Ahoj,
mám kytaru se dvěma humbuckerama (designed by Seymour Duncan) a chtěl bych ji upravit tak, aby se dalo přepínat mezi sériovým a paralelním zapojením cívek ve snímačích.
V ideálním světě by se asi daly vyměnit stávající potenciometry za přepínací, ale vidím v tom dva zádrhele.
Kytara má celkem tenký tělo a nejsem si jistej jestli by se do něj vešly na vejšku a taky kdybych chtěl narychlo přepnout během hraní, tak zarazit knoflík dovnitř by se asi dalo, ale vytáhnout ho už by nemuselo bejt tak pohotový, tak nevím, jestli to spíš nevyřešit samostatnýma páčkovýma přepínačema.
Poslední otázka, poradili byste někoho, kdo by se realizace případně ujal? Ideálně v Praze a blízkém okolí.
Jsem totiž neuvěřitelně levej na jakoukoli manuální činnost a vlastně ani nedisponuju potřebným vybavením, z nářadí mám tak akorát kombinačky, kladivo, hasák a šroubovák.
2xH, 1x vol, 1x tone, 3-way - jak přepínat ser/par cívky?
Pravidla fóra
-
TetrevHlupec
Re: 2xH, 1x vol, 1x tone, 3-way - jak přepínat ser/par cívky
To rychlé přepínání se dá vyřešit potenciometrem push push
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A předělá ti to jakýkoli kytarář... kytarari/
Push/push je dobrý nápad, akorát se hůř shání a bývají dražší. Nicméně já bych klidně šel i do push/pull, mám na jedné kytaře takhle dělané rozepínání a no problem.
Push/push je dobrý nápad, akorát se hůř shání a bývají dražší. Nicméně já bych klidně šel i do push/pull, mám na jedné kytaře takhle dělané rozepínání a no problem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
V alleximu cca 170 Kč, ten push push.... Myslím, že tam ti to i předělaji