Kytara na metal menzura 648mm do 36 000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
JohnnyDh

Kytara na metal menzura 648mm do 36 000,-

Příspěvek od JohnnyDh »

Ahoj lidi, prosím o radu, chtěl bych si pořídit kytaru na melodic death metal cenově do 36 000 kč, s menzurou 648 mm s 22 pražcema, takže asi fendera, ale problém je ve výstupu zvuku, ještě jsem nenašel fendera s aktivníma agresivníma snímačema. Kromě snad Jim Root slipknot signature, ale signature kytaru si fakt nepřeju...Můžete pomoct?
Demilich

Re: Kytara vhodná na metal menzura 648mm

Příspěvek od Demilich »

Ciao

Menzura 648, alias klasická Fenderácká, je opravdu klasická a snad nejrozšířenější. Nebude tedy problém zabrousit i do vod jiných výrobců. Ten požadavek na 22 pražců je pevný, nebo by mohlo být i 24?
Jelikož zvažuješ Fendra, cítím, že jsi nejspíše tedy zastáncem klasických straťáckých tvarů. Být tebou bych tedy omrknul (a v této cenové relaci samozřejmě také osobně vyzkoušel) kytary značky Jackson, Schecter, ESP-LTD, Ibanez atd.
Pokud je poždavkem jen to co jsi psal, pak to odpovídá vcelku nepřebernému množství vhodných kandidátek :) Chtělo by to více specifikovat, máš-li tedy přesnější výhled jak by měla vypadat, co na sobě mít atd.
Za tyhle prachy už můžeš mlsat a vybírat.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
lathur

Příspěvek od lathur »

Zdarec, nebo si ji taky nechat za ty prachy postavit. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
JohnnyDh

Příspěvek od JohnnyDh »

Čus díky za reakce, každopádně jen Fender to být nemusí, jde mi o to že mám krátký prsty takže jumbo pražce pro mě nejsou, navíc jsem odkojenej na týhle menzuře, a co se týče vzhledu mi na tom nezáleží samozřejmě jen v případě když na ní nebudou růžový sloníci a létající víly :D... Ten Jim Root signature je fakt výborná, hlavně taky proto že má aktivy EMG, jenže kdo by chtěl mít signature, když si chce ve světě udělat jméno že? :D a je mi jasný že se bude muset vyzkoušet, jak se říká kytara je jako kouzelnická hůlka z Harryho Pottera když ti nesedne tak to nedělá takový krásný kouzla, jestli by jste něco našli pošlete mi prosím odkaz ať to zčeknu, navíc ještě dotaz jaký snímače jsou vhodný na tvrdší hudbu, samozřejmě že znám humbuckery EMG 81/85/60 ale co třeba single coily ? Díky za odpovědi
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

A nebo koupit klasickyho fendra a osadit ho jinejma snimacema.

Kdyby stavba, omrkni tady tohle, myslim, ze delaji radi rockovy stroje: elektricke-kytary/fanatic-guitars-drive ... 17474.html
Hodně budem někde...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A byl jsi si už někdy na nějakou podobnou kytaru zahrát někde v prodejně ? Příjde mi to, že nemáš ani sebemenší představu o tom, kde hledat.
Krátké prsty nemají vůbec nic společného s pohodlným hraním na jumbo pražcích, spíš profilem krku, ale i to je spíš o zvyku a technice hráče.
Z toho co píšeš mi to vychází třeba na ESP (ne LTD) Horizon...ale podíval bych se i po Musicmanech, PRS, Ibanez....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“