Kytara Clifton/C.Giant
Pravidla fóra
Kytara Clifton/C.Giant
Zdravím,
Jsem začátečník a chtěla bych si koupit el. kytaru. Již dlouho uvažuji o této, tedy o setu http://www.thomann.de/cz/clifton_e_guit ... ndle_3.htm německého prodejce Thomann.
Zajímal by mě Váš názor na tento set. (kvalita, zda se vůbec vyplatí něco takového kupovat atd.)
Jsem začátečník a chtěla bych si koupit el. kytaru. Již dlouho uvažuji o této, tedy o setu http://www.thomann.de/cz/clifton_e_guit ... ndle_3.htm německého prodejce Thomann.
Zajímal by mě Váš názor na tento set. (kvalita, zda se vůbec vyplatí něco takového kupovat atd.)
Re: Kytara Clifton/C.Giant
Já na takovém setu začínal před lety taky. A nejsem zcela určitě jediný. Za ty prachy podle mě celkem OK. Nevýhodou je, pokud to budeš kupovat naslepo, že nevíš co ti dojde, respektive v jakém stavu co se týče seřízení kytary. Lepší by bylo zajít někam do krámu v ČR a podobný set si ohmatat, vyzkoušet osobně a zakoupit přímo.
Akorát nevím jestli se u nás prodává set s takto nízkou cenou.. 3 litry.. hmm
Akorát nevím jestli se u nás prodává set s takto nízkou cenou.. 3 litry.. hmm
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Kytara Clifton - investice?
Ahoj,
vlastním kytaru Clifton (legendy praví, že je z Lidlu!) - http://www.thomann.de/cz/clifton_e_guit ... k_pack.htm - parametry by měly sedět té, kterou mám. Stálo by za to do ní trochu zainvestovat? Rozmýšlím se nad novými snímači a jinak by měla být kytara okej. Zajímají mě i vlastní zkušenosti.
Zajímá mě, jestli to není zbytečné, co se týče kvality těla a mechaniky - jestli například krk se po letech nerozpadne, protože je z holubího trusu, jestli to není z recyklovaného odpadu atd... Ptám se možná hloupě, ale je to kvůli tomu, že kytara od nejmenované firmy vypověděla službu ve všech ohledech a zjistil jsem, že LP mi je nepohodlné (přesedlal jsem na strata - právě na toho cliftona) a potřebuji mít něco "normálně" hratelného, co neškodí lidem. Kdybych měl to LP dát do kupy, stálo by mě to víc, než pár nových snímačů (a že penízů je málo).
vlastním kytaru Clifton (legendy praví, že je z Lidlu!) - http://www.thomann.de/cz/clifton_e_guit ... k_pack.htm - parametry by měly sedět té, kterou mám. Stálo by za to do ní trochu zainvestovat? Rozmýšlím se nad novými snímači a jinak by měla být kytara okej. Zajímají mě i vlastní zkušenosti.
Zajímá mě, jestli to není zbytečné, co se týče kvality těla a mechaniky - jestli například krk se po letech nerozpadne, protože je z holubího trusu, jestli to není z recyklovaného odpadu atd... Ptám se možná hloupě, ale je to kvůli tomu, že kytara od nejmenované firmy vypověděla službu ve všech ohledech a zjistil jsem, že LP mi je nepohodlné (přesedlal jsem na strata - právě na toho cliftona) a potřebuji mít něco "normálně" hratelného, co neškodí lidem. Kdybych měl to LP dát do kupy, stálo by mě to víc, než pár nových snímačů (a že penízů je málo).
Jestli ladí, ladění drží a hraje se ti na ní příjmně, proč ne? Lepší snímače pak hodíš do lepší, nebo je (v případě bazarové koupě) zas prodáš.. Moc samovolných rozpadů jsem neviděl(, teda kámošovi praskla asi po deseti letech masivní Fokus jazz bas bez zjevné příčiny, ale to se u lisovaného holubího trusu jen tak nestane, že by se kroutil, ne?) 
Jen od té výměny snímačů nečekej úplné zázraky, ať pak nejseš zklamanej..
Jen od té výměny snímačů nečekej úplné zázraky, ať pak nejseš zklamanej..
- Alternátor
No nevím, tím samovolným prasknutím bez příčiny bych si taky nebyl tak jistej. Kámošovi se ulomil u Stratu krk taky bez zjevný příčiny. Až po nějaký době přiznal, že byl na šrot a kytaru zasednul... Nicméně já bych se na investice asi vykašlal. Pořád je to low end. Pokud slouží, využij ji do poslední chvíle. Nicméně peníze bych radši ušetřil a později zainvestoval rovnou do dospělejší, ne-li rovnou dospělý kytary.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Otázka je jestli potřebujem na obývák nebo případné neprofi hraní dospělé kytary, zvlášť když se nám na ty i na ty lowendy hraje fajn. A přiznejme si, kolik posluchačů rozezná v nahrávce tele a strat natož pak jejich kvalitu..
Zkrátka, když člověk volný čas investuje spíš do cvičení než do vydělávání na lepší kytaru, myslím, že to posluchač ocení výrazně víc..
Zkrátka, když člověk volný čas investuje spíš do cvičení než do vydělávání na lepší kytaru, myslím, že to posluchač ocení výrazně víc..
- Alternátor
V podstatě máš pravdu. Nicméně ono hraní je i o tom, co slyšíš a cítis ty sám. Určitě by mi na to moje hraní stačila nějaká Fokuska, která by asi i nějak rozumně hrála. Jenže u vyspělejší kytary je to prostě pocitově i zvukově jinde a znova bych nechtěl řešit vybrouseny prazce, drnčící mechaniky, problémy s jackovou samici, výztuhou krku atd...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
to se bohužel řeší všude, například jedna edice americkech F- jazz basů, měla u .45 strun (std. tloušťka) výztuhu na doraz, na časem projevený studený spoje jsem u mexikánů taky narazil atd..Alternátor píše: zvukově jinde a znova bych nechtěl řešit vybrouseny prazce, drnčící mechaniky, problémy s jackovou samici, výztuhou krku atd...
Ale chápu tě, taky mám doma osmdesátkového japonce i když by stačil axl, jenže, kámoš basák, začínali jsme ve stejný době na stejném gearu, on víc cvičil, já časem vylepšoval gear. Kdo z nás je teď (i když má pořád gear původní) výrazně lepší basák? (no já to nejsem
- Alternátor
Já u obou svejch Gibsonů (bráno součaný SG a někdejší Explorer) s ničím z toho problémy neměl, narozdíl od předchozích Fokusek. Když teda pominu, když mi začal zlobit přepínač snímačů u SG, ale stačilo prostříknout kontaktolem a vše je ok. Ono se nevylučuje ani pořídit lepší výbavu a do toho hodně civčit. S tou lepší výbavou to člověka jednak víc baví a jednak to může i motivovat k tomu říct si: "sakra, vrazil jsem do toho majlant a teď mi to leží ladem, tak to ne...". Ale přesně vím, jak to myslíš, mám podobný příklady... Nicméně abych se vrátil k předchozí myšlence, myslel jsem to tak, že pokud současná kytara vyhovuje a hraje, zbytečně bych nevyhazoval peníze za nějakou customizaci. Ono to vylepšování málokdy končí jen u snímačů a každá další investovaná částka do levný kytary se ti při případným budoucím prodeji už tolik nevyplatí. Do budoucna si wifi, pokud se bude hře věnovat, určitě taky bude chtít pořídit Fendera, případně jinou značku podle chuti a vkusu. Tím pádem bych současnou investici odložil s tím, že už budu mít peníze stranou na budoucí nákup.