efektova slucka
Pravidla fóra
-
pepafranta
efektova slucka
Zdravim, mam kombo Valveking a pocul sem ze ked ma lampovy zesik seriovu efektovu slucku, ze ked do ni vlozim klasicke krabicky tak tim pokazim lampovej charakter zuku koli tomu ze tie krabicky su polovodice. Co je na tem pravdy? Diki za odpoved
hele nevim co je na tom pravdy , ale spousta profi kytaristů cpe před lampový hlavy tranzistorový compressory, drajvy, digitální delaye, chorusy atd atd ( např kytarista David gilmour nebo jazzovej kytarista Les Paul nebo prostě skoro každej i ty co si můžou dovolit ten nejlepší zvuk) , já je tam mám taky
moc bych se toho nebál 
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
to jo ale ne všechny efekty se dávaj do smyčky, a jestli se mu jedná o lampovej charakter tak je jedno jestli je trandák ve smyčce nebo ne , jde vo to jestli tam vůbec je , jestli mi rozumíšDark Axel píše:nojo, jenže je rozdíl to dát před to a dát to do efektové smyčky, žejo
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak to je pravda, rozumímGreeg píše:to jo ale ne všechny efekty se dávaj do smyčky, a jestli se mu jedná o lampovej charakter tak je jedno jestli je trandák ve smyčce nebo ne , jde vo to jestli tam vůbec je , jestli mi rozumíšDark Axel píše:nojo, jenže je rozdíl to dát před to a dát to do efektové smyčky, žejo
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Zkreslení se cpe před zes, když ho dáš do seriový smyčky tak to zprzníš, viz marshally 2205, do smyčky se dávaj věci jako reverb, chorus apod. seriovou smyčku můžeš použít i třeba jako linkovej výstup z preampu, nebo jako vstup pro koncvej zesilovač. Je to dobrá věc. Taky bejvaj paralelní smyčky, kde jde signál původní a vedle něj ten přes krabičku, a nastavuješ si na kolik se maj prolínat, resp. kterej má být dominantní. Já mám na zesu obě, nepoužívám ani jednu 
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Na lampovym charakteru se z nejvetsi casti podili koncovy zesilovac, takze pokud si efektovou smyckou nevyvedes signal do kompu nebo do nejakyho jinyho zesilovace, tak lampovy charakter neztratis (samozrejme ale taky zalezi na tom, co za krabicku tam das, pri zapojeni Digitech Death Metal bych si netroufal hadat, co z toho poleze...)
Zkresleni v efektove smycce muze byt zajimavy zvukovy experiment, ale ve smycce ho nikdo v realu nema a ma tam ostatni efekty.
Zkresleni v efektove smycce muze byt zajimavy zvukovy experiment, ale ve smycce ho nikdo v realu nema a ma tam ostatni efekty.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ok takze bych na to mohl pichnout jeste bednu ? hej fakt o tom nic nevim. jak zprznim zkresleni kdyz ho dam tam. . . ? diky za kazdou informaci.DwPetr píše:Zkreslení se cpe před zes, když ho dáš do seriový smyčky tak to zprzníš, viz marshally 2205, do smyčky se dávaj věci jako reverb, chorus apod. seriovou smyčku můžeš použít i třeba jako linkovej výstup z preampu, nebo jako vstup pro koncvej zesilovač. Je to dobrá věc. Taky bejvaj paralelní smyčky, kde jde signál původní a vedle něj ten přes krabičku, a nastavuješ si na kolik se maj prolínat, resp. kterej má být dominantní. Já mám na zesu obě, nepoužívám ani jednu
Bednu tam píchnout nemůžeš,spíš další zesák ale můžeš tak propojit třeba 3 hlavy a korekce nastavuješ jen na tý jedný. No zprzníš... když pustíš kytaru do lampovýho preampu tak ten signál je už nachystanej do koncovýho zesu a jde ven. Ale tím že dáš do seriovky třeba ten death metal, tak ten pěknej signál rozšrotuješ a o řezanej ho pustíš těm koncovejm lampám. Stačí tak?? v každym případě to na zvuku udělá slyšitelnej rozdíl.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ok nejlepsi bude to asi vyzkouset..DwPetr píše:Bednu tam píchnout nemůžeš,spíš další zesák ale můžeš tak propojit třeba 3 hlavy a korekce nastavuješ jen na tý jedný. No zprzníš... když pustíš kytaru do lampovýho preampu tak ten signál je už nachystanej do koncovýho zesu a jde ven. Ale tím že dáš do seriovky třeba ten death metal, tak ten pěknej signál rozšrotuješ a o řezanej ho pustíš těm koncovejm lampám. Stačí tak?? v každym případě to na zvuku udělá slyšitelnej rozdíl.