 30Hz je tam obsaženo poměrně slabě (pokud má někdo zájem, např. zde str. 32 a dál).

Jaké reproduktory použít já bohužel neporadím. Klasická rada na blízký poslech by mohla být 2*KRK Rokit 6, což se dá sehnat za 8kKc, ale věřím, že zdejší odborníci budou mít lepší rady.

Otázka - chtěl bys nám více přiblížit, proč tvé NX-50 u piána neumí hrát stereo?
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
hop

Příspěvek od hop »

PtJaa píše:Otázka - chtěl bys nám více přiblížit, proč tvé NX-50 u piána neumí hrát stereo?
Myslel jsem tím, že nemůžu jen tak píchnout ty reproduktory do klavíru - moje reproduktory mají dohromady jeden jack, ale klavír má zdířku pro levý a pravý kanál zvlášť.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To je nějaký problém? Co patřičný kabel s redukcí?
http://kytary.cz/bespeco-slyx2j100/HN104831/
http://kytary.cz/bespeco-slad210/HN105164/
Když píšeš, že jsi se stávajícími bedýnkami spokojený...
hop

Příspěvek od hop »

Hendrek píše:To je nějaký problém? Co patřičný kabel s redukcí?
Dík, to mě nějak nenapadlo, že půjde :roll: Zakoupil jsem, bohužel ve spojení s klavírem už ty repro nezní tak dobře, zvlášť ve srovnání se sluchátky. Už jsem koupil jiný repro - AQ M22, je to výrazně lepší.

Ještě jednou dík, jsem o něco chytřejší :-)
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“