Delší dobu jsem hledal nějakou zajímavou alternativu k okoukaným Fender modelům (strat, jag, jm)
a tohle mne po týdnu sjíždějí různých Hodsonů, Bachů, Jay Turserů a dalších levných náhražek postradající pro mě patřičné magické "mojo" konečně zaujalo.
Konkrétně jejich nejlevnějí v číně vyráběný model COBRA, který na první pohled vyniká retro designem a stylizací do Stratocastera. Při čtení specifkace mi však začalo tlouct srdce naplno, což je u mě dobré znamení a zároveň varovný signál pro mou peněženku ... Zajímavé snímače Tri-Sonic, podle recenzí poskytující širší frekvenční odezvu v kombinaci se silnějším výstupním signálem mi zatím připomínají něco mezi Jaguarem, P-90 a Strat SC. Původní Tri-Sonic modely byly širší (nejslavnější uživatel Brian May, kopii jeho kytary má mj. na svědomí taktéž firma Burns), ale i tyto snímače postavil stejný konstruktér - Adrian Turner, dle zadání však měly být o velikosti strat SC kvůli možnosti snadné modifikace a výměny za stávající nabídku strat SC...
Z konstrukce je patrné, že zvuk se od Strata zásadně neliší charakterem, ale opět prozatím z ukázek mám pocit, že zní více Hot a Wide, prostě plněji. Další pecka je možnost pus/pull nastavení, kdy v PULL zadní TONE umožňuje kombinaci B+N nebo taky B+C+N a další v sériovém zapojení... prostě velká variabilita a plus pro ty, kterým chybí charakteristická TELE mezipoloha. V PUSH je to klasika strat.
Tohle vše do !!! 8.000 !!! ve čtyřech barevných provedeních... Díky. BERU!
Takže objednávám a těším se na pořádnou prověrku!
COBRA: