VOX AC15 TBX !! HELP!! odešel síť.transformátor
Pravidla fóra
-
electricpaul
VOX AC15 TBX !! HELP!! odešel síť.transformátor
Ahoj, jsem tu nově, potřebuju radu. Mám staršího Voxe ac15 z 90tých let, z éry Marshallu, kombo normálně hrálo 10 let bez problémů, před pár dny náhle při zkoušce zhaslo, přestalo hrát... odvezl jsem ho k servisákovi a dnes mi volal s tím že to je asi nejhorší varianta a že je vypálený sítový transformátor. Máte někdo s tímhle zkušenost ?? resp. kde co sehnat příp. co to stojí ?? díky moc za každou radu. Pavel
Re: VOX AC15 TBX !! HELP!! odešel síť.transformátor
Zdar, máš dvě možnosti. Buď si objednat třeba tady: http://www.classictone.net/40-18079.html originál, nebo když se Ti to zdá drahé, můžeš se pokusit si nechat trafo navinout v ČR. Kde, to jsi snad schopen si zjistit sám.
Ať se daří.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
electricpaul
Tube Guru díky, servisák mi říkal když bych sehnal schéma toho transformátoru, tak by se to dalo navinout jak píšeš. Nemáte někdo schéma ?? Nebo kde bych ho mohl najít ? Případně dá se to trafo sehnat někde blíž než v U.S.? Co vyjde poštovný cca ?? Kdo máte zkušenosti, tipy, rady prosím piště, díky
-
electricpaul
ted jsem našel nějaký schéma http://www.classictone.net/40-18079.pdf to by mohlo možná stačit.?? Nevyznám se vůbec v těch elektro věcech..
Zdar, to víš že to stačí. Zdatnému navíječi stačí ještě méně údajů. Primární napětí (v našich končinách 230V), a sekundární napětí s proudovými odběry. To vše je obsaženo v tom Tvém odkazu. Jestliže nehodláš koncertovat v USA a Japonsku, nemusí být na primáru ty odbočky 100V a 120V. Potřebný počet závitů by měl být schopen vypočítat i učeň druhého ročníku jakéhokoliv elektrooboru, takže pro zkušeného navíječe to musí být hračka. Nezkušený může být zvyklý vinout dle navíjecího předpisu a tohle mu nic neřekne, protože on potřebuje počty závitů, průměry drátu, materiál a tloušťku izolace. Ale většinou v navíjárnách umí přesto, že tam pracují převážně ženy
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
electricpaul
ok super! Dnes jsem dostal trafo od mechanika, tak se s ním chystám do navijárny, tak snad vše půjde hladce
dám pak echo díky!