Bzučení - Marshall VS100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
JoeLippinezzi

Bzučení - Marshall VS100

Příspěvek od JoeLippinezzi »

Ahoj.
O bzučení z komba je napsáno už mnoho, ale nenašel jsem přesnou specifikaci problému, jaký mám já..nebo neumím hledat :)
VS 100 je pololampa s jednou ECC83 na preampu. Po zapnutí nechám zahřát, než naladím. Čistý kanál hraje vždy ok i po delší době. Problém je ale u OD kanálu. Po cca 10-20 minutách od zapnutí začne tak nějak harmonicky bzučet střídavě jeden tón a dva tóny.. Asi to budu muset nahrát. Zvláštní mi přijde to, že přepnu na čistý a hrábnu do strun, bzučení ihned zmizí. Přepnu zpět na OD a pár vteřin hraje ok a pak začne zase bzučet..tak se to děje furt dokola :( Při středních hlasitostech - na ten snížený výkon - jde z repro ještě takové praskání/šum.

Kombo jsem koupil z druhé ruky za moc dobré peníze a zatím doufám, že je to totálně usmrcenou lampou. Zítra ji teda jedu koupit, ale i tak se chci zeptat, jestli má někdo stejnou zkušenost.. ?
kmensik
Rádce

Re: Bzučení - Marshall VS100

Příspěvek od kmensik »

Lampou jako takovou to možná nebude. Spíš zoxidovanou paticí, kontaktama na propojovacích kabelech mezi preampem a deskou s lampou apod. Zkus i tu lampu.
Koukni i sem, dost tipů se tam dočteš. komba-zesilovace-reproboxy/sum-lampoveh ... 17-40.html
JoeLippinezzi

Tak lampa bude až zítra. Asi zrovna koupím isopropylalkohol a poleju to kombo celé zevnitř :)) Pak to snad bude ok :) Pak napíšu, jak jsem dopadl :)
JoeLippinezzi

Tak lampa dorazila :) Před samotnou výměnou jsem desku vyčistil technickým lihem (isopropylalkohol je neuvěřitelně těžké sehnat..). Sice budu muset vyměnit některé potenciometry, ale jinak bzučení zmizelo, při vyšších hlasitostech to pořád divně šumí, ale to budou ty poťáky..
Zvuk je jinak o poznání lepší, má to ty "koule" co má mít :) A kdo říká, že VS100 nestačí, s tím prostě neumí hrát, to je jasné.. :))Uhraju s tím celou kapelu, co hraje pořádný bordel :))
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“