Cena opravy houslí
Pravidla fóra
Cena opravy houslí
Našli jsme housle, které jsou bez strun. Jsou docela zachovalé, až na struník, který chybí a nedrží duše. Asi by ještě byl potřeba housle přelakovat. Kolik může stát oprava těchto houslí u houslaře? Děkuju
Naposledy upravil(a) Makypo dne 24.01.2015 13:44, celkem upraveno 1 x.
Re: Cena opravy houslí
Ahoj, z tvého dotazu nejde nic poznat. Struník se nikam nelepí, jsou do něj zasazeny konce strun a je přes poutko uchycen za žalud (houslí
). Tomu dřívku se říká duše, nespojuje horní a spodní desku, ale naopak je mírně rozpírá. Oprava může stát od pár stovek za nové levné struny a přilepení hmatníku, který jsi měl pravděpodobně na mysli, až po několik tisíc korun, pokud by byla na houslích třeba prasklina nebo jiná závada vyžadující otevření houslí. Zrovna včera jsem měl v bazaru v ruce housle, stály 169kč. Standardní školní nástroj, vypadaly neškodně, bohužel nějaký kutil je přetřel bezbarvým lakem a horní deska vzadu praskla. Cena opravy by v tomto případě byla cca 4000kč, což by se nevyplatilo vzhledem k výsledné hodnotě nástroje, tak jsem je tam nechal.
Takže tak. Nahoď nějaké fotky a řeknu ti víc.
Takže tak. Nahoď nějaké fotky a řeknu ti víc.
Pokud máte dotaz ohledně houslí nebo hry na housle, pošlete klidně SZ. Ohledně smyčcce samozřejmě taky :O)
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cena opravy houslí
mne dával dokopy housle chlapík z rozhlasu , studiový hráč , macher , celkovo ich zreparoval , šelakom , natáhl nové vlasy na sláky , origo mongolský chvost , na dva sláky , dal novou kobylku , nové struny , cena 100 E , no ale najprv som si zistil jakú majú husle hodnotu , aby ma to nevyšlo víc jak hodnota huslí , to drívko -duše , na to má taký prípravok-hrubý drát a tým to napasuje medzi vrchní a spodní desku , není to tam lepené , drží to iba tlakom
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.