Ahoj, potřebuju poradit jestli je tohle dobrá volba:D potřebuju to víceméně na doma, a aby to hrálo slušně. Prostě sháním lampové kombo na kterém můžu hrát doma no a ten TubeMeister 5 se mi moc líbí, chci jen znát váš názor jestli to je dobrá volba v teto cenové kategorii (8000 - 10000), pokud máte něco lepšího určitě mi dejte vědět. Díky moc.
Odkaz na kombo : HUGHES & KETTNER TubeMeister 5 Combo
HUGHES & KETTNER TubeMeister 5 Combo
Pravidla fóra
-
Jiriczekvejrost
Re: HUGHES & KETTNER TubeMeister 5 Combo
Zdar, radit Ti si netroufám, sdělím jen svůj skromný názor. Pro domácí použití bych zvolil raději kombo s alespoň trochu "klasickou" konstrukcí. Tím mám na mysli osazení elektronkami ECC83 nebo ekvivalentem 12AX7 v předzesilovači a EL84 (6BQ5) jako koncový výkonový stupeň. Je to věcí osobního vkusu, ale na mě působí to kombo H&K jako jakýsi experiment. Koncový zesilovač push pull s triodami (12BH7 je dvojitá trioda) jsem na kytaru ještě neslyšel, tím nemyslím, že by to mělo být apriori špatné, ale...
. Jak už tu bylo nesčetně krát napsáno, chceš-li mít jistotu, že "nešlápneš vedle", musíš si odzkoušet několik komb v prodejně hudebních nástrojů (hudebniny jak je tu často nazývána je prodejna not a zvukových záznamů) a koupit to, co Ti bude nejlépe vyhovovat. Na tom modrém svitu netrvej, ten zvuk nezlepší, leda bys to chtěl jako dekoraci.
Vybíráš to pro sebe, platit to budeš taky sám, tak proč bys měl dávat na něčí doporučení. Vem svůj muzikantský osud do vlastních rukou.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Na doma mi přišli pětiwaťáky vždycky moc silný, pokud nemáš dům a svůj pokoj vytlumený, tudíž bych volil něco slabšího, či zeslabitelného Blackstar HT-1, fender greta (ten ale vcelku vyžaduje externí boxík),či vox AC4 (tlumitelný výkon)
Tube Guru: 12BH7 už je osvědčená. Průkopníkem byl v tomhle Blackstar, který ji před několika lety použil v modelu HT-5, který jsem osobně vlastnil a hrál na něj jak doma, tak ve zkušebně, kde to byl po otavení moc pěkný rokec ve šlépějích ejsíků, žádný uprděný nesmysl.
Jako větší zlo mi přijde preamp, který je lampový jen částečně a na vstupu je navíc polovodič. Nakopávat to ale šlo normálně. Myslím, že u toho H&K to bylo totéž a už se to tu někde řešilo.
Jako větší zlo mi přijde preamp, který je lampový jen částečně a na vstupu je navíc polovodič. Nakopávat to ale šlo normálně. Myslím, že u toho H&K to bylo totéž a už se to tu někde řešilo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Každá lampa je osvědčená, vývoj elektronek je už hodně dlouho mrtvý a už zřejmě neožije - vývoj se nedá zastavit a tak je to i s těmi polovodiči v kytarových aparátech. Nejsem jasnovidec, ale vsadím boty, že příjde doba, kdy bude lampám definitivně odzvoněno i v této oblasti. Polovodič ať už tranzistor nebo OZ je v aparátu "v pohodě" v čistém kanálu. Jakmile začne zkreslovat (omezovat) OZ je to alespoň pro mě sluchové trauma. Proto se to ve zkreslovacích krabičkách řeší diodami ve zpětné vazbě.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.