120W zesilovač - jaký reprobox?
Pravidla fóra
120W zesilovač - jaký reprobox?
Čau, koupil jsem si Peavey 5150 (úžasnej zesík). Vybírám k němu box. Chci 2x12. 4x12 bych nedal do auta a kdo se s tím má nosit. Tak se chci zeptat,jestli nevadí,když si pořídím 120w box. Například Orange PPC212. U 5150 nemám možnost hrát na vyšší volume než 4,víc to ani nejde a není to potřeba. Co si o tom myslíte?
Re: 120W zesilovač - jaký reprobox?
Proč ne? Orange 2x12 je určitě OK. Sám jsem valil přes Peavey 6505+ do PPC412 a super. Spálit se to nespálí. Volume 4 jsem dal jen párkrát, když jsem chtěl, aby ve zkušebně hluchému bubeníkovi explodovala hlava. Jinak tak kolem 3 
Jestli ti jde o porovnání boxů, vem auto (píšeš, že máš), zajeď s kytarou a zesíkem do hudebnin, řekni, že chceš koupit box, a zahrej si na ně. Porovnáš a uvidíš.
Za mě? PPC212 no problem asi. Chybu s ním určitě neuděláš.
Jestli ti jde o porovnání boxů, vem auto (píšeš, že máš), zajeď s kytarou a zesíkem do hudebnin, řekni, že chceš koupit box, a zahrej si na ně. Porovnáš a uvidíš.
Za mě? PPC212 no problem asi. Chybu s ním určitě neuděláš.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
O porovnání boxů mi moc nejde, záleží hodně na financích. Ale zvažuju Orange PCC212 nebo Mesa2x12 Horizontal, to je ale teď jedno. Spíš mi jde o to,jestli to neodpálím. Slyšel jsem o nějaký napěťový špičce a že zesík při vybuzení dává víc výkonu,než je na něm uvedeno.
No tak nebál bych se toho, že dvě V30ky (repráky, které se dávají do PPC212 i mesy) odpálíš
No stress. V30ka má 60W takže 120 v součtu dva. A ty ten zesík na plno nepojedeš. Na plný výkon jede Peavyna při hi-gainu tak kolem volume (post) 7čky. Viz manuál
Tak vysoko to nikdy nedáš.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Jo 2x12 je v pohodě. 6505+ (mimochodem bývala Lichova) si s tím rozumí skvěle. Dokonce se mi Orange 2x12 zvukově líbila víc než jeho Orange 4x12 když jsem zesák u něj tehdy zkoušel.
A jak říká Lich, víc jak 4 to určitě nedáš. Na zkušebně to bolí a na koncíku jedeš stejně přes majk.
A jak říká Lich, víc jak 4 to určitě nedáš. Na zkušebně to bolí a na koncíku jedeš stejně přes majk.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
To proto, že pokud jsi nevyměnil snímače, tak ta přidaná ostrost nových V30 s neohraným boxem ti tam sedí a dává ti větší presenceanmelden píše:Jo 2x12 je v pohodě. 6505+ (mimochodem bývala Lichova) si s tím rozumí skvěle. Dokonce se mi Orange 2x12 zvukově líbila víc než jeho Orange 4x12 když jsem zesák u něj tehdy zkoušel.
Já bych svůj vyhraný pomeranč jen tak nepustil. Má objem a už tak neřeže.
Jsem rád že ti dobře hraje. Ať se daří.
Ty neměnil no...a jak dlouho že máš tu 4x12? Já ji v té době měl 2 rok už, to asi bude vyhraná prd než trochu 
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Dobrý dotaz. Musím to spočítatanmelden píše:Ty neměnil no...a jak dlouho že máš tu 4x12? Já ji v té době měl 2 rok už, to asi bude vyhraná prd než trochu
Mám ji z druhé ruky odsaď od někoho, od jonas1, který tu už nechodí. Podařilo se mi od něj ze SZ vydolovat že
Pak na něj chvíli hrál jonas1, pak já asi rok a půl v kapele, fakt nahlas, pak si poležel tak dva roky doma, a teď zase valí.jonas1 píše:Box je podle vyrobniho cisla datovan na 03, koupeny novy v Nemecku, protoze tady se sehnat nedal. Predchozi majitel ho mel 2 roky, z toho hral 1 rok v kapele a rok mu lezel doma, protoze taky skoncili..
Takže stáří bude mít asi 12 let tyvole
Vím, že v době kdy jsem ho dotáhl od něj, jsem byl jeden z mála v ČR kdo měl PPC412, a na severní moravě na to lidi koukali jak na zjevení a ptali se mě jestli si na to můžou zahrát. Na koncertě mi říkali Mr. Orange jednou
Pro původního tazatele tohoto threadu: Budiž ti tato diskuze důkazem, že pořízením neuděláš chybu a že ten box (při nějakém tom štěstí) spíše zraje do krásy a vydrží ti
Super,tak díky, půjdu do PPC212. Je jich několik na bazaru, ale jedině se zesíkem, tak musím do majitelů hustit,aby mi ho prodali zvlášť 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se 2x12 vůbec nebál. Zaprvé to volume při nominálních 100W asi stejně nebude k vydržení a za druhé ten Peavey stejně 120W nedá, Fryette mu naměřil nějakých 80W tuším. 
nojo, ale ty hodnoty repráku budou udávané s podobnou odchylkou..bubucci píše:Fryette mu naměřil nějakých 80W tuším.
Jediná věc,co mi na 5150 vadí, že crunch je o dost hlasitější než clean, takže na živý hraní nepoužitelný. Tohle mi dělalo i 6505+ kombo. Ale jinak jsem naprosto spokojenej, je to robusní palice,která bude na koncertech trhat hlavy 
Tento fenomén jsem u své 6505+ nepozoroval.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
u 5150 III je to stejne. Clean a crunch je nazivo nepouzitelny, diky tomu skoku ve volume, a Lead kanal je zase metalzone zkresleni hned od zacatku.