Stereo kombo?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Palo99

Stereo kombo?

Příspěvek od Palo99 »

Ahoj klávesáci...
Právě stojím před výběrem nového klávesového komba. A jelikož už mám doma dva roladny, tak ani do třetice jinýho nechci, protože hrajou prostě suprově, no ni?! :twisted:
A tak se ptám, jak to zní ze stereo komba? Vím že třeba na ku*vahajzly synťák je mi to asi k prdu, ale když hraju na samohrajkách, tak je tam nějakej razantní rozdíl v kvalitě zvuku, á nebo mám hrát dále na mono...

Protože v potaz přichází údajně jejich vlajková loď - http://kytary.cz/roland-kc-880/HN108558/
Nebo jejich největší mono dělo - http://kytary.cz/roland-kc-550/HN005099/

IMHO bych řekl, žé když se to stereo kombo dá nahlas, tak stejně to nějako nevynikne, ne? Když je to tak blízko u sebe...
Kurzweil - PC3 LE7
Roland - Juno Di
GEM - Pro2
CASIO - Mz-2000, WK-3800
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo kombo?

Příspěvek od pavlii »

Mno - osobně bych zastával názor, že stereo lokalizace při takhle malých vzdálenostech L/R repro nebude nijak zásadní = v porovnání s MONO projevem to nebude nic tak extra. Rozhodně ne za cenu 50% (zhruba) rozdílu v ceně.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hush

Příspěvek od Hush »

Z dotazu není zcela jasné, na co přesně kombo budeš používat. Pokud se jedná o živé hraní s kapelou, pak se dá předpokládat, že si kombem nebudeš dělat zvuk do sálu, ale budeš ho používat jako vlastní odposlech. V tom případě je podle mé osobní zkušenosti zbytečné řešit stereo.
Pokud potřebuješ pro produkci stereo nazvučit své klávesy, je zase bezpředmětné uvažovat o kombu - v takovém případě bych řešil zvuk studiovými monitory.
Když se vrátím k té první variantě - živé hraní s kapelou - připadá mě i zbytečné používat kombo s takovým přetlakem výkonu (320 W).
Osobně používám 80W mono kombo a ani na největších pódiích jsem nepocítil nedostatek výkonu. Nejde jen o cenu, ale taky o váhu. (Pokud tedy nemáš vlastního bedňáka :D )
Palo99

Příspěvek od Palo99 »

Bohužel ještě nemám... :mrgreen:
Je to na nějaké akce do sálu, ale spíš pro stagepiáno... Na odposlech mám kc-150, což je nááprosto dostačující - pokud nechce člověk ohluchnout... :twisted:

Takže sem se rozhodl, že na stereokombo kakám, a koupím to mono... :-D
Kurzweil - PC3 LE7
Roland - Juno Di
GEM - Pro2
CASIO - Mz-2000, WK-3800
Carl7

Příspěvek od Carl7 »

Oni tyhle klávesový komba jsou tak trochu marketingovej tah výrobců. Já osobně používám aktivní bednu RCF310, která se dá použít i jako klasický odposlech. Výhodou je vyrovnaný frekvenční rozsah, vysoká citlivost a nízká hmotnost! Ale samozřejmě jsou i jiní výrobci. Jeden můj kolega používá Laney odposlech a je s ním velice spokojenej, druhý pak již zmiňované RCF (má dokonce 2 stereo, ale to už mi přijde zbytečnej luxus)
RostaForet

Příspěvek od RostaForet »

No, já to mám tak, že na ódiu používám 1 - 3 klávesy. Kombo mám vlastní konstrukce s tím, že si všechny klávesy míchám sám (využívám i MIDI propojení při živým hraní) a zvukaři posílám jen symetrické L a R kanály. Box mám malý - 2x 8" repro Beyma a výkon 2x 35w, plně mi to dostačuje. Pravda, repro jsou malé a box otevřený ze zadu, takže v případě hraní piána někdy hold levou ruku neslyším tak, jak bych měl. Protože jsem na stavbu boxů "nemocnej" dělám teď další kombo pro smíchání opět 3 - 4 stereo kláves s linkovou symetrickou odbočkou pro P.A. a repra jsou Eminence Legend 35W - 8R - 100 dB, kombo bude typu Fender Twin Rewerb a vzhledem, jak teď dělává Mesa Boogie - upravovaný lakovaný dřevo. Já mám barvu červeno - černo - žlutavou.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“