Hughes & Kettner Edition Tube 20 edition

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kos99

Hughes & Kettner Edition Tube 20 edition

Příspěvek od kos99 »

nějaké poznatky k tomuto kombu pls ???
zvuk se mi zdá dost rockový při vytočení drive na plno až heavy
má tu někdo zkušenosti ?? s tím to kouskem
Naposledy upravil(a) kos99 dne 19.02.2015 22:04, celkem upraveno 1 x.
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
remisa

Re: Hughes & Kettner Edition Tube 20 MKI

Příspěvek od remisa »

A po nakopnuti Tube screamerem je z toho i moderni dz dz heavy :-) Jen ta moderni amerika se na tom nakroutit neda, ale to ani nikdo neceka.
V sekci 25th ann sem resil problem se zvukem, nakonec to ale ani snad neni problem komba.
Za me se jedna o dobry a vykonove dost univerzalni stroj.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
grock

Příspěvek od grock »

Kolega v kapele ho měl (20tube edition), zvuk dobrý, nevím jak spolehlivost, odešlo mu výst. trafo...Chybělo mi u něho, že čistý byl pouze zcela čistý, nešel zašpinit a ztlustit, choval se spíš jako tranzistor. 25ann je stejný jen vzhledem, zvuk o několik tříd horší, pichlavý a nepříjemný, když jsem ho zkoušel. Je to slyšet i na videotestu v Muzikusu.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
remisa

Příspěvek od remisa »

Tak tady bych si dovolil nesouhlasit a trochu to upřesnit :
Tube 20 - první varianta tohoto komba, mělo výstup do linky a repro Celestion Rockdriver Pro
Edition tube - drobné změny ve vzhledu, tentokrát už bez linkového výstupu.
20th ann - drobné změny ve vzhledu, repro Eminence Cream Rock Driver
25th ann - drobné změny ve vzhledu, repro Celestion G12T-100 Hot

Střeva toho kombo jsou vždy naprosto identická, schválně jsem se díval i na schémata. Takže ten rozdíl ve zvuku bude způsobovat pravděpodobně použité repro. S tou nepříjemnosti G12T Hot taky trochu bojuji, chystám výměnu za V30, tak uvidíme.

Jinak souhlasím s tím, že na nějaký lehce nakřáplý zvuk je potřeba krabka. Buď to umí krásný čistý a pak už rovnou skok do zkresleného rockového zvuku.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
grock

Příspěvek od grock »

Abych byl přesný, mám zkušenost s tím prvním a posledním modelem, který tady uvádíš. V repro to není, obě jsem zkoušel i na stejný externí box s Jensen 12N a nehrálo to stejně ani náhodou. Proto si nemyslím, že střeva jsou stejná, ačkoliv schématům nerozumím :wink: . Spíš bych věřil, že se výroba přesunula, když rozdíl v ceně obou byl 10.000,-kč na krámě.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
remisa

Příspěvek od remisa »

Ok, nedalo mi to, zalovil jsem v paměti a na netu a zjistil jsem, že žádné schéma jiné než pro tube 20 nemůžu najít. Tak nevím jestli jsem to porovnával podle obrázků na netu, nebo podle 25th co mám doma, každopádně jsem měl za to, že ta elektronika je u všech komb stejná. Možná se teda mýlím, zdalipak se najde někdo, kdo dokáže najít schéma jiné, než pro tube 20 ?)

Zde Tube 20 :
http://www.freeinfosociety.com/electron ... hp?id=2288

Škoda, že se tu neozývá víc lidí, co má tyto komba. Odkud je třeba kos99, že bychom to porovnali naživo? Nebo kdokoliv jiný z Brna a okolí, co má toto kombo ? Máš v popisu, že vlastníš edition tube 20th a téma jsi založil na Tube 20, jaké tedy máš ?
kos99

Re: Hughes & Kettner Edition Tube 20 edition

Příspěvek od kos99 »

mám první červenou verzy

http://en.audiofanzine.com/tube-combo-g ... 64613.html

přesně tohle ... tedy jsou tam i černé verze hned si všimnete rozdílu na mém není red DI ..

není to plnio lampové stejně jako marska 900 , jsou v předzesilovači diody k čistému lapáči to má daleko
navíc to zní jako marška a lépe než všechny maršálský komba hodně pomáhá uzavřená zadní strana komba

po přelampování mi bylo doporučeno nastálo připojovat bednu neb zesilovač je koncipován jako 4 ohm ale repro v něm je 8sma tedy pro lepší výkon i dění na lampách je lepší míti připojen další 8smu ...

jsem z tachova kdyb někdo chtěl porovnat své kobíčko ....
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“