pískání při nahrávání superlux E205U
Pravidla fóra
-
vladimir658
pískání při nahrávání superlux E205U
Dobré ráno,
mám problém s mikrofonem Superlux E250U. Koupil jsem si ho jako náhradu za integrovaný mikrofon v notebooku Lenovo L440 a celý nadšený jsem se pustil do nahrávání řešení příkladů pro žáky. Jde o komentované řešení příkladů z fyziky pro domácí opakování, nebo když chybí v hodině. Problém s kterým se potýkám je slyšet v nahrávce:
http://youtu.be/06HfP6lXNws
je to hrozné to pískání a popravdě nevím jak se toho zbavit. Zkusil jsem vypnout mikrofon notebooku v biosu. Vše ostatní mám ve win 8.1 zakázané, ale prostě mikrofon nahrává takovéto pískání.
Máte nějaký tip? Pokud k radě potřebujete více informací, hned vše rád doplním. Předem děkuji za přečtení a tedy Váš čas.
mám problém s mikrofonem Superlux E250U. Koupil jsem si ho jako náhradu za integrovaný mikrofon v notebooku Lenovo L440 a celý nadšený jsem se pustil do nahrávání řešení příkladů pro žáky. Jde o komentované řešení příkladů z fyziky pro domácí opakování, nebo když chybí v hodině. Problém s kterým se potýkám je slyšet v nahrávce:
http://youtu.be/06HfP6lXNws
je to hrozné to pískání a popravdě nevím jak se toho zbavit. Zkusil jsem vypnout mikrofon notebooku v biosu. Vše ostatní mám ve win 8.1 zakázané, ale prostě mikrofon nahrává takovéto pískání.
Máte nějaký tip? Pokud k radě potřebujete více informací, hned vše rád doplním. Předem děkuji za přečtení a tedy Váš čas.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: pískání při nahrávání superlux E205U
Pokud jsem hledal správně, je to USB mikrofon. Může vadit cokoliv, co je zároveň připojeno na USB sběrnici. Zkuste třeba odpojit myš, nebo jiné zařízení (nepoužíváte grafický tablet?) a zjistěte, s čím si nerozumí.
Mikrofon sám o sobě by takto pískat neměl.
-
vladimir658
Přesně tak, je to USB. Doufal jsem, že si tak pomůžu od ne moc kvalitní zvukovky a sdíleného vstupu mikrofon/sluchátka a výsledek je opačný. Při nahrávání používám grafický tablet wacom. Odpojil jsem vše včetně zdroje a jel na baterku. Vypl jsem všechny zvukové vstupy i výstupy, ale pískání je tam stále. Jde mi o to vyprodukovat něco poslouchatelného, takže jakákoliv rada jak se posunout je vítaná.
Hendrek píše:Pokud jsem hledal správně, je to USB mikrofon. Může vadit cokoliv, co je zároveň připojeno na USB sběrnici. Zkuste třeba odpojit myš, nebo jiné zařízení (nepoužíváte grafický tablet?) a zjistěte, s čím si nerozumí.
-
vladimir658
určitě zkusím hned za chvíli, ale je to opět notebook a také Lenovo - nevím, jak moc je toto obvyklé. Otázka obecně - myslíte, že koupě tohoto mikrofonu byla chyba? Měl jsme koupit něco jiného, dražšího, atd.?
Čavli píše:V první řadě ho vyzkoušej na jiném PC.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono kvalita on-board zvukovky a zvukovky v takovémto mikrofonu bývá zhusta stejná (ne-li spíše nižší - na straně mikrofonu). Teoreticky jediné plus je ta mikrofonní část, protože jakýkoli mikrofon se do on-board zvukovky zapojuje velice nestandardním způsobem (když to zjednoduším).
V zásadě nejrozumnějším krokem by měla být koupě pomalu jakékoli 1-2 kanálové zvukovky s řádným (=XLR) mikrofonním vstupem s phantomovým napájením a k tomu pak již jen vybrat vhodný mikrofon (vhodným je třeba rozumět na základě použití, barvy zvuku atd.).
Pískání v daných případech bývá "bordel" z počítačových komponent, což se prakticky nedá odstranit.
P.
V zásadě nejrozumnějším krokem by měla být koupě pomalu jakékoli 1-2 kanálové zvukovky s řádným (=XLR) mikrofonním vstupem s phantomovým napájením a k tomu pak již jen vybrat vhodný mikrofon (vhodným je třeba rozumět na základě použití, barvy zvuku atd.).
Pískání v daných případech bývá "bordel" z počítačových komponent, což se prakticky nedá odstranit.
P.
Zdar, i mě (stejně jako pavlii) to připadá jako "bordel" z počítačových komponent pravděpodobně ze spínaného zdroje a ne vada mikrofonu. Možná by mohlo pomoci vyzkoušet vést kabel jinudy, resp. zkusit jestli se nějak pískání bude měnit (sílit/slábnout) při pohybu kabelem. Má-li PC více USB zásuvek, stálo by za to vyzkoušet tu, která je nejvzdálenější zdroji - nejčastěji je na přední straně skříně jestli to situaci nezlepší.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, ale nezapomenout na poměrně důležitou informaci, že problém setrvává i při bateriovém provozu.
P.
P.
No když je to tak, pak zbývá chytání "bordelu" z blízkého zařízení se spínaným zdrojem (PC, TV, nabíječka mobilu apod.), v současné době jsou použity spínané zdroje téměř všude.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.