Ozvučení gramofonu

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
chino

Ozvučení gramofonu

Příspěvek od chino »

Dobrý den,
snad mě neukamenujete za můj dotaz. Chci pořídit kombo místo zesilovače a repro na starý gramofon. Jeden gramofon mám doma, ale pořídil jsem ještě jeden do dílny(150m2) a nemám zesák a bedny. Že nebudu mít stereo je mi jasné, ale mám spoustu starých desek a chci si je pouštět i při práci, kombo mi přijde praktické na přenášení eventuelně apod. Chtěl bych něco za rozumný peníz k tomuto účelu a v rámci možností "autentický" zvuk, moje požadavky, min. 30W/MAX. 3000KČ. Děkuji moc všem za příspěvky.
...chino. :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.07.2014 12:20, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upraven název, přesunuto do vhodnější sekce (nejedná se o kombo pro kytaru).
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Ozvučení gramofonu

Příspěvek od martina72 »

Kombo (myšleno zřejmě kytarové) se na toto vůbec nehodí. Je to výrazně středová věc, radio bude znít hrozně, má úplně jinou ekvalisaci. Na dílnu je ideální spousta malých reprobedniček, do každého kouta, s menším výkonem. Nikoliv jeden zdroj, přewattovaný. Já na dílně měl stowattový lampáč, zpěvové bedny a basovou bednu, bylo to ouplně nahovno, není to srozumitelné a jsi za pár hodin hrozně unavený z hluku, zbytečného.
Chce to právě hifi (což je něco úplně jiného než muzikantské aparatury) a lokální zdroj hudby. Jinak, na poslech jsou výborné špunty do uší. Odfiltruje to mašiny a radio je slyšet o dost líp i při menší hlasitosti.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

martina72 píše:radio bude znít hrozně, .... radio je slyšet o dost líp i
Honzo, ty myslíš gramorádio? Podle mě rádio a gramofon jsou dva rozdílné přístroje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

martina72 píše:Kombo (myšleno zřejmě kytarové) se na toto vůbec nehodí.
Kde tu bylo psáno cokoliv o kytarovém kombu? Asi jsem slepý.
Já bych volil nějaké malé aktivní bedny. Třebas i z bazaru
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Sice mi z toho není jasné pozadí, ale já mám v dílně (kde pájím, řežu, piluju,...) jednu starou domlácenou ART310A (pozůstalou z jednoho zrušeného klubu, tehdy jsem ji koupil za dva tisíce a lahev kořalky) a je to naprosto v pohodě. K ní kabel XLR-TS 3.5mm jack a smažím pěkně z mp3ky...
(Ano, čtenáři, všiml sis správně, je to čuňačina a nevyužiji plný potenciál bedny, ale přijdu, zapnu hraju. Nic jiného mě v dílně krom práce nezajímá)
LTH
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“