Baskytara hraje tišeji než by měla.....?

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
email.metlos
Nový uživatel

Baskytara hraje tišeji než by měla.....?

Příspěvek od email.metlos »

Zdravím, před 4 měsíci jsem si koupil novou baskytaru http://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbz2005.htm z Německa a většinu času naprosto v pořádku akorát poslední dobou hraje na kombech podstatně potišeji než před tím a i než jiné baskytary.... Baterkou to asi není, protože jsem ji před 2 týdny měnil. Drátem to skoro určitě není, jiné basy na něm hrají normálně. Nevíte co by s tím mohlo být?
Naposledy upravil(a) Bejk dne 13.02.2015 19:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vkládej rovnou odkaz o co jde, dost nám to tím usnadníš, když chceš pomoct.
Bejk
Moderátor

Re: Baskytara hraje tišeji než by měla.....?

Příspěvek od Bejk »

Ahoj, to, že jsi měnil baterku neznamená, že jí nemůže být. Může být vadná z výroby třeba. Buď na ní změř napětí a nebo vyzkoušej jinou (třeba i nějakou dražší/lepší značku) nevím, co používáš.
Drátem myslíš kabel? Poslední dobou mě fascinuje názvosloví některých hráčů :? .
Tipoval bych to buď na baterku, studeňák nebo nějaký vadný potenciometr. Takže to buď zkus reklamovat nebo pokud umíš s pájkou to zkus najít sám a nebo to dej někomu, kdo to umí. A tím myslím opravdu umí, nestačí mít papír z elektroškoly, nadruhou stranu ten papír k tomu to opravdu umět, potřeba taky není :D.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Věc je v záruce, teda by se měla vrátit na krám. Pokud to tak nechceš, nezbyde než přepájet kompletně elektriku, případně vyměnit tu správnou součástku, pokud ji na měřáku uvidíš. Stejně budeš, vzhledem k ceně a provedení basy (a také díky značce), časem měnit snímače a možná i celou aktivku, pokud budeš hrát a chtít nějaký zvuk. Tož - mudruj a konej dle svého.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, v base se toho moc pokazit nemůže. Pravděpodobná příčina závady bude asi studený spoj, to by Ti mohla pomoci rada od martina72 propájet všechy spoje s použitím kalafuny. Když už to budeš mít rozebrané proměř ohmmetrem potenciometry. Jiná závada než studený spoj nebo vadný potenciometr je velmi málo pravděpodobná.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Bacha v téhle base se toho může pokazit docela dost má aktivní elektroniku...

Má rada reklamovat!
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

V tom případě souhlasím. Ale to neznamená, že tam nemůže být "stuďák". Jestli to máš v záruce, není o čem dumat, jednoznačně reklamace.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Moon

Příspěvek od Moon »

Tube Guru píše:V tom případě souhlasím. Ale to neznamená, že tam nemůže být "stuďák". Jestli to máš v záruce, není o čem dumat, jednoznačně reklamace.
Určitě reklamovat.
Přidám jednu perličku, co se taky může stát. Kamarád koupil poměrně dražší nástroj, který od prvopočátku měl neskutečně slabý signál i přesto, že tam byla aktivní elektrika. Prodavač - podavač jej neustále přesvědčoval, "že to tak má být" - asi by měl moc práce s reklamací. Po dvou letech trápení, kdy dokupoval různé předzesilovače a procesory konečně přišel k nám. Zjistilo se, že Pan Pot má místo 2 x 100 Kiloohmů jen 2 x10 K.ohm, takže snímače šly de facto do zkratu. A prošlo to výstupní kontrolou!!! (v Hořovicích :D )
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 pu
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“