Fender 212 FM problem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Dark Číča

Fender 212 FM problem

Příspěvek od Dark Číča »

Zdravím,mám problém s kombíčkem Fender FM 212R,dvojrepro. Používím ho momentálně na cvičení doma (tj. hlasitost mezi 0-1 :D). Stává se mi však pravidelně,že přestane hrát. Vypadá to tak,že hraju treba 5minut a pak vypadne. Diodky sviti,jen nehraje. Trva to treba pul minuty a pak zvuk naskoci. Pul minuty hraju a zase. stále dokola. Ještě jsem ho nerozebíral,tak bych s echtěl zeptat,na co se zaměřit. Kytarou a kabelem to 100% není. V dobe kdy nehraje jsem s nim zkusil trochu zamlatit (jestli tam neni nejaky studenak) a zahybat jackem-vysledek to zadny nemelo. Diky
Tube Guru
Odborník

Re: Fender 212 FM problem

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, příčin může být spousta, ale studený spoj je jednou z nich, jestli tam máš nálepku ROHS, je to docela pravděpodobné. Další možnou příčinou je zoxidovaný spínací/rozpínací kontakt v některé jakckové zásuvce (nejen vstupní a výstupní). Např. obvod "mute" může umlčovat zesilovač, když nejsou správně najustovány kontakty ve vstupních jackových zásuvkách a zasunutím jacku nedojde k rozepnutí jeho kontaktu. Přiložené schema Ti snad pomůže závadu diagnostikovat a odstranit. Přeji ať se Ti to podaří.
Přílohy
Fender Frontman 212R.pdf
(536.87 KiB) Staženo 99 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Dark Číča

Re: Fender 212 FM problem

Příspěvek od Dark Číča »

Děkuji za tipy i přiložené schéma,az bude víc času,podivam se dovnitř a dam vědět ;-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“