Zapojení multiswitcheru před PRE a do FX smyčky.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
nbs
Kontaktovat uživatele:

Zapojení multiswitcheru před PRE a do FX smyčky.

Příspěvek od nbs »

Ahoj, nějak tomu nemůžu přijít na kloub, ačkoliv řešení bude určitě jednodušší než si myslim. Chci si pořídit něco jako třeba OCTASWITCH od Carl Martinu. Zkrátka chci jednim tlačítkem přepínat volitelný kombinace efektových krabiček.

Ale JAK SAKRA udělám, abych měl některý krabičky (drajvy atd) před preampem a ostatní (reverby modulace) v efektový smyčce? Pošlu preamp do jednoho ze vstupů na přepínači a pak ho vrátim do returnu FX smyčky? Nebo nějak jinak? Nebo bych potřeboval 2 okruhy zvlášt (dva switchery)?

HELP! Logika neni moje silná stránka :oops:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení multiswitcheru před PRE a do FX smyčky.

Příspěvek od bubucci »

Podle mě bude záležet na konkrétním switcheru a od toho se bude odvíjet i celé zapojení. U toho Octawsitche je to v podstatě 4-kabelová metoda, stejně jako se používá u multifektů, akorát tady je na pevném místě v řetězci.
Přílohy
octa_wiring.JPG
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Ano, tušil jsem to, jak prostý! :idea: Díky, miluju tě!
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Takhle to jde udělat u jakéhokoliv switcheru. Další dobrá možnost je např G-lab gsc 2 nebo 3. Tam můžeš mít switcher se 6 smyčkama na zemi a pro smyčku mít u aparátu druhou lištu (se 2, 4 nebo 6 smyčkama) obsluhovanou přes midi. Dost tím zkrátíš kabeláš. A hlavně to není tak jednoduché zařízení jako octa... Má spoustu možností, hlavně na jakékoliv tlačítko si můžeš naprogramovat jakoukoliv funkci (tzn na libovolné pozici v rámci jedné banky může být přepínání presetu, jednolitvé krabičky, midi povelu, přepnutí kanálu, vypnutí/zapnutí bufferu, tap tempo atd.).

Pokud chceš jednodušší zařízení, doporučuju jít raději do něčeho stylu joyo/weve-x/harley henton pxl 8, případně pxl 8 pro. Stojí výrazně míň a nezabere ti půlku pedalboardu.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Latam píše:Takhle to jde udělat u jakéhokoliv switcheru. Další dobrá možnost je např G-lab gsc 2 nebo 3. Tam můžeš mít switcher se 6 smyčkama na zemi a pro smyčku mít u aparátu druhou lištu (se 2, 4 nebo 6 smyčkama) obsluhovanou přes midi. Dost tím zkrátíš kabeláš. A hlavně to není tak jednoduché zařízení jako octa... Má spoustu možností, hlavně na jakékoliv tlačítko si můžeš naprogramovat jakoukoliv funkci (tzn na libovolné pozici v rámci jedné banky může být přepínání presetu, jednolitvé krabičky, midi povelu, přepnutí kanálu, vypnutí/zapnutí bufferu, tap tempo atd.).
Co všechno konkrétně by bylo potřeba? Je mi jasný že to takhle jde taky, ale neni to ve výsledku zbytečně složitý řešení, než natáhnout ty dva kabely navíc?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

nbs píše:
Latam píše:Takhle to jde udělat u jakéhokoliv switcheru. Další dobrá možnost je např G-lab gsc 2 nebo 3. Tam můžeš mít switcher se 6 smyčkama na zemi a pro smyčku mít u aparátu druhou lištu (se 2, 4 nebo 6 smyčkama) obsluhovanou přes midi. Dost tím zkrátíš kabeláš. A hlavně to není tak jednoduché zařízení jako octa... Má spoustu možností, hlavně na jakékoliv tlačítko si můžeš naprogramovat jakoukoliv funkci (tzn na libovolné pozici v rámci jedné banky může být přepínání presetu, jednolitvé krabičky, midi povelu, přepnutí kanálu, vypnutí/zapnutí bufferu, tap tempo atd.).
Co všechno konkrétně by bylo potřeba? Je mi jasný že to takhle jde taky, ale neni to ve výsledku zbytečně složitý řešení, než natáhnout ty dva kabely navíc?
V podstatě jen
http://www.glab.com.pl/gsc-2_en + http://www.glab.com.pl/midi_4xloop_en
nebo jenom do racku
http://www.glab.com.pl/mgc-6_en + http://www.glab.com.pl/midi_2xloop_en pro efekty, které potřebuješ mít na podlaze + libovolný midikontroler

Složitější řešení to asi je, ale taháš o dva signálové kabely míň (místo nich jeden midi). Nicméně to přináší kopu jiných možností. Mimo to, co už jsem zmiňoval je třeba perfektní kombinace s wah-padem pod kvákadlo. Pouhým sešlápnutím kvákadla ho můžeš přidat do libovolného presetu nebo ještě líp, sešlápnutím kvákadla můžeš aktivovat samostatný preset tzn. sešlápnutí kvákadla můžeš přepnout kanál zesilovače, vyslat midipokyn (třeba pro procesor, který aktivuje delay) a aktivovat jiný efekt (třeba booster).

Obecně mi příjde škoda investovat do carl martinu, který stojí skoro to co g-lab, když toho umí o dost míň. Pokud chceš kvalitní a promyšlené řešení, nezaměřoval bych se na CM. Pokud chceš jednoduchý systém, poslouží líp i něco levnějšího.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“