Boss ds-1 nebo ds-2?
Pravidla fóra
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Boss ds-1 nebo ds-2?
Mezi cim mam vybrat?
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
Ježkovivoči
Tak uvaž jestli využiješ tent Turbo Distortion..má to ještě takový víc zkrelsení...si vyzkoušej zvuk a kterej se ti bdue víc líbit tak si vem...oba jsou jinak stejný...jen ten trubo je prostě víc turbo 
A co chceš hrát?
A co chceš hrát?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dost různýjaroslav.celujko píše:Hraju punk a metal
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Já bych volil asi DS-2, je tam větší rozsah zvuků.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
DS2 jsem naživo nezkoušel - je tovlastně DS-1 akortá s tím bonusovým potákem na větší gain? Nebo je ten zvuk uplně jiný?afektband píše:Já bych volil asi DS-2, je tam větší rozsah zvuků.
- Alexi_Laiho
Tu větu fakt nechapu...Valdéz píše: Když to máš na normal skreslení a nastawíš to na vysoký skreslení tak si zahraješ w pohodě i metal.
DS-2 je stejny jako DS-1 akorat s tim turbem--- na ktery ale potrebujes remote, abys to mohl pri hrani prepinat hnátou--- Me se ale osobne zda, ze to turbo vic nez kresli, prida do zvuku spis vic stredu a hlasitosti, distortion to pridava asi nejmin... Hraju HC, podladenej na D, a to DS-2 zkresleni mi staci jen tak tak... Ale je to muj subjektivni pocit, tak mi to zni... Na metal bych volil asi jiny zkresleni...
Možná by ti vyhovovla spíš MD.2 Mega Distortion? A na metal bych volil jednoznačně Metla Zone...kennedys píše:DS-2 je stejny jako DS-1 akorat s tim turbem--- na ktery ale potrebujes remote, abys to mohl pri hrani prepinat hnátou--- Me se ale osobne zda, ze to turbo vic nez kresli, prida do zvuku spis vic stredu a hlasitosti, distortion to pridava asi nejmin... Hraju HC, podladenej na D, a to DS-2 zkresleni mi staci jen tak tak... Ale je to muj subjektivni pocit, tak mi to zni... Na metal bych volil asi jiny zkresleni...
Re: Boss ds-1 nebo ds-2?
trochu zarecenzuju - poopravim asi rozšířenej omyl, sám jsem mu věřil :
Myslel jsem, že DS-2 je DS-1 doplněný o rejstřík Turbo. Ale mód I (turbo off) zní jinak, než DS-1. Je krémovější, s větším podílem středů, trochu směrem k Overdive. Mě to vyhovuje, DS-1 jsem měl před tím a ten skleněnej zvuk s vykuchanými středy mi nesed. Ale DS-1 je celosvětová legenda a kytaristi asi vědi proč. Oproti tomu DS-2 se zásadněji neproslavil a zůstal jen jedním z mnoha. Zatímco DS-1 mi přijde hlasitostně jen tak tak, Level jsem měl většinou na max (jako hlavní zdroj zkreslení-pedál Clean/Dist), u DS-2 je hlasitosti dost.
Mód II (turbo) je ještě středovější a jakoby zpěvnější, ale o poznání tenčí v basech. Asi jako Wah pevně nastavený kousek pod nejvyšší polohou. Sóla to opravdu víc protlačí nad celek, ale za cenu tohohle ještě nosovějšího zvuku. DS-2 funguje líp jako hlavní zkreslení do čistého zesíku. Zkusil jsem i před vybuzeným JCM800 a tam se naopak zvuk Turbo ztrácel. Zajímavý. Ale opakuji : DS-2 je celkově o dost jinej než DS-1.
https://www.youtube.com/watch?v=K702MUiXdyI (čas 3:13)
Myslel jsem, že DS-2 je DS-1 doplněný o rejstřík Turbo. Ale mód I (turbo off) zní jinak, než DS-1. Je krémovější, s větším podílem středů, trochu směrem k Overdive. Mě to vyhovuje, DS-1 jsem měl před tím a ten skleněnej zvuk s vykuchanými středy mi nesed. Ale DS-1 je celosvětová legenda a kytaristi asi vědi proč. Oproti tomu DS-2 se zásadněji neproslavil a zůstal jen jedním z mnoha. Zatímco DS-1 mi přijde hlasitostně jen tak tak, Level jsem měl většinou na max (jako hlavní zdroj zkreslení-pedál Clean/Dist), u DS-2 je hlasitosti dost.
Mód II (turbo) je ještě středovější a jakoby zpěvnější, ale o poznání tenčí v basech. Asi jako Wah pevně nastavený kousek pod nejvyšší polohou. Sóla to opravdu víc protlačí nad celek, ale za cenu tohohle ještě nosovějšího zvuku. DS-2 funguje líp jako hlavní zkreslení do čistého zesíku. Zkusil jsem i před vybuzeným JCM800 a tam se naopak zvuk Turbo ztrácel. Zajímavý. Ale opakuji : DS-2 je celkově o dost jinej než DS-1.
https://www.youtube.com/watch?v=K702MUiXdyI (čas 3:13)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)