Ozvučení sál/zahrada

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
curda
Nový uživatel

Ozvučení sál/zahrada

Příspěvek od curda »

Zdravím všechny,

sháním nějakou sestavu na ozvučení kolem 18.000 Kč. Sestava by měla být využita především na nějaké zahradní akce, popř. sál/kulturní dům. Představoval bych si dvě aktivní bedny + mix. Chtěl bych něco co nebude úplně na nic, bohužel RCF atpod. si nemohu dovolit. Využití pro reprodukovanou hudbu z notebooku + mikrofon, chtěl bych také když to "osolím", tak aby to vytáhlo i nějaké basy. Budu vděčný za typy a rady, klidně i mimo můj návrh, jen prosím o dodržení cenového stropu, sám nejsem v tomto ohledu moc znalý.

Mixpult mě zaujal tento:
http://www.shop4djs.com/rcf-3/rcf-livepad-8c.html
a co se týče beden nemám vůbec představu, brouzdal jsem sice fórem ale většinou byly buď dražší nebo označovány za né moc slušné.
Mimo cenovou relaci mám dotaz jestli zakoupit drátový mikrofon nebo bezdrát ? Chtěl bych jej využít především na mluvené slovo, popř. jestli doporučíte nějaký :)

EDIT: Tak jsem přemýšlel a podle recenzí a cenového stropu jsem našel:
http://www.thomann.de/cz/behringer_b115d.htm
a mix Behringer:
http://www.thomann.de/cz/behringer_xenyx_1204_usb.htm

Myslíte, že by to šlo ?

Díky předem za všechny odpovědi
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení sál/zahrada

Příspěvek od Letho »

Malý rozpočet, určitě drátový mikrofon. AKG D5, Shure SM58....
Livepady jsou ok, pokud stačí vstupy.

Bedny bych hledal RCFka na bazaru, příp. Dynacord, Electrovoice, JBL,... to jak to bude hrát nahlas určuje údaj o SPL, čili hladina akustického tlaku. Basy od této třídy nečekej, jen ty plastové.
LTH
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Sestava v rámci rozpočtu celkem ok (rady "kup RCF na bazaru" je sice hezká, ale protože to radí každý, je poptávka mnohem větší než nabídka).
Mikrofon doporučuju Superlux Pro 258, je to dokonalá kopie Shure (Superlux perfektně kopíruje zavedené značky, mám od nich k plné spokojenosti dva mikráky - zmíněný dynamik 258, kondík a sluchátka HD 622F, to vše dohromady levněji, než by stál jeden libovolný origo kousek).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Pawlik píše: ... rady "kup RCF na bazaru" je sice hezká, ale protože to radí každý, je poptávka mnohem větší než nabídka ...
Zrovna jsem to chtěl napsat - bazar sleduju nepřetržitě, a nějaký menší páreček (RCF 312A) bych koupil. Prostě nejsou.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Není to jen "musíš koupit RCF na bazaru ", ale i obecná rada. Značka může být i SPL Acoustics, JBL,... apod.
LTH
Placka

Příspěvek od Placka »

Je to tady kacířství, ale behringer B912 jsou teď aktuálně u Thomanna cca za 6200 včetně pošty. Jasně že to není dokonalý, ale za ty prachy řekl bych velice solidní...
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“