Kytary BURNS LONDON

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
subroofer

Kytary BURNS LONDON

Příspěvek od subroofer »

Ahoj. Předpokládám, že většina z vás asi nebude znát kytary zn. BURNS!?
Nicméně si myslím, že bychom jim mohli věnovat toto téma.

Obrázek
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
subroofer

Re: Kytary BURNS LONDON

Příspěvek od subroofer »

Delší dobu jsem hledal nějakou zajímavou alternativu k okoukaným Fender modelům (strat, jag, jm)
a tohle mne po týdnu sjíždějí různých Hodsonů, Bachů, Jay Turserů a dalších levných náhražek postradající pro mě patřičné magické "mojo" konečně zaujalo.
Konkrétně jejich nejlevnějí v číně vyráběný model COBRA, který na první pohled vyniká retro designem a stylizací do Stratocastera. Při čtení specifkace mi však začalo tlouct srdce naplno, což je u mě dobré znamení a zároveň varovný signál pro mou peněženku ... Zajímavé snímače Tri-Sonic, podle recenzí poskytující širší frekvenční odezvu v kombinaci se silnějším výstupním signálem mi zatím připomínají něco mezi Jaguarem, P-90 a Strat SC. Původní Tri-Sonic modely byly širší (nejslavnější uživatel Brian May, kopii jeho kytary má mj. na svědomí taktéž firma Burns), ale i tyto snímače postavil stejný konstruktér - Adrian Turner, dle zadání však měly být o velikosti strat SC kvůli možnosti snadné modifikace a výměny za stávající nabídku strat SC...
Z konstrukce je patrné, že zvuk se od Strata zásadně neliší charakterem, ale opět prozatím z ukázek mám pocit, že zní více Hot a Wide, prostě plněji. Další pecka je možnost pus/pull nastavení, kdy v PULL zadní TONE umožňuje kombinaci B+N nebo taky B+C+N a další v sériovém zapojení... prostě velká variabilita a plus pro ty, kterým chybí charakteristická TELE mezipoloha. V PUSH je to klasika strat.

Tohle vše do !!! 8.000 !!! ve čtyřech barevných provedeních... Díky. BERU!
Takže objednávám a těším se na pořádnou prověrku!

COBRA:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

skoda, ze uz nedodrzukou ten starej rohatej tvar co mel napr. Bison :) to bych bral hned.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

S firmou Burns London jsem se seznámil přes kopie snímačů Burns Tri-Sonic, které byly předinstalované v mojí baskytaře od Fokus-H. Snímače jsem si nechal převinout u RM Pickups, ale stále tomu něco chybělo, což mě nakonec dokoplo k tomu, že jsem si objednal originální Burns Tri-Sonic od právě už zmiňovaného Adriana Turnera, který s Burns London spolupracuje. Od té doby jsem spokojenej. :-)
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

subroofer: Jak jsi nebo jak jsi byl s Cobrou spokojený? Taky se mi líbí a zvažuji její koupi, koukal jsem na pár review a přijde mi, že je hodně chválena, co myslíš?
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Já sem jí vracel v rámci 14 dnů do Thomanna. Zklamala mě. Zejména špatně zarovnaná výška pražců, takže od oktávy nahrou to drnčelo jak na telefonní ústředně, a to i s poměrně benevolentním dohmatem.

Je to čína nejvyšší kvality - myšleno bohužel ironicky, protože pocit z tý kytary jsem měl od začátku blbej. Lehká, titěrnej krk a pak ty pražce...
Zvukově není špatná, ty snímače jsou pravděpodobně dobrý, ale ty prachy má smysl raději narvat do Squier Classic Vibe nebo něčeho podobnýho.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“